Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lidl a jejich jednání. Jaký na to máte názor?

Od: ajka5® odpovědí: 12 změna:

Dosud jsem na obchodní řetězec Lidl nedala dopustit. Zboží se tam dá v případě potřeby vyměnit nebo vrátit, perfektní jednání i personál. Ale koupila jsem v jejich e-shopu DAB radio a přišlo s návodem, kde jse po vybalení z obalu vyčetla, že mám radio vyjmout z krabice a zástrčku zasunout do zásuvky. FAKT ! Je to brožura v několika jazycch. Ovládání je složité a bez tištěného návodu, opravdového návodu, se neobejdete. Po mnoha urgencích, pokud telefonických, tak na vás 8 minut mluví automat, mi přišel e-mailem návod. Takže přenést na přenosné medium, dojet na nejbližší /ale vzdálenou!/ kopírku a za více než 70 Kč nechat návod, tu část v češtině, vytisknout. Představa, že by to pro někoho mohlo znamenat koupi flash disku nebo SD karty, cestování a další náklady je docela tristní. Domnívám se, že povinností prodejce je poskytnout návod k použití při jeho prodeji spolu se zbožím. Čtete a usmíváte se? Jaký na to máte názor? Přeji pěkný den!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Nestačilo by Vám přečíst si návod na netu, nemít ho vytištěný na papíře? Možná je to i snadnější hledání, než za čas hledat návod mezi papíry doma.

hodnocení

3x

Tak to lze v poslední době vidět u většiny výrobců. U výrobku je jen stručný návod, v podstatě jen jak jej zapnout a podrobný manuál je na webu výrobce. A po pravdě mi to ani nevadí. Manuál používám, jen když nevím kudy dál *smich*. A na webovkách i toho Lidlu jsem zatím vše potřebné našel, takže by mi to ani nevadilo. A tisknout to? Nač. Stejně ten manuál, když ho zrovna potřebuji, nevím, kde mám.

tomaso
hodnocení

1x
Buď ekologická a netiskni zbytečně...lidl to už dělá...

hodnocení

Tak si, vy chytrolíni, zkuste obsáhlý manuál, složité ovládání, hledat na počítači...nevíte, o čem píšete. Ano, s podstatou toho co píšete souhlasím, ale račte zkusit konkrétní návod!

asd1

Holt když nejsi chytrolín, tak si to musíš vytisknout... Pokud se ti to nelíbí, tak to můžeš vrátit a vzít něco co ti vyhovuje, pokkud vim tak Lidl věci z e-shopu zpět bere i na prodejnách, tak stačí zajít do sámošky..

Šetří se tím papír, takže za mne plus.

hodnocení

asd1...jsi opravdu chytrý, tak si to přijď vyzkoušet a porovnat, a až pak mudruj!

Každému vyhovuje něco jiného. Osobně s návody v kompu nemám problém. Dovedu si představit, že někdo to nedává.
K úplné dokonalosti by měl být přibalen jen krátký návod, samozřejmě s odkazem na stažení. Nejlépe i s QR kódem.

hodnocení

0x
A v cem je ten problém? Me nepripada slozitejsi listovat v elektronickem dokumentu nez v papirovem. Ba naopak je to vyhodnejsi, pokud potrebuju vyhledat konkretni slova v textu a nemusim cele procitat. To ze nebyl navod pribalen je blbe.

hodnocení

0x

Kouzelné je, že textilní výrobky se znehodnocují přišitými návody a k elektronice nedávají skoro žádné.

inspa*
hodnocení

0x

Strašně složité zadat do Google "hyundai pr 650 bt dab", otevřít nalezenou stránku výrobce Hyundai

hyundai-electronics.cz/...

a tam v sekci "Ke stažení"si otevřít na monitoru návod v PDF

přímý odkaz: img.hyundai-electronics.c/...

Pokud někdo kupuje kvůli tomu flashku, cestuje, nechává vytisknout a má další náklady, tak by se dle mého měl nechat vyšetřit.

doplněno 04.06.22 07:28:

Jinak já si toto radio v Lidlu koupil také a ten plný návod (viz PDF) jsem tam měl přiložený coby malou brožurku.

hodnocení

0x

Tak chápu, že pro seniory bez PC to může být problém. Já naopak návody v elektronické podobě oceňuji. Důvod je jasný - při tom množství návodů, manuálů a schémat se kterými pracuji by to v papírové podobě znamenalo snad metrák papíru. Takhle se mi to vejde do počítače, navíc je velmi praktické jednak vyhledání patřičného dokumentu a pak také vyhledání potřebné informace uvnitř dokumentu. Takže třeba i když mám např na auto manuál formou knížky, stáhl jsem si jej z netu v pdf, protože jak jsem psal, vyhledání potřebné info je mnohem rychlejší...

jaros70*
hodnocení

0x
Efektivní rádio ne DAB ale internetové lze vytvořit. Cesta: internetové vysílání > smartphone > Bluetooth> přijímač bluetooth např. UGreen > zesilovač, např. reproduktory k PC.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]