Všimli jste si, kolik lidí se v autě nepoutá? Ani řidiči ani spolujezdci. Už dlouho si všímám, že ne každý se poutá, ale dneska jsem jela s kamarádem, který se mi vlastně ještě vysmál, že jsem připoutaná. Řekl mi “já se nepoutám, protože když budu bourat, tak je větší šance, že už to budu mít za sebou” a to ještě řídí jako prase. Takže pro mě první a poslední jízda s ním. Mě by snad ani nenapadlo se rozjet bez pásu. Jako jasně, že nás pás vždy nezachrání, ale v tom autě není pro srandu králíkům. A jak to máte vy? Vždy s pásem nebo sem tam bez?
Pokud se mi zrovna nezasekne v půli k zapásání tak se vždycky poutám, jinak musím počkat než najednu na hrb a uvolní se. U spolujezdců to nějak neřeším, pokutu by si platily sami. Ale ti co sedí za řidičem se vždycky poutají povině, nehodlám aby v případě nárazu někdo letěl přeze mě.
Jinak sem si ani moc nevšiml že by se lidi nepoutali (pravda že jsem to moc nezkoumal) osobně neznám nikoho kdo by to nedělal, jedině když je nutnost a vzadu sedí 3, tomu prostřednímu se většinou ten pás nastavovat nechce.
Spíš mi přijde že hodně lidí nesvítí, hlavně na starších autech co nemají denní
Vždy s pásem a nutím k tomu i ostatní v autě. V mém aautě se všichni poutají.
Ale první dotaz, ano všímám si toho, ale musím Vám oponovat. Při koukání z prvního patra na rušnou ulici, kde auta zastavují před přechodem, vidím hodně připoutaných. Nejméně se poutají policisté a taxikáři ve městě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.