Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

“Jsi mladá to zvládneš”

Od: monikaa odpovědí: 14 změna:
Taky vám tak strašně leze na nervy, když vám někdo řekne “jsi mladý/á to zvládneš”? Dělám VŠ a do toho mám 2 práce (dohoda a 0,5 úvazek), takže se fakt nenudím. Často mám režim: škola-noční-škola. Takže ve výsledku jsem bez spánku klidně 36 hodin.
“Dneska jsem na službě nestihla ani pauzu” jsi mladá, to zvládneš
“Už 24h jsem nespala” jsi mladá to zvládneš
“Nemůžu vzít tolik služeb o zkouškový” jsi mladá, to zvládneš
“Musím se starat o babičku” jsi mladá to zvládneš
“Už 2 roky jsem neměla dovolenou” jsi mladá to zvládneš
“Už si ani nepamatuju, kdy jsem měla celý den sama pro sebe” jsi mladá to zvládneš
“Jsem nemocná, nepřijdu do práce” Ty mladý dneska nic nevydrží.
To že jsem mladá přeci ještě neznamená, že nepotřebuji spát a odpočívat ne…? Taky vám tak vadí tyhle kecy?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

A zvladas to teda nebo ne?

tebi
hodnocení

2x

A kdy to tedy chceš zvládnout ,když ne teď? Já mám brigády- 5 zaměstnavatelů, práce jen třeba 4 dny v týdnu ,občas jedu pořád, jak kdy. Do toho 3 děcka, kluky, nepomohou téměř nic, chlap to schvaluje, pokud bych s ním chtěla pohnout, tak jedině se rozvést. Nic jiného nefunguje. Před pár lety jsem dělala ještě dálkově školu- na tu jsem se vykašlala, není to taková nutnost, jak si mnozí myslí. A nebavila mne. Všechno ale dělám proto, že mne to baví. Takže když to dělat nechceš, proč to tedy děláš? Sekni se školou, choď do jedné práce a nuď se. Pak třeba přehodnotíš svůj postoj...

hodnocení

1x

Tak něco z toho vypustěte. abyste když "jste mladfá to zvládnete" to jednoho dne nezvládla! Takhle si huntujete zbytečně zdraví,Jak to budete zvládat až přijde nějaký chcíp a vy chtě nechtě skončíte třeba na 10 dnů ve špitále a s DPN cca půl roku?

PS - měli jsem kolegu-měl chřipku-ale musel do práce se slovy "Nemůžu marodit, kdo bude platit hypotéku?" Po pár rocích jeho dceři selhali ledviny a on byl po hledání a testech najednou jediný možný dárce. Vše vyšlo suprově, daroval ledvinu dceři,ta nemusela 2-3x týdně na dialýzu, z její strany vše perfektní... Jenže to jeho přecházení se najednou projevilo-jeho stav nebyl skoro rok k tomu aby mohl do práce. Lékaři mu jasně řekli, že je to jen a pouze díky přecházení nemocí místo vyléčení a jeho stav neodpovídá práci ve stavebnictví. nakonec po 3/4 roku podepsla revers a šel pracovat-jenže se to vše projevilo i na výkonech-nestačil ani starším kolegům, natož vrstevníkům!

hodnocení

0x
Necháte se sebou zametat. S tímto tempem se brzy zhroutite a veškerá snaha bude k ničemu. Najděte si nějakou méně náročnou brigádu bez nočních směn

smode2
hodnocení

0x

To je ta hrstka lidí, většinou nul, kteří mají nejméně 50+, všechno měli prakticky zdarma nebo za pakatel (byt určitě a doteď jsou přesvědčení že se o ně jakýkoliv zaměstnavatel popere) a teď si myslí že jste typické nefachčenko :) navíc si mnohdy pamatují minulý režim kdy skoro nikdo nic nedělal (1 současnou pozici vykonávali mnohdy nejméně 3 lidé - takže proto si myslí že jste lempl) a ještě poučují :) To tak nemůžete brát. Jste super a fandím vám...ale přestat se litovat nikdy neškodí ;)

alai
Když řeknou to zvládneš, tak to spíše mysli něco jako povzbuzení, co jineho mají říct. Třeba vykašli se na všechno? To musí ta osoba sama zvážit co všechno dělat, třeba i něco ubrat a myslet i na odpočinek a nepadat na hubu. A určitě si nikdo nemysli, že slečna je lempl, kdyz zvládá vys.skolu + dvě další práce a ještě starost o babicku. Spise naopak.

molly
hodnocení

0x
To je typická věta mojí babičky (82). Často ji používá společně s tím, že vlastně nemůžeme být unavení a že o životě nic nevíme (mně i ségře táhne na 40). Babi šla do důchodu někdy v polovině 90. let, dnešní dobu vůbec nechápe, ale nikdo z nás nemá právo na únavu, protože ona dřela ve fabrice rukama dvanáctky, zatímco my sedíme a čumíme do počítače. Jak mám babi ráda tak tohle je vždy téma na hádku
smode2

Vaše babička je přesně ten typ člověka o kterém píši ve svém příspěvku :) osobně jsem si vyzkoušel co to znamená každý den pracovat manuálně i co znamená sedět roky v kanceláři. Práce u PC je v mnoha ohledech daleko náročnější. Chtěl bych babičku vidět jak by dnes soupeřila, byť s 15letými brigádníky...klidně někde ve fabrice...dnes je to úplně jiná liga co musejí pracovníci předvést aby vůbec dostali pár směšných tisícovek.

Práce u PC je v mnoha ohledech daleko náročnější.

Ne, to vazne neni.

Jdi rubat do lesa nebo do dolu a pak dej vedet, jak si se u PC vice nadrel.

Nebo jdi ucit pubertaky a pak dej vedet, jak si byl u PC vic a driv psychicky vyplivnutej.

Nebo snad stres? Z terminu, ze zodpovednosti...? Ten souvisi s konkretni pozici, ne nutne s praci u PC.

Na praci u PC muzou byt zkratka nejhorsi mozna tak unavene oci, bolava zada ze spatne zidle a karpalni tunely...a takovemu fnukani se kazdy fyzicky pracujici leda tak vysmeje.

smode2
Vždyť ano :) ať babička přijde a ukáže nám jak správně makat na počítači když tomu tak bezvadně rozumí :) vůbec nechápu proč takové babičky už dávno nevedou všechny it firmy když to těm hlupákům mladejm uměj tak ukázat*smich*
molly
@axus Jste mimo. Můj ex šel dělat do betonárky v Německu. Původně z kanceláře. Urvanej byl jak kůň, fakt těžká dřina v horku a vlhku. Vlastně si to ale chválil. Svaly měl jak ze železa, sníst mohl co chtěl, hlava prázdná. Dřina ano, ale žádný stres. Ono v kanceláři neznamená recepční co se někde šťourá v uchu a nosí kafe a poštu šéfovi. Dost kancelářských prací dnes vypadá tak, že letíte ze schůzky na schůzku, mezi tím volá šéf že nutné něco potřebuje, do toho telefon co pořád zvoní, během hovoru už pípá další v pořadí na lince, kolikrát člověk zjistí, že je 11, chce se mu už 2 hodiny čůrat a na jídlo se dostane bůh ví kdy. Plno různých SŠ holek v kanclu v menších firmách je holka pro všechno, od recepční, přes personalistu, správce vozového parku... Jako benefit služební telefon o kterej nikdo nestojí,ale předpokládá se, že když ho má bude ho zvedat večer, o víkendu, na dovolené... Stres na spoustě kancelářských pozic je poměrně velký. A můžeme se fakt jen bavit o tom jestli je horší fyzická dřina s prázdnou hlavou nebo stres z ustavičného návalu úkolů jejichž termíny jsou prostě nesplnitelné.
molly
Z vlastní zkušenosti mohu jen říct, že to se mnou z toho nic nedělání v kanclu ve 33 v práci seklo. A to jsem zdravá, vitální... Jen toho bylo v jistém období prostě tolik, že tělo to už nedalo. Podlomily se mi nohy a byla jsem na zemi. Závěr lékařů - zcela zdravá, přemíra stresu, odpočívat, zvolnit

etana*
hodnocení

0x

A starší lidé zas mají výhrady k tomu, že jim každý o chlup mladší dává najevo, jak oni už si nic nepamatují, nic se nenaučí, jsou pomalí, počítače jsou pro ně španělská vesnice a v podstatě by měli mlčet a být rádi, že žijou. Taky se toho monikao dočkáte.

jaros70*
hodnocení

0x
Už mám za sebou půl století, takové názory na mě slyším také. Když onemocním, trefuje do mě vedoucí, že nemám večer chlastat. - 20 hodin spánku po směně. To je volný den pryč. Víš, neodsouhlasuj pokaždé rozkazy. Naopak. Jak uvidíš nějakého šéfa nebo papaláše, začni nadávat a protestovat. Pak tě začnou uklidňovat a budeš mít víc respektu. Nauč se věty, sakra já tady lítám jako opice a furt je vám to málo! Tohle nejde dál. Proč nevezmete víc lidí? Já se na to můžu vys"rat! Hele a proč je to vždy na mě? _ Pak se vedoucí vzpamatuje a vzápětí řekne "no však nespíchej máš na to celej den". Já to tak používám a nikdo si nedovolí abych lítal od práce k jiné práci. Věřím, že se polepšíš:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]