Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Knížka pro lidi, kteří se chtějí zbavit nenávisti a závisti druhým

Od: kudy odpovědí: 6 změna:
Dobry den, je mi to velice trapne , ale mam problem s jednou divkou , ktera se dostala na stejnou skolu jako ja. Ta divka je vzhledově dokonalost sama , je krasna a navic chytra a ja jsem tlusta a oskliva. Rada bych se teto nenavisti a zavisti k ni zbavila, protoze to neni pekne a navic takhle kazim zivot jen sobe. Vim, ze je to osklive , ale je to tak. Prosim, nesudte me za to. Prvnim krokem k reseni problemu je si ho priznat a ted bych si rada o tomhle tematu precetla nejake knizky, jak se zbavit nenavisti a zavisti k druhym. Dekuji vsem za vase odpovedi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ans
hodnocení

4x

Stačí pochopit, že vzhled, tělesná konstituce, zdraví, rodina, místo narození a další faktory při narození (viditelné např. v horoskopu) jsou výsledkem našich předchozích činností a jsou individuální. Proto nemá smysl se poměřovat s jinými - neexistují dva stejní lidé. Vždy na tom budou někteří líp a jiní hůř než my, někteří o hodně hůř. Závist je třeba nahradit pozitivním jednáním, které přináší vnitřní uspokojení.

michalverner
hodnocení

2x
Doporučuji knihu "Dětská obezita".
michalverner
Ještě dopíšu.Co udělat něco se sebou než řešit ostatní?Tím myslím něco co je vidět.
To je ta dnešní doba...stěžovat si,hodiny a dny debatovat,hledat problém a následně se učit ho pojmenovat,číst,přemítat,hloubat,bádat,ale hlavně nic nedělat.
Není důležité třeba cvičit.Je důležité si o tom hodně číst,potom najít fyzický problém proč to nejde a pokud se najít nepodaří tak je třeba hodit to na psychiku (zlí spolužáci,rodiče,manžel,okolí,strach z čehokoliv...).

hodnocení

1x

Já jsem přesvědčená, že ti žádná kniha a ani žádné moudro nepomůže. Je jenom na tobě mít se ráda, vážit si sebe a v tom ti vůbec nikdo není schopen pomoci. Budou to jen slova bla bla slova. Na tom musíš popracovat ty sama. Až změníš sebe a své sebevědomí-vědomí si sebe, přijmeš to, co vidíš. Také si uvědomíš, kolik nádherných žen je osamělých a kolik obyčejných, mnohdy nehezkých má krásnou rodinu a lidi, kteří ji milují. Ne proto jak vypadá, ale proto, jaká je.

Knížka pro lidi, kteří se chtějí zbavit nenávisti a závisti druhým

tebi
hodnocení

0x

Knihu neznám, nikdy jsem takovou věc nemusela řešit. Takže pár rad- každý člověk je jedinečný. Všichni máme + i -. Ta holka je krásná- to je jen vnější obal- i jinak je naprosto dokonalá? Nebo ji jen ty tak vidíš? Samozřejmě to druhé! Najdi si svůj svět. Nekopíruje ten její, snaž se na sobě pracovat- zhubni, víc se uč, najdi si koníčka, který tě bude bavit. Když si najdeš zálibu, podaří se ti najít i další přátele. Máš nepřeberné množství možností, jen je musíš vidět! Snaž se učit jazyky, ty ti pomohou třeba víc cestovat, poznávat svět. Na jednu holku zapomeneš brzy, jen co si najdeš svůj smysl života!

hodnocení

0x
reknihy.cz/...
Kniha ŽÍT S RADOSTÍ od SANAYA ROMAN. Jsou v ní zajímavé myšlenky a postoje. Je dobré přemýšlet o něčem hezkém, odvést mysl. Nedržet se v negaci. Knihu neplést, dvě mají stejný název.
Kdybych si vybírala partnera, nevyberu si toho nejkrásnějšího, kterého jsem kdy potkala. Já mám jiné priority, hledala jsem bezva partnera. Úžasně krásná jsem být ani nechtěla, cítila bych se jako kořist, kterou každý musí ulovit, vadilo by mi to. Potěší mne cizí krása, ale každý jsme zajímavý nebo krásný něčím jiným. Ale taky mne těší krása stromů, kytiček, kamínků, aut, úsměvů lidí..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]