Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chodím na VŠ zdravotní laborant / laboratorní diagnostika,... máme si zvolit téma absolventské práce - teoretická a praktická část...
...vůbec nevím co zvolit, jsem mimo obor a jsem úplně mimo... raději se nechci vyjadřovat k urovni některých učitelů,...
..napadlo mě zvolit krevní skupiny, ale fakt nevím,... mohli by jste mi poradit nějaké téma o kterým by se dalo něco rozepsat?
Děkuji
Ono je to těžké, já nejsem zdravotník- potřebuji nějaký výběr témat.
Laboratorní diagnostika, tzn. že určujete diagnózu, nemoc, dle výsledků, tak by se dala popsat nějaká nemoc, do hloubky, diabetes třeba, nebo jen obyčejná obezita, jak ohrožuje zdraví, je to epidemie. Co může způsobit, o tom by se daly psát romány...
Rozhodně, máš několik možností- buď nechat jen teoretickou část, to by bylo si myslím ale těžší, v práci musíš srovnávat ,porovnávat výroky různých autorů. Nebo zakomponovat praktickou část, buď zajít za dietologem a požádat ho o zpřístupnění materiálů některých pacientů, a vyvodit z toho závěr, uvést jejich diagnózu, popsat životní styl. Nebo se vrhnout na dotazník, kde položit třeba 101 respondentům např. 15 otázek, zaměřených na prevenci, ta je extra důležitá, na důsledky obezity, zeptat se jaké jsou, co s nimi respondenti dělali, nebo jakou léčbu museli absolvovat. A co je mega důležité je sehnat vedoucího práce, který bude takové téma chtít zpracovávat, oni zpravidla mají témata určená, rozdělená. Vedoucí práce si pak určí , nasměruje, kam máš jít, jakým směrem tu práci směřovat. Tlačí té jedním směrem, je naivní si myslet, že si můžeš psát to, co chceš ty, psát budeš tak, jak si to bude přát on. Proto vybirej dobře a hlavně včas, ti lepší jsou nadračku .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.