Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na čí straně jste?

Od: options odpovědí: 29 změna:

Pojďme si to říct zcela otevřeně a bez odsuzování.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

neu
hodnocení

12x

Jsem pro neutralitu ČR a skoncování s dávným lokajstvím vůči velmocem.

No jo, neutralitu můžeš vyhlásit, ale měla by být od dalších států respektována.
Belgie byla taky neutrální, ale pro Hitlera to jaksi nic neznamenalo a jak to dopadlo víme.
racio

Nereálné věci jsou vždycky nejlákavější.

Západ (NATO + Brusel, Německo, Francie, Itálie)

lokajství vůči velmocem
Však bude líp, hned jak vysmahne ten šašek na kolečkách. Nicméně neutralita je nesmysl, nic pozitivního by nám to nepřineslo.

hodnocení

9x

Na malé, ale zrovna sem vypil kafe, tak počítám že do půl hodky na velké*alene*

hodnocení

7x

Žiju v Evropě, jsem Evropan. Až se budu chtít vrátit do středověku, odstěhuju se do Ruska a zatrhnu druhou variantu.
doplněno 28.05.22 15:01: Možná jsem to jen špatně napsal. Jsem obyčejný obyvatel Evropy, nebo České republiky. Rozhodně nejsem hrdý Čech. Hrdý můžu být např. na moje pracovní úspěchy. Ale určitě ne na to, že se shodou okolností narodím na nějakém území.
Chudáci, kteří se omylem narodili v Evropě a našli se v Rusku a Číně. Život je jen jeden a krátký na to utrpení. Ale bez snahy to nepůjde, bydlení a práci si na východě musíte najít sami.

Je zvláštní, že nikdy neuslyšíte Kanaďana, Mexičana či kohokoliv z Latinské Ameriky říkat, že je Američan. Jen Eurohujeři mají tendence stavět žití v rámci určitého světadílu na úroveň národa a národní identity. Je to smutné.

nox®

gotrekzagary: Co je smutného na tom chtít být součástí civilizované Evropy a nepovažovat Českou republiku za pupek světa? Možná je to proto, že Američan = občan USA a to jaksi Kanaďané nejsou.

@nox I jako Čech, Němec, Rakušan, etc. mohu být přece součástí Evropy, aniž bych považoval Čechy za pupek světa. Ale tak jako je Američan, Kanaďan a další hrdý na svůj národ, na místo svého původu, tedy hrdý na to že je Američan Kanaďan, atd. Stejně tak by měl být ten Němec, Rakušan, Čech být primárně hrdý na svůj národ a místo svého původu. Neexistuje evropská národnost, stejně jako neexistuje americká národnost (mimo obyvatelstvo USA). Proto Kanaďan o sobě nikdy nebude mluvit jako o američanovi, protože ho nenapadne zaměňovat národ za světadíl. Ukrajinci, Bělorusové a další o sobě nemluví jako o Evropanech, ale primárně se nazývají jmény svého národa. A týká se to i národů z EU. Samozřejmě se najdou tací (obvykle mladá generace), která o sobě mluví jako o Evropanech, ale to dle mého názoru není v pořádku.

Budete-li chtít, pochopíte. Nebudete-li, tak Vás nepřesvědčím, ani kdybych Vám vymluvil díru do hlavy. Ale věřte, tohle vskutku nemám v úmyslu. Napsal jsem jak to cítím a víc se k tomu nebudu vyjadřovat.

nox®

Jsme Češi a Češi jsou Evropané. Víc bych v tom fakt nehledal.

007cz
Každý má právo se svobodně rozhodnout o své národnosti. Pan gotrekzagary si zřejmě plete národnost a státní příslušnost. Mimochodem co je "eurohujer"?
neu

Eurohujer byl třeba tento jedinec:

Vstupujeme do nové éry evropských dějin, kde hospodářsky padají hranice mezi státy a kde evropanství překlene všechny staré trpkosti mezi národy. Kontinentální vlastenectví vytlačí vlastenectví národní. Zítra rodnou zemí Čechů bude Protektorát, státem Čechů bude Říše a českou vlastí – Evropa. (protektorátní ministr a kolaborant Emanuel Moravec, 1941)

Dnes je 80. výročí likvidace protektora z této "Evropy" Heydricha. Čest památce jeho likvidátorů.

Více v knize "Nacistické kořeny bruselské EU".

@nox Pokud jste v prvé řadě Čechem a pak Evropanem, pak proti tomu nic nenamítám. To je v pořádku.

@007cz Ne vskutku si nepletu státní příslušnost a národnost... zřejmě neumíte číst. Evropan vskutku není národnost.

007cz
Kdo určuje, že nesmím být národností "Evropan"? Flastenci?
necyklopedie.org/...

A kdo určuje, že jí je? Zkuste si trošku projít na toto téma internet, třeba si rozšíříte obzory. Já už tu trolly krmit nebudu.

007cz
Můžete mi poradit? Matka Maďarka, otec Ital, narodil jsem se v Německu, momentálně žiji ve Španělsku. Jaké jsem národnosti? Děkuji
Narodnost Maďarská, italská, obcanstvi nemecke/španělské.
007cz
Ano Honzo, je to jedna z mnoha možností. Jelikož je volba národnosti čistě moje rozhodnutí, můžu být národností třeba Moravák nebo i ten Evropan.

jendad
hodnocení

6x

Chybí vám tam neutralita viz rakousko ;)

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, volba je jasná a bez zaváhání. Zdravím!

racio
hodnocení

5x

Jednoznačně připojit k Severní Koreji a bude klid. Národ, který si 2x za sebou zvolí Zemana prezidentem, stejně po ničem jiném netouží.

radeon*
hodnocení

5x

Všichni alespoň průměrně inteligentní jsou na straně Ukrajiny resp. NATO, USA. Bohužel v ČR jsu desítky % lidí z nízkých IQ, a pak to vypadá, jak vypadá :/ (To je fakt)

liska5
hodnocení

5x

Jsem pro jedničku, NATO a západní země. Mám v domě Ukrajinky, správné holky. Jen už mi nejspíš v červnu odejdou. Už si domů poslaly zimní oblečení. Tak jsem jim tam přihodila pytel kafe pro bojovníky. Ceny tu prý máme podobné, ale kafe o dost levnější...Horší to mají ty, co jsou z okupovaných území. Chtějí domů, stýská se jim, ale nemají kam se vrátit... Taky tu jsou dvě skromné vesnické babičky. Ty zas trpí tím, že nemají zaseto a vysazené brambory...

adadada
hodnocení

4x

Bruselocentrizmus mě tolik nevadí jako prago. Jsem na straně mé moravské vlasti - hanáků, čuháků, slováků, valachů, lachů, horáků a podhoráků.

zheel
hodnocení

4x
Jsem určitě pro NATO a USA. Nevím proč, ale se zkušeností z návštěvy Ruska a střední Asie jsem rád že naše republika je na západní části světa.

hodnocení

1x
Zalezi v jakem kontextu. Ale u tech dvou moznosti nevim, z které mam vetsi kopřivku. Takže lepsi je asi byt neutralni.
radeon*

Rusko a Čína a ty nevíš :D Je mi smutno kolik lidí je pro Čínu a Rusko :D

Me je smutno z tebe a nemam potrebu to psat pod tvuj intelektualni prispevek. Nevim, proc bych mel byt na neci strane. Dalo by se uvazovat o strane nasi zeme, ale kdyz vidim ty kašpárky, tak z toho taky nic nebude. Taak jaaa budu na straně pracujicich lidi budujicich svetle zitrky :-D

options
hodnocení

Oprava: Možnost 1 by měla být spíš Západ (NATO + tvrdé jádro EU), aby to i v té "EU části" potenciálně zahrnovalo i Česko, a byla tak i pro Česko v dotazníku určitá volba přímé náležitosti, mezi tvrdým jádrem EU a V4. Pochopím, když to ve svém rozhodování nezohledníte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma státní příslušnost

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]