Nejste přihlášen/a.
je mi 19 let a trpím pocitem méněcennosti (nebo to tak možná je¿ Jsem ve všem neúspěšná, na každé brigádě co jsem dělala mě nejméně po měsíci vykopli. (Mc donald, prodavačka, servírka) doma mi za to nadavají, a já kvůli tomu brečím. Trápím se, že jsem k ničemu, všechno jen pokazím co se dá. Jsem nemotorná a nemám žádný talent. Neustále nevnímám, nejsem schopená se na nic soustředit a příští týden mě čekají závěrečné zkoušky tak mám strach, že to nezvládnu. Jsem na učňáku, takže za mě taky nic moc, ale na ošetřovatelské škole kde jsem 2 roky byla mě nechtěli, protože mi tam nešla praxe. Prostě nevím co dál, a mám hrozný strach do života, co bude dál. Skoro pořád kvůli tomu brečím, přátelé taky nějak extra nemam. Nevím co dál. Nějaké konkrétní rady dřív než bude pozdě? Řidičák si taky nemůžu udělat, jsem na něj až moc blba. Zkoušela jsem si i víc věřit, ale akorát se to všechno jen zhoršuje.
Děkuju
5x
Pokud člověk ví o svém nedostatku inteligence, je na tom líp než mnozí, kteří si to neuvědomují a navíc se nějak dostali do řídících pozic, kde páchají velké škody.
U žen se s úspěchem uplatňuje zlepšování vzhledu kvůli získání partnera, který se o vše ostatní postará...
A třeba uklízečka je poctivé, záslužné a nenáročné zaměstnání.
3x
Ono to takhle vypadá hrozně jednoduše, ale chce to čas a trpělivost. Zkoušek se neboj, když se nachystáš, tak to zvládneš nebo spoléhej na štěstí. Jednou najdeš práci, která tě bude bavit a půjde ti. A zrovna s tím řidičákem bych neměla vůbec strach, když vidím co na těch silnicích jezdí.
1x
Každý svého štěstí strůjce. Limity toho, co člověk zvládne či nezvládne, máme jen ve svojí hlavě. Vy jste hlavně líná s nápisem oběť na čele. Píšete co vám nejde, ale nikde nečtu co děláte pro to, aby vám to šlo. Můj prvorozený syn má podobnou náturu. Lehnout si, nic nedělat a chcípnout, jen aby nemusel rukama vykonat pohyb vedoucí k obsluze vlastní osoby. Já tohle smýšlení bytostně nesnáším, lenost a pasivitu, neusilování o nic. Na druhou stranu, i člověk co třídí plastový odpad u pásu je potřeba.
0x
0x
Vy se sebemrskačsky shazujete. A tím, jak to stále prezentujete, tak si podkopávázte sebevědomí. No a pak jednáte ještě hůř. Dobrého člověka byste měla mít poruce, aby se Vám začalo v něčem dařit. Ideálně to měl být někdo z rodičů už dávno. Teď asi kámošku nebo kámoše. Mám pocit, že se tu něco prošvihlo. Přece musí být nějaká činnost, kde nepotřebujete nějaké speciální dovednosti a kde Vám to půjde a začnete si věřit. ...Napište všechno, co umíte, co se Vám daří a co Vám dělá radost. Tady bych začala. A postupně přidávala...Držím palce u zkoušek. Teď se soustřeďte jen na ně a že to dáte. To je jedno, co Vám diagnostikují, žít se musí s tím i s tím. Jen pláčem nic nespravíš. A na všem se dá zapracovat...
0x
0x
Nelíbí se mi, když někdo někomu ubližuje a ubližovat sobě není o nic hezčí. Za čas takového zraňování se člověk propracuje s sebenenávisti, nesnesitelnému napětí a pocitu, že žít určitě nechce. Určitě se dá postupně hledat něco, co by v životě potěšilo, změnit myšlenky na hezké.
0x
Paní ve vsi má podobného syna. Sama o něm říká: "Na učení nikdy nebyl, hlavu má pitomou, na 1. stupni dokonce i propadl a ruce na práci má levé. Navíc má tulení nemoc a pracovat se mu moc nechce. Jak se uživí?"
Kluk se vyučil, trochu se to zlepšilo. Ne mnoho, ale doučil se. A i když vystřídal už dost zaměstnání, odevšad odešel, protože se tam muselo dělat. Teď je pár měsíců u nějaké kovodělné firmy, uvidíme, jak dlouho to vydrží. Je mu 23 let, žije u rodičů, děvče nemá, kamarády taky ne. Prostě připadá mi, že nežije, ale živoří.
Udělej aspoň ten učňák, práce se potom určitě nějaká najde. A měj trochu lepší sebevědomí. Neříkat - jsem blbá, neudělám řidičák. Známá byla asi taky blbá, dělala ho 8 x. Ale po osmé jí to už dali.
Najdi si něco, nějakého koníčka, který Tě bude bavit. Já třeba ráda chodím do přírody, na výšlapy, poznávám v přírodě květiny. Mám moc ráda psy. A ráda chodím na houby. Najdi si něco podobného, co Ti bude přinášet spokojenost, u čeho se budeš cítit dobře. Třeba psaní, malování, vyšívání, pletení, cyklistika, cvičení...je tolik možností, jen si vybrat. Jaga.
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.