Nejste přihlášen/a.
Niekto tu pracu za pasom robit musi, rovnako ako niekto musi cistit kanalizaciu, sekat travu alebo makat v horucave na stavbe cesty. O tom, kto bude co robit, rozhoduju ochota pracovat a studovat. Vam chyba oboje a hladate nejaku "pracu" ,kde budete nieco robit za pocitacom. To je ako sen decka zo skolky stat sa youtuberom. To uzivi jedneho z 10 000.
Už dopředu se oháníš argumenty, víš už předem, že manuální práci nezvládneš fyzicky ani psychicky. A ještě jsi nic nevyzkoušel. Spíš mi připadáš tak trochu vykoukaný. Na nějakou lepší práci nemáš vzdělání a přitom víš, že bys ji nezvládl. Co tedy chceš? Nikde nelítají pečení holubi do huby. Jenom v pohádkách. A do toho internetového světa je vzdělání potřeba, co si budeme povídat.
I když jsem vystudovala celkem 3 střední školy, věř, že i já se ocitla u toho Tebou zavrženého pásu. Práce nebyla, složenky a žaludek se neptaly, kde vezmu peníze. Tak jsem u pásu pracovala 5 let. A získala zkušenosti. Nechápu, proč se toho pásu tolik bojíš. Jsi v kolektivu, vyděláš si a práci jistě zvládneš.
Zajímalo by mě, kolik je Ti let a čím se živíš v současné době. Kde pracuješ?
Nesmíš se všemu moc poddávat. Znám 2 muže:
1/ Kamarád , dnes už v důchodu. Někdy ve 25 letech havárie na motocyklu, přišel o nohu nad kolenem. Dostal protézu, až do důchodu pracoval v kovovýrobě. A byl dobrý pracovník.
2/ Známý , v dětství onemocněl obrnou. Dnes je mu kolem 50 let. Těžce chodí, kymácí se, je pokřivený.. Ale celý život pracuje. Dříve to byla Tesla, dneska je tam jiný podnik. Ten kluk od nikoho nic nepotřebuje. Nedávno jsem ho viděla v pěkném malém autíčku, které sám řídil.
A tito lidé, byť postižení, se bez nářků a bez cavyků zapojili do práce.
Proto začni taky, pásu se neboj, uvidíš sám, jak se Ti bude dařit. Něco dělat musíš, nejlíp to, na co máš. Čím ses vyučil. A pokud argumentuješ tím, že nejsi manuálně zručný, neboj se, naučíš se. Já bych za pár měsíců mohla šroubovat i se zavázanýma očima. Jaga.
Podle nadpisu je jasné, že u toho pásu být můžeš, ale že NECHCEŠ. A to se potom těžko radí.
Chtěl bych se věnovat počítačové grafice, střihu videí, copywritingu a čemukoliv, co se týká internetového světu
Ok, kto vam za to bude platit a uzivi vas to? Mne vasa predstva pripada silne naivna. Spominate aj nejake diagnozy a postihnutia, zvladnete pracu pod casovym tlakom typu "toto musi byt zajtra hotove"?
Ano, je pravda, že ve 14 málokdo má hlavu tak srovnanou, aby šel cílevědomě za svým celoživotním cílem. Ale Vám už není 14, že? Takže asi Vám dochází, že je fajn, když práce baví, ale asi tím nejpodstatnějším, proč většina z nás chodí do práce je vydělat si na živobytí. Stejně tak snad vidíte co se nyní ve světě děje - blíží se krize a řekl bych, že ne zrovna malá. Takže celkem logická úvaha - spousta lidí bude muset přehodnotit přerozdělování financí a to nejen na levelu rodiny, ale i na levelech vyšších. Takže se, celkem logicky, očešou investice do ne nezbytných oblastí. Takže si myslím, že šance, že firmy budou houfně najímat grafiky s nulovým odborným vzděláním a stejnou úrovní praktických zkušeností mě přijde poněkud mizivá.
Jinak řečeno - přišlo by mi nejlogičtější směřovat svou profesní budoucnost do oblastí, kde je šance, že najdu někoho, kdo mi za mé úsilí zaplatí, a to alespoň tak, abych nezdechnul hlady. Dobře, nechcete na pás, tak si najděte něco jiného, kde se uplatníte bez kvalifikace.
Riesite tie vase stavy s psychologom alebo psychiatrom? Tie reci, ako by ste nezvladli skolu a aka je zla doba vo svete a v CR, to posobi dojmom depresie.
Totiz ak ste nezvladli ani maturitu, tak absolventi nejakej umeleckej skoly s maturitou, ktori sa venovali studiu grafiky a spracovaniu videa maju voci vam naskok a sancu zamestnat sa v odbore. Vam zostanu naozaj len tie pomocne prace. Vy si zrejme myslite, ako sa pohrate s videom hodinku, potom vas to unavi a date si pauzu, lenze zakaznik dal termin a ten sa musi dodrzat.
Illustrator na vektorovó, Photoshop na rastrovó a GIMP je Photoshop zadara.
Vezkóšé si ilustrator a třeba zkos neco toť, možná tě to přestane bavit.
Je to sice otřepaná fráze, ale pokud člověk není spokojený, měl by s tím něco dělat. A to klidně od píky, naučit se dá všechno
Pokud máte nějakého známého, co se věnuje grafice, požádejte ho o pomoc. Pokud ne, nevadí. Je všude hromada návodů. Chce to jen si s tím dát práci. Neexistuje nějaká flashka, kterou si dáte do mozku. Zatím
Se mnou pracují Ukrajinky - dnes poslouchaly nějaké zprávy v ukrajinštině, nerozuměla jsem skoro nic. Ale zmiňovaly se, že kyjev odstřelují jadernými zbraněmi. A ta jedna v breku říká- Ukrajina nebude. To jsou opravdové starosti, nikoli takové prvotiny, co řešíme my!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.