Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Váš názor na dávání si dárků ve vztahu?

Od: addy odpovědí: 9 změna:

Ahoj, chtěla bych znát váš názor na dávání si dárků ve vztahu.

Jsem s přítelem dva roky (mně je 22 jemu 24), oba studujeme a oba máme brigádu.

No na první narozeniny mi jen napsal zprávu všechno nejlepší, na druhé narozeniny ani to. Přijela jsem ten den k němu a držela jsem dárek který jsem dostala od kamarádky a on se mě ptal co to je. Tak jsem řekla že jsem to dostala k narozeninám a on nic ani mi nepopřál nic. Takže jsem mu pak na narozeniny taky jen napsala, chtěla jsem to s ním i oslavit a něco mu koupit ale slavil to s kamarády a na mě si neudělal čas, tak jsem to nějak přešla a nic mu nedala.

Na 1. vánoce mi řekl že si nerad dává dárky k vánocům, že nikdy neví co komu koupit a že si nic dávat nebudeme. Bylo mi to líto ale respektovala jsem to. Další vánoce jsme se o dárcích nijak nebavili a já si už ani nedoufala že by s něčím přišel ale bylo mi tak líto si nic k vánocům nedat a tak jsem mu dala parfém. On mně klasicky nic.

Nikdy jsem nedostala kytku. Nikdy jsem nedostala nic k valentýnu, dokonce ani pusu. Prostě jak kdyby vůbec ten den nebyl. No docela mě tohle mrzí když vidím jak kamarádky si s jejich klukama normálně dárky dávají a dostávají. A k valentýnu si plánuji co budou dělat. Není to nic kvůli čemu bych se hned chtěla rozcházet ale prostě je mi to líto. Co si o tom myslíte?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Asi v tom není ta správná zamilovanost.. V čerstvém vztahu jsem nemyslel na nic jiného jak milované bytosti udělat radost... Dnes po 40 letech společného života je to už přece jenom trošku jinde..
addy
hodnocení

Ach jo, já si furt namlouvám že na to třeba jenom fakt není. Ale možná máte pravdu a není tam z jeho strany zamilovanost :(

liska5
hodnocení

2x

I kdyby u něj doma nepraktikovali "dárkování", gratulace s kytkama ani slavnostní večeře, tak snad nežije ve vakuu a ví, jak to ve společnosti chodí. Aspoň z úcty, když tam není ten lásky žár. Jestli on není tak trochu sobec?

marek55
hodnocení

1x

Nic si nenamlouvej a uteč.. hned..

hodnocení

1x
Ano. Kluci a chlapi jsou na vybírání dárků ženám opravdu obecně tupější a nejednou na nějaké výročí nebo narozeniny zapomenou..Ale tenhle o kterém píšete bude OPRAVDU blbec,nebo totální ŠKRT.Nezlobte se,ale zapomenout je normální...obvykle se to pak ale žehlí dodatečně s omluvou..I kdyby koupil nějakou totální pitomost za pár korun,tak by bylo vidět, že měl nějakou snahu a vzpomněl si.. Jenže tohle není OPRAVDU normální..Jak se ptali jiní..Vyhovuje vám jinak? Jezdíte na výlety? Chodíte spolu někam? Kdo to platí? Kde se scházíte? Dělá pro vás něco?
lisla5

*palec*

Jééé, mně se spletlo písmenko a hned jsem Zelená Liška*smich*

hodnocení

0x

Milá slečno Addy, myslím si že to co jste zde popsala, jednoznačně vypovídá o celkovém profilu tohoto přítele. Není nač čekat, pokud se nechcete dočkat později ještě vážnějších situací či zrad. Dárek nemusí být drahý či kdovíjak reprezentativní, ale je zhmotněným symbolem vztahu k tomu druhému a také řečeno odborně až nulovou sociální a emotivní inteligencí. To jednání Vašeho přítele je podivné: ani kytka ani pusa. Píšete, že to není nic, kvůli čemu byste se chtěla hned rozcházet ... ale to není nic, to je moc, když se takto chová.

Asi to v sobě skutečně nemá - a pak je veškerá snaha marná, nebo dárky umí dávat, ale nehodí se mu dávat je Vám.

Hodně statečnosti, ale neváhejte.

Děda

PS: a jak se dotyčný tvářil na to, že od Vás dostal k Vánocům parfém a Vy jste nedostala ani mašli do vlasů, jak se dávalo dříve?

addy
hodnocení

Tak děkuji za názor, úpřímně jsem spíš myslela že tu dostanu odpovědi typu že mi záleží jen na darcích a ať to neřeším že jsou kluci prostě takový. Ale když jsem se o tom bavila s jakoukoliv kamarádkou tak mi vždycky každá řekla že něco dostává a že to není normální. Tak já nevím co dělat, mrzí mě to hodně.

No a když jsem mu dala ten dárek tak vypadal že má z něj má radost a že jsem hodná. A vypadalo to že ho to upřímně potěšilo ale neviděla jsem ani náznak toho že by se zastyděl že on mi nic nedal. Možná úplně na vteřinu se mi zdálo že mu to problesklo hlavou ale co z toho. Nic no

ltz
hodnocení

0x
Možná v rodině, kde vyrůstal, si mezi sebou darky nedávali, nebyl k tomu vedený. Tak je asi v tomto směru takový zabedneny. Ale i tak, v dospelosti mohl už leccos podchytit, aspoň tu kytičku by vám mohl přinést. Tak je to jeho chování dost divne. Jde o to jak v jiných věcech vám vyhovuje, jestli je toho více, co vám od něho přijde líto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]