Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezpečnostní pásy v autě

Od: terka* odpovědí: 7 změna:
Všimli jste si, kolik lidí se v autě nepoutá? Ani řidiči ani spolujezdci. Už dlouho si všímám, že ne každý se poutá, ale dneska jsem jela s kamarádem, který se mi vlastně ještě vysmál, že jsem připoutaná. Řekl mi “já se nepoutám, protože když budu bourat, tak je větší šance, že už to budu mít za sebou” a to ještě řídí jako prase. Takže pro mě první a poslední jízda s ním. Mě by snad ani nenapadlo se rozjet bez pásu. Jako jasně, že nás pás vždy nezachrání, ale v tom autě není pro srandu králíkům. A jak to máte vy? Vždy s pásem nebo sem tam bez?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomaso
hodnocení

5x
Vždy s pásem, to cinkani a pipani se moc dlouho poslouchat stejně nedá...

anon65534
hodnocení

2x

Pokud se mi zrovna nezasekne v půli k zapásání tak se vždycky poutám, jinak musím počkat než najednu na hrb a uvolní se. U spolujezdců to nějak neřeším, pokutu by si platily sami. Ale ti co sedí za řidičem se vždycky poutají povině, nehodlám aby v případě nárazu někdo letěl přeze mě.

Jinak sem si ani moc nevšiml že by se lidi nepoutali (pravda že jsem to moc nezkoumal) osobně neznám nikoho kdo by to nedělal, jedině když je nutnost a vzadu sedí 3, tomu prostřednímu se většinou ten pás nastavovat nechce.

Spíš mi přijde že hodně lidí nesvítí, hlavně na starších autech co nemají denní

No, já bych spíš řekl, že řidiči nepoužívají blinkry. A pokud, tak špatně.

asd1

Anon stačí rozebrat a vyčistit blokokvací mechanismus, noty najdeš na webu.

anon65534

ra252, to je taky pravda, nejdradši mám ty co je hlavně kruháči vyhazujou až na poslední chvíly nebo pro jistotu vůbec

asd1, to mě popravdě ani nenapadlo, já už jsem chtěl jet na šroťák a sehnat si "nový" ale díky, zkusím se podívat

hugg*
hodnocení

2x

Poutám se jak sedám do auta. Dělám to tak automaticky že pás zapnu i když potřebuji pouze vyjet autem jen z garáže.

hodnocení

0x

Vždy s pásem a nutím k tomu i ostatní v autě. V mém aautě se všichni poutají.

Ale první dotaz, ano všímám si toho, ale musím Vám oponovat. Při koukání z prvního patra na rušnou ulici, kde auta zastavují před přechodem, vidím hodně připoutaných. Nejméně se poutají policisté a taxikáři ve městě.

.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]