Dobrý den, zajímalo by mě, na kolik vyjdou takové obyčejné tenké kulaté bryle na dalku, kde na každém oku je cca 2 dioptrie. Nedokáže si někdo tipnout? Předem moc děkuji.
Záleží kde. Když půjdete do Grand optical (Eiffel, atp.) tak si koupíte značkové rámečky "v akci" za 4500 a čočky za 3000. Já už si kupuji brýle jen na netu (eyerim) kde si objednám třeba patery rámečky, jedny mi vždycky sedí, mám je za nějakou hezkou cenu (do 2500) a v místní optice mi udělají čočky za 1000,- Mám takhle už několikery obroučky (RayBan, Jimmy Choo, Guess) a velká spokojenost. Ceny v kamenných optikách jsou dost nechutné
nov
A ty nehodící se vám vezmou zpět? Děkuji za odpověď, zajímá mě to.
nov
oprava: pošlete zpět?
molly
No jasně. Klasický e-shop. A mám s nimi fakt dobré zkušenosti. Objednám třeba za 12tis a peníze v pohodě vrátí. Mamka si od nich nechává dělat i skla, na to zatím nemám odvahu. Objedná si rámečky bez skel, doma zkusí, vrátí zpět a objedná ty co si vybere včetně skel
makk
Nechtěl bych mít e-shop a vás za zákaznici.
molly
@makk Proč? Pokud se e-shop věnuje něčemu tak specifickému jako prodej brýlí, musí s vratkami počítat. Vy snad odhadnete, co vám bude na obličeji sedět? To silně pochybuju. Náklady na balení a dopravu jsou jistě nižší, než na pronájem, personál, uklízečky... Při provozování kamenné prodejny. Vzhledem k tomu, že aktuálně dělám v logistice a jeden z našich provozů se věnuje právě vratkám z e-shopu s módou, vím jistě, že toto je naprosto běžná praxe. Úplně normálně si lidé objednávají balíky 20ks věcí a třeba 15ks vrací. Evidentně je to pro firmu ziskovější víc, než provozování prodejen. To je jak kdyby do kamenné prodejny směl vejít jen platící zákazník a každého kdo se jen podívá nebo zeptá byste hnal pryč
Manželku jsem vzal když jí bylo sedmdesát na kliniku v Brně do gemini a nechal jí udělat operaci obou očíček.Zaplatila to pojišťovna.Od té doby brýle na dálku nemá a je spokojená.Mají jedenáct poboček,tak jestli to nebude lepší jak utrácet za brýle.
molly
Nevím, z jakého důvodu platila pojišťovna, ale standardní zákrok pro odstranění dioptrií stojí ca 20tis/1 oko a to často bez garance. Resp. záruka je třeba 1 rok. Dost možná můžete mít za 3 roky zase brýle
Tak jsem to dohledal ve zdravotní kartě a v pondělí sedmého května 2018 to stálo 10 588,06 Kč za oko.A před tím a potom prohlídky každá za cca. pět stovek.
molly
@mnd Vy ale píšete o šedém zákalu. Tazatel psal o normálních brýlích se 2D. Na Gemini jsem se dívala a ceny 17-20tis oko.
Známá si jezdí pro dioptrické brýle do Polska, do Kudowy Zdróje. Vzhledem k tomu, že bydlí až u Chrudimi, se to opravdu musí vyplatit. Auto nemá, jezdí vlakem do Náchoda, dál pěšky. Není to už daleko. Jsou tam prý 2 pěkné kamenné optiky /žádné brejle na tržnici /, ceny lepší než u nás, vybere si rámečky, přeměří jí zrak. Dopolene zařídí, projde se městem, poobědvá a po obědě má prý brýle hotové. A s cenou je spokojená. Pak se zase prošlápne do Náchoda na vlak. Nezkoušela jsem to, ale ona nedá na polské optiky dopustit. Jaga.
Pokud byste tam jela třeba jen na nákupy, zkuste se tam zastavit a můžete si udělat vlastní názor.
tf
Orientačně ceny?
Osobně jsem vsadil na nezničitelné obruby titanflex.
Já jsem, minulý měsíc, po operaci sítnice, nechávala předělat brýle na čtení a k počítači, do svých rámků. Na každé 800kč. Koukala jsem na rámky a ty, podle výběru, od 800 až po 10.000kč.
Mám vyzkoušené dvě optiky v Číně které prodávají přes internet. Na Aliexpress.. Pošlu jim kopii papíru od očaře s údaji o vzdálenosti očí ( pupil distance) osách a dioptriích vyberu rámeček a čočky, optik si někdy napíše něco pro upřesnění v angličtině to vykomunikujeme a spokojenost velliká. Čočky odlehčené, tvrzené, antireflex, uv filtr,samo stmívací, tónované, co si vymyslím. Moje "obyčejné" vyšly do pětistovky. Žena chtěla "krásné" tak dala asi 600 jen za rámečky. Po čase jsem v lázních potkal ženskou se stejnými brýlemi. Kupovala je u nás a dala za ty samé brýle přes 8000.- ani nevěděla že má na nose Čínu. Cenu jsem jí ani neřekl.
tf
Jj, jistota desetinásobku. Takhle se vydělává.
V Indii jsem takhle koupil nějaký obruby za pakatel, ale najít dobrý mezi haldou odpadu nějakou dobu trvalo. Skla jsem si do nich nechal dát raději u nás.
Já potřeboval brýle na dálku které použiju jednou za rok u pravidelné zdravotní prohlídky. Jinak leží v pouzdře. Stály necelou pětistovku a kvalita zpracování mě překvapila na tolik, že jsem si u stejného optika objednal hned ještě brýle na blízko, které používám denně. Udivuje mě tvoje představa , že nějakých 300 milionů lidí kteří nosí brýle v Číně by si je sháněla někde po světě protože, co je čínské, to je šmejd.
tf
Nic takového jsem neřekl, mluvil jsem o Indii.
O tom, že Číňani umí i kvalitu, svědčí mé 30 let staré bytelné triko s nápisem Chinatown San Francisco, koupené tamtéž.
Brýle na čtení kupuji u Vietnamců již několik roků. Nyní již potřebuji 3 dioptrie. Stály tak 50 Kč, nyní 80 Kč. V zásobě jich mám několik. Pokud odejdou, tak se nic neděje, nasadím ze zásoby.
Kontrolu brýlí mi dělala Oční klinika Gemini a neměla žádné námitky proti Vietnamcům.
Tak nevím, nevím. Také jsem si koupila pouze rámečky , protože kompletní brýle dělali do týdne, to už jsem tam nemohla pobývat. V naší optice mě odmítli s tím, že dělají pouze kompletní brýle, tzn. rámečky plus skla u nich zakoupené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.