Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla bych znát váš názor na dávání si dárků ve vztahu.
Jsem s přítelem dva roky (mně je 22 jemu 24), oba studujeme a oba máme brigádu.
No na první narozeniny mi jen napsal zprávu všechno nejlepší, na druhé narozeniny ani to. Přijela jsem ten den k němu a držela jsem dárek který jsem dostala od kamarádky a on se mě ptal co to je. Tak jsem řekla že jsem to dostala k narozeninám a on nic ani mi nepopřál nic. Takže jsem mu pak na narozeniny taky jen napsala, chtěla jsem to s ním i oslavit a něco mu koupit ale slavil to s kamarády a na mě si neudělal čas, tak jsem to nějak přešla a nic mu nedala.
Na 1. vánoce mi řekl že si nerad dává dárky k vánocům, že nikdy neví co komu koupit a že si nic dávat nebudeme. Bylo mi to líto ale respektovala jsem to. Další vánoce jsme se o dárcích nijak nebavili a já si už ani nedoufala že by s něčím přišel ale bylo mi tak líto si nic k vánocům nedat a tak jsem mu dala parfém. On mně klasicky nic.
Nikdy jsem nedostala kytku. Nikdy jsem nedostala nic k valentýnu, dokonce ani pusu. Prostě jak kdyby vůbec ten den nebyl. No docela mě tohle mrzí když vidím jak kamarádky si s jejich klukama normálně dárky dávají a dostávají. A k valentýnu si plánuji co budou dělat. Není to nic kvůli čemu bych se hned chtěla rozcházet ale prostě je mi to líto. Co si o tom myslíte?
Milá slečno Addy, myslím si že to co jste zde popsala, jednoznačně vypovídá o celkovém profilu tohoto přítele. Není nač čekat, pokud se nechcete dočkat později ještě vážnějších situací či zrad. Dárek nemusí být drahý či kdovíjak reprezentativní, ale je zhmotněným symbolem vztahu k tomu druhému a také řečeno odborně až nulovou sociální a emotivní inteligencí. To jednání Vašeho přítele je podivné: ani kytka ani pusa. Píšete, že to není nic, kvůli čemu byste se chtěla hned rozcházet ... ale to není nic, to je moc, když se takto chová.
Asi to v sobě skutečně nemá - a pak je veškerá snaha marná, nebo dárky umí dávat, ale nehodí se mu dávat je Vám.
Hodně statečnosti, ale neváhejte.
Děda
PS: a jak se dotyčný tvářil na to, že od Vás dostal k Vánocům parfém a Vy jste nedostala ani mašli do vlasů, jak se dávalo dříve?
Tak děkuji za názor, úpřímně jsem spíš myslela že tu dostanu odpovědi typu že mi záleží jen na darcích a ať to neřeším že jsou kluci prostě takový. Ale když jsem se o tom bavila s jakoukoliv kamarádkou tak mi vždycky každá řekla že něco dostává a že to není normální. Tak já nevím co dělat, mrzí mě to hodně.
No a když jsem mu dala ten dárek tak vypadal že má z něj má radost a že jsem hodná. A vypadalo to že ho to upřímně potěšilo ale neviděla jsem ani náznak toho že by se zastyděl že on mi nic nedal. Možná úplně na vteřinu se mi zdálo že mu to problesklo hlavou ale co z toho. Nic no
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.