Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda 16 let

Od: klarunda odpovědí: 18 změna:
Zdravím, je mi 15 let, zachvilku 16. Chtěla bych na léto brigádu, ale nechci tam být moc často - prostě nechci trávit prázdniny jenom na brigádě, chtěla bych trávit i čas s rodinou, kamarády,... Ale zase bych si chtěla trochu přivydělat. Jsem z moravskoslezského kraje - okres Nový Jičín. Nevíte někdo o něčem? Kdyžtak nepotřebuju přímo, že tam a tam hledají brigádníka - i to se ale hodí, ale nějaké tipy klidně stačí.
Předem děkuji a přeji hezkou neděli!

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

markeet
hodnocení

0x
Domovy důchodců a různé LDN hledají stále nějaké nové posily. Ale není to pro každého no. Potom restaurace, zmrzliny, stánky na koupalištích, supermarkety atd. To je těžké radit, když jsi nenapsala jaký obor studuješ a co by tě bavilo.
klarunda
hodnocení

Nestuduji žádný obor, v září nastupuju na gympl. Bavilo by mě něco se zvířatama, ale nic takového bych řekla, že není. Péct mě baví. Ale nepotřebuju ať mě to baví, klidně půjdu roznášet letáky nebo doplňovat zboží v supermarketu.

sdfgsdfg
hodnocení

0x

Venčení psů, hlídání psů, pomoc v zemědělství (chmel, trnání ovoce, ...), roznos novin, letáků, ...

david2
hodnocení

0x
Dobrý den, odpočiňte si v práci opravdu není o co stát. Moje zkušenosti v práci a to nejsem nemakacanko makám už od svých 15 let. Rozkradená skříňka, hádky s lidmi,nucené přesčasy, skoro vždy přijdu domů naštvaný, ale peníze potřebuji. Dokud chodíte do školy kašlete na práci.
klarunda
hodnocení

Já bych se na to vykašlala, ale chtěla jsem si to vyzkoušet a vydělat nějaké peníze.

jaros70*
hodnocení

0x
Velké markety. OBI, Bauhaus, Hornbach, aj. Podsekce webových stránek Kariéra.
klarunda
hodnocení

Děkuji za tip, ale tohle by se asi vůbec nevyplatilo, takové obchody mám hrozně daleko.

hodnocení

0x

Chceš sedět jednou zadnicí na dvou posvíceních, to říkávala moje babička. Protože chceš hodně volna., ale zároveň si vydělat. A to nejde dohromady. Buď tomu dáš čas a vyděláš si, nebo nedáš a nevyděláš si.

Rozdělila bych si prázdniny na 2 poloviny, červenec a srpen. V červenci bych šla na brigádu, abych si vydělala, srpen věnovala odpočinku. A je to vyřešeno. Lepší, než se někde plácat celé prázdniny, ale jen 4 hodiny denně. To je zabité všechno.

Na internetu najdeš plno nabídek na léto, zajdi i do různých provozoven a uvidíš, že najdeš. A jeden měsíc pracuj, abys poznala cenu peněz a druhý si užívej prázdniny.

Napadlo mě i pracovat na letním táboře, ale to asi pro Tebe nebude vzhledem k věku. Oddíloví vedoucí až od 18 let, praktikanti od 16 let. Jaga.

xd
hodnocení

0x

Koukni na různé portály typu fajnbrigády. Celé prázdniny nestrávíš v práci, brigádní směny jsou obvykle na dohodě a ne klasicky striktně 8 hodin každý den. Byl jsem na 4 brigádách - Penny, kovovýroba, montovna a obchod s elektrem a všude to bylo na dohodě, směny jsem si mohl vybírat. Nemáš se čeho bát ;)

klarunda
hodnocení

V Penny berou asi až od 18, že?
xd
Záleží na tom, jak se domluvíš. Vzali mě v 15. Někde v obchodech berou až od 18 z toho důvodu, že pak už člověk může pracovat na pokladně. Ale Penny není jediný obchod, je tu pak ještě Kaufland, Lidl, Tesco, Globus...

hodnocení

0x

Zkus si sehnat na doučování žáky ZŠ. Můžeš dělat on-line výuku - tím to nemáš omezená ani místem. Nebo nabídni hlídání dětí v místě bydliště, přes prázdniny se to může mnohým hodit.

hodnocení

0x

Před pár dny byla v TV reportáž. O tom, jaké ohromné množství brigádníků je potřeba a přitom oni nejsou. Nabízejí jim často 150 Kč/hod. Přesto lidé chybí. Reportáž byla z jižních Čech, nevím, odkud jsi Ty. Ale hledali brigádníky na koupaliště, do půjčoven lodiček /to by se mi líbilo :)/, do restaurací /obsluha, pomocné síly v kuchyni, pokojské/, na hrady a zámky jako průvodce /to by se mi také líbilo/, nebo do kasy na prodej vstupenek. Tam je ale podmínkou zřejmě 18 let věku, pracuje se s penězi. Nakonec Ti to jistí doplňování zboží, tam chtějí posily všude a hned.

Já jsem si kdysi zařizovala brigády co nejdřív, už klidně zjara, neboť platilo "kdo dřív přijde, ten dřív mele." Letos vidím nabídky, až oči přecházejí, ale prácechtiví brigádníci nikde. Kdoví, co v tom je. Jaga.

klarunda
hodnocení

No já jsem z celkem malého města v okrese Nový Jičín. V každé nabídce je 18+, nic jiného jsem nenašla. Doufala jsem, že budou hledat brigádníky do nově otevřeného koupaliště ve vedlejším městě, ale nikde nic nedali.

Jo "nikde nic nedali"... a co se tam třeba dojet zeptat osobně?

minia
Ja teda brigadu tento rok taky hledala, byla jsem se ptat snad ve vsech kavarnach, zmrzlinarnach u nas ve meste, nikam me nevzali. Chtela jsem i na sber jahod, tam mi taky rekli, ze mi je 15 a ukoncenou skolni dochazku budu mit az 31.8., takze me taky nevzali

Neříkali vám pravdu a příště se nenechte zblbnout:

z. č. 561/2004 Sb. školský zákon

§ 43

Žák splní povinnou školní docházku uplynutím období školního vyučování ve školním roce, v němž dokončí poslední rok povinné školní docházky.

klarunda
hodnocení

Tak to je takové blbé se chodit jen tak ptát. Kdyby někoho hledali tak to někde dají, ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]