Nejste přihlášen/a.
Chceš sedět jednou zadnicí na dvou posvíceních, to říkávala moje babička. Protože chceš hodně volna., ale zároveň si vydělat. A to nejde dohromady. Buď tomu dáš čas a vyděláš si, nebo nedáš a nevyděláš si.
Rozdělila bych si prázdniny na 2 poloviny, červenec a srpen. V červenci bych šla na brigádu, abych si vydělala, srpen věnovala odpočinku. A je to vyřešeno. Lepší, než se někde plácat celé prázdniny, ale jen 4 hodiny denně. To je zabité všechno.
Na internetu najdeš plno nabídek na léto, zajdi i do různých provozoven a uvidíš, že najdeš. A jeden měsíc pracuj, abys poznala cenu peněz a druhý si užívej prázdniny.
Napadlo mě i pracovat na letním táboře, ale to asi pro Tebe nebude vzhledem k věku. Oddíloví vedoucí až od 18 let, praktikanti od 16 let. Jaga.
Koukni na různé portály typu fajnbrigády. Celé prázdniny nestrávíš v práci, brigádní směny jsou obvykle na dohodě a ne klasicky striktně 8 hodin každý den. Byl jsem na 4 brigádách - Penny, kovovýroba, montovna a obchod s elektrem a všude to bylo na dohodě, směny jsem si mohl vybírat. Nemáš se čeho bát
Před pár dny byla v TV reportáž. O tom, jaké ohromné množství brigádníků je potřeba a přitom oni nejsou. Nabízejí jim často 150 Kč/hod. Přesto lidé chybí. Reportáž byla z jižních Čech, nevím, odkud jsi Ty. Ale hledali brigádníky na koupaliště, do půjčoven lodiček /to by se mi líbilo /, do restaurací /obsluha, pomocné síly v kuchyni, pokojské/, na hrady a zámky jako průvodce /to by se mi také líbilo/, nebo do kasy na prodej vstupenek. Tam je ale podmínkou zřejmě 18 let věku, pracuje se s penězi. Nakonec Ti to jistí doplňování zboží, tam chtějí posily všude a hned.
Já jsem si kdysi zařizovala brigády co nejdřív, už klidně zjara, neboť platilo "kdo dřív přijde, ten dřív mele." Letos vidím nabídky, až oči přecházejí, ale prácechtiví brigádníci nikde. Kdoví, co v tom je. Jaga.
Neříkali vám pravdu a příště se nenechte zblbnout:
z. č. 561/2004 Sb. školský zákon
§ 43
Žák splní povinnou školní docházku uplynutím období školního vyučování ve školním roce, v němž dokončí poslední rok povinné školní docházky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.