Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik kamarádů je dost?

Od: agi* odpovědí: 4 změna:
Ahoj, kolik kamarádů je dost? Mám 4 opravdu věrný kamarádky, který mám už 6 let. Mám kolem sebe spousty lidí, ale nenazvala bych je kamarády, spíše to jsou spolužáci, kolegyně, známí a tak. Nějak si nemůžu najít nové, vždy to na něčem krachne. Jen když kolem sebe vidím spolužačky, které mají 20 kamarádů a každý týden jiné, přijdu si jako asociál. Ty stávající bych určitě neměnila, jen se chci zeptat, máte to taky tak? Lepší míň a opravdový nebo každou chvíli nové?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Mám 3 opravdové celoživotní kamarádky. 1. z doby školky, 2. od 12let věku z kroužku a 3. z brigády z dob studií. Těm plně důvěřuju i se svěřuju, pomáhám a jejich pomoc s důvěrou přijímám, ráda jim dělám radost a ráda od nich radost přijímám. Zároveň se (s manželem) přátelíme i s jejich partnery a potomky. Ony o sobě vědí, viděly se dvě, osobně se neznají a společně se všechny 3 nesetkáváme. K tomu mám tak 20 spřízněných duší (žen i mužů), s kterými se ráda příležitostně setkávám buď jen na pokec, nebo na konkrétní činnost. A pak jsou známí. To jsou ti, s nimiž se během života setkám, kratší či delší dobu se spolu potkáváme, pobudeme, a zase se naše cesty rozdělí. Takže pro mně mé 3 důvěrné kamarádky jsou dostatečný počet. Víc jich nechci, neměly bychom na sebe dost času. Ida

hodnocení

1x
Tohle je hodně o člověku. Lepší mít méně a kvalitní, podle mě. Já si 10 let vystačil s jedním. Nyní už 3 roky nemám ani jednoho kamaráda. Jen kolegy a rodinu. Největší kamarádku mám ve své partnerce a kamaráda ve svém rok a půl starém synovi. A tohle mi stačí. Na pivko jeu občas s kolegami z práci, kde probereme co je potřeba.

ltz
hodnocení

0x
To buďte ráda, že to tak máte. Že máte stálé, věrné kamarádky, na které se můžete spolehnout. Ty o kterých píšete, že jich maji hafo a každý týden jiné, tak to se kamarádkami ani nedá nazvat. Vlastně nemůžou tvrdit, že kamaradky mají, to je jenom povrchní kamarádství.

jaros70*
hodnocení

0x
Mám člověka, se kterým jsme se znali 30 let. Kdybych musel někomu pomoct, byl by to on i přes to, že za 30 let se člověk oposlouchá. Tak jsem utekl a žádné kamarády nepotřebuji. Nikdo jiný na světě nemůže být tak dobrý a hodný aby mohl nahradit někoho koho znám od dětství. Další kamarádi nebo kamarádky jsou o dalším tlachání a o pomluvách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]