Nejste přihlášen/a.
Milí přátelé,už delší dobu pozoruji,že u nějakého napsaného článku se 2x někdy i vícekrát autor opakuje ,nevím proč to tak je,jestli si autor myslí,že jsou mezi námi méně chápaví,nebo aby byl článek dostatečně dlouhý a co mě nejvíc zaskočilo,když jsem shlédl historický film Ridleyho Scotta -Poslední souboj-tak tam je to šikovně natočené taktéž,kdy už jednou na začátku promítané téma se postupem filmu opakuje znova.Já vím že pro ty mladé redaktory to musí být fuška,denno denně shánět nové drby,aby měli co dát do internetových novin,kterých je požehnaně,ale jak jsem říkal mým dětem,že mi starší máme s čím srovnávat,myslím tím psaní článku a vůbec vše za ČSSR a nyní,ale oni,coby mladí,-zkonzumují-co jim dnes a denně média naservírují a ani je nenapadne,nad tím svým selským mozkem zapřemýšlet,jestli je to možné,nebo asi ne.
To,že někdo všechno opakuje, ani nevnímám,nedívám se na to, ale v psaném textu mi hrozně vadí gramatické chyby a nejen v článcích od redaktorů- tibývají úplně mimo. Někdy si říkám, že mnoho lidí nemohlo ukončit ani pátou třídu. Dnes si každý může pravopis zkontrolovat a opravit na internetu. Když jsme psali inkoustovým perem, opravy byly složitější. Ale my jsme hodně četli knížky, ve kterých se chyby nevyskytovaly. I vyjadřování tomu odpovídalo.
A ctes to? Ctes.
Co klik, to cink do kasicky.
Kdo stoji o spickovou zurnalistiku, kdy jeden clanek zabere x dni nebo i tydnu a tech cinknuti nebude o nic vic nez u rychlokvasneho blabolu, kterych se za den vygeneruje nekolik?
Cituji Eferrit: Dnes je opakování více populární než kdy předtím díky růstu marketingových kampaní. Když říkám, že "miluji to" nebo "prostě to udělej", víte přesně, co tím myslím. Mluvíme o tom jako o značce nebo reklamě, ale je to opravdu jen soustředěná forma opakování. Slyšení stejné věci znovu a znovu vám pomůže vzpomenout si a můžete vytvářet sdružení s výrobkem nebo nápadem.
Všimli jste si, že Bible se často opakuje? Vzpomínám si, jak jsem si jako teenager všiml, že jsem stále běžel do stejných frází a dokonce i do celých příběhů, jak jsem se vydal cestou skrze Písma. Nechápal jsem, proč Bible obsahovala tolik příkladů opakování, ale i jako mladý muž jsem se cítil, jako by to měl být důvod - nějaký účel.
Realita je, že opakování bylo klíčovým nástrojem, který používají spisovatelé a myslitelé po tisíce let.
Snad nejslavnějším příkladem v minulém století byl projev "I Have a Dream" od Martina Luthera Kinga
Takže nic nového. Například Bible je opakování vět a frází plná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.