Nejste přihlášen/a.
Co to je? Na co to je?
Minibalíček omotaný motouzem, uvnitř neznámá látka, něco jako cement?
Rozměr 4x3cm
Na krabičce je datum 1957 a označení Ro-10
Ta krabice je od rozněcovačů Ro-10, ale není třeba panikařit, ty rozněcovače skutečně nevypadají jako ty špagátový zámotky.
Doplním správnou odpověď p.Promona.
Rozněcovač Ro -10 ,od něhož je krabička, se používal k roznětu Pp-Mi-Šr-protipěchotní mina šrapnelová. Miny se jím adjustovali dvěmi způsoby. To horší- výmetná slož je vystřelila do výše jednoho metru kde teprve explodovala - měla devastační účinky v okruhu několik desítek metrů nebo pak explodovala v zemi a způsobovala zranění více méně jen jedné osobě .
PS jako ostrou jsem ji nikdy neviděl a neměl na rozdíl od Pt-Mi-BaIII na které OSTRÉ jsem i stál, v rukou.jako cvičnou jsem ji měl naposledy v roce 1981. a její řez jsme měli v ženijní učebně do 1988, kdy se tato rušila.
Rozbaleno tedy. Po rozmotání motouzu byla v letáku zabalena perleťová fialovorůžová hmota. Na letáku byl text, který přefocuji, je to docela aktuální, jako kdyby to někdo tisknul letos a ne před 60 lety.
Netuším, jestli je důležitý ten papír s textem nebo ta neznámá hmota, která v tom byla.
Takový pozdrav z minulosti...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.