Nejste přihlášen/a.
Ještě není ani pořádně zaregistrovaná, ale už má obavy.
Tak nabídku můžete dostat každý den a na pracák můžete taky každý den, záleží na vaší zprostředkovatelce.
Jinak co vám brání si tu práci hledat bez UP?
Hmm PÚ je v podstatě na nic, jediné dobré je, že když se jedinec co přijde o práci zaregistruje,stát za něj platí zdravotní což je docela dobrá sumička -tedy platiti si ty skoro 3000kč z toho že jsem bez práce=příjmu-tedy za předpokladu , že na minulém postu nebyl měsíční plat ve výši kolem 100 000 a více tisíc!
Pro tazatele. Na ÚP jsem byl jen 3x-prvně asi týden,práci nenašli,podruhé asi měsíc ,schůzka u zprostředkovatelky co NIC nezprostředkovala snad 1x týdně. Potřetí asi 2 měsíce bez podpory (odstupné) schůzky za ten čas jen 2x + 1x při registraci.přičemž jeden kolega se kterým jsme spolopracovali u krachlé firmy byl hned 1. týden po registraci na skupinovém motivačním sezení a každý týden dostal 2 doručenky. Vždy jsem ji udal asi 5-6 firem kde jsem byl ... a žádná s doručenkou! kde jsem byl a nakonec jsem si stejně šel práci sám.
Není nic, co by stanovovalo, jak často mají shůzky být. Obvykle to bývá tak, že když vidí zájem si najít práci, tak vás schůzkami příliš neotravují a naopak když tam mají flákače, který makat nechce a vědí o něm, že dělá někde načerno, tak ho trochu pozlobí schůzkami.
Ono je třeba si uvědomit, že evidence na ÚP není povinná a že zaevidováním se stáváte "uchazečem o zaměstnání". ÚP tedy slouží k tomu, aby vám pomohl najít práci. To, že za vás stát platí zdravotní pojištění je jen jakýsi bonus za to, že se snažíte najít práci.
Jakápak evidence, když to není povinné? Když se jim nikdo nezaeviduje, budou vykazovat nulovou nezaměstnanost? Paní vás informovala špatně.
ÚP poskutuje uchazečům o zaměstnání:
poskytuje služby spojené se zprostředkováním vhodného zaměstnání
vyplácí podporu v nezaměstnanosti a podporu při rekvalifikaci
může zabezpečit rekvalifikaci, vyžaduje-li to jejich uplatnění na trhu práce
může poskytnout příspěvek na zřízení společensky účelného pracovního místa za účelem výkonu samostatné výdělečné činnosti
může poskytnout příspěvek na dojížďku do zaměstnání
zdroj: uradprace.cz/...
K čemy by byly schůzky, kdyby šlo jen o evidenci? Auto mám taky registrované (evidované) a nemusím jim chodit každý týden říkat, že ho ještě mám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.