Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dostala jsem od zaměstnavatele výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou. Pokud půjdu po dobu výpovědní lhůty marodit, tak mi výpovědní lhůta skončí normálně po dvou měsících , nebo se mi prodlužuje?
@kalamajka14 - tak mi výpovědní lhůta skončí normálně po dvou měsících , nebo se mi prodlužuje?
Podle toho, jak dlouho budete nemocná. Pokud pracovní neschopnost začne po začátku výpovědní lhůty a skončí před jejím koncem, neprodlužuje se. Jestliže neschopnost bude trvat i po skončení této lhůty, prodloužit se může i nemusí - záleží na vašem rozhodnutí:
ZP § 53
(2) Byla-li dána zaměstnanci výpověď před počátkem ochranné doby tak, že by výpovědní doba měla uplynout v ochranné době, ochranná doba se do výpovědní doby nezapočítává; pracovní poměr skončí teprve uplynutím zbývající části výpovědní doby po skončení ochranné doby, ledaže zaměstnanec sdělí zaměstnavateli, že na prodloužení pracovního poměru netrvá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.