Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zjistili mi cukrovku II. typu. Mám hodnotu 8. Zatím jsem na dietě.
Včera jsem snědla oplatku Milu a Linu. Dneska jsem měla dva zákusky a dva kusy štrůdlu.
Ach jo. Špatně ovládám chuť na sladké. Co by mi pomohlo, prosím?
Občas si koupím sušenky bez cukru, ale není to ono a také to není nějak zdravé.
Asi měsíc jsem se "držela a skoro nic sladkého jsem si nedala". Cvičila jsem každý den. Poslední dobou ale to nějak nezvládám.
Piju také denně jablečný ocet, jím skořici. Tak se alespoň snažím srazit ten cukr, ale chuť na sladké mám každý den.
Jak zastavit chuť na sladké? Poradíte mi, prosím... Děkuji za odpovědi.
Jsem diabetik II. typu, na lécích. Hodnoty od 8 do 10 až 12. A podle mě jste, odpusťte mi ten výraz - "rozežraná." Sníst najednou Milu a Linu, nebo za jeden den 2 zákusky a 2 kusy štrúdlu, to si, dvěvče, koledujete o inzulín. Budete-li takto pokračovat dál, budete si co nevidět píchat. A to už jde legrace stranou.
Pokud jste svéprávná a aspoň trochu rozumná, svůj jídelníček předěláte. Místo zákusků raději nějakou zeleninu. Teď jsou čerstvé ředkvičky, kedlubny, za nějaký čas budou okurky, rajčata, papriky...
Jinak pozor na ovoce. Diabetik musí i s ovocem zacházet opatrně, obsahuje cukry. Moje lékařka mi říkala, že sníst jeden pomeranč = 4 kostky cukru. Takže bacha na to. Tmavý chléb či pečivo, netučné sýry, tvaroh, zeleninu...
Hodně chodím, což je dobře. A když jdeme s děvčaty, často se parta zastaví na zmrzlinu. Nechci vypadat jako chudák, který na to nemá, proto si s babčami ten jeden kopeček také dám. Ale nic víc. A protože jdeme třeba 15 km pěšky, tak tu zmrzku zase brzy z těla vyženu. Jaga.
Existuje alkoholový cukr, tedy cukerné alkoholy. Chemicky jsou to alkoholy, ale chutnají sladce jako cukr. Vhodné i pro diabetiky. Př. Xylitol, Erythritol, Sorbitol. Nejsou to chemikálie, přirozeně se vyskytují v ovoci. Problémem je, že je 10x dražší jak řepné. Samozdřejmě taky ten ze stevije. U pečení se tyto cukry používají normálně jako řepné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.