Ahoj, kolik kamarádů je dost? Mám 4 opravdu věrný kamarádky, který mám už 6 let. Mám kolem sebe spousty lidí, ale nenazvala bych je kamarády, spíše to jsou spolužáci, kolegyně, známí a tak. Nějak si nemůžu najít nové, vždy to na něčem krachne. Jen když kolem sebe vidím spolužačky, které mají 20 kamarádů a každý týden jiné, přijdu si jako asociál. Ty stávající bych určitě neměnila, jen se chci zeptat, máte to taky tak? Lepší míň a opravdový nebo každou chvíli nové?
Zdravím. Mám 3 opravdové celoživotní kamarádky. 1. z doby školky, 2. od 12let věku z kroužku a 3. z brigády z dob studií. Těm plně důvěřuju i se svěřuju, pomáhám a jejich pomoc s důvěrou přijímám, ráda jim dělám radost a ráda od nich radost přijímám. Zároveň se (s manželem) přátelíme i s jejich partnery a potomky. Ony o sobě vědí, viděly se dvě, osobně se neznají a společně se všechny 3 nesetkáváme. K tomu mám tak 20 spřízněných duší (žen i mužů), s kterými se ráda příležitostně setkávám buď jen na pokec, nebo na konkrétní činnost. A pak jsou známí. To jsou ti, s nimiž se během života setkám, kratší či delší dobu se spolu potkáváme, pobudeme, a zase se naše cesty rozdělí. Takže pro mně mé 3 důvěrné kamarádky jsou dostatečný počet. Víc jich nechci, neměly bychom na sebe dost času. Ida
Tohle je hodně o člověku. Lepší mít méně a kvalitní, podle mě. Já si 10 let vystačil s jedním. Nyní už 3 roky nemám ani jednoho kamaráda. Jen kolegy a rodinu. Největší kamarádku mám ve své partnerce a kamaráda ve svém rok a půl starém synovi. A tohle mi stačí. Na pivko jeu občas s kolegami z práci, kde probereme co je potřeba.
To buďte ráda, že to tak máte. Že máte stálé, věrné kamarádky, na které se můžete spolehnout. Ty o kterých píšete, že jich maji hafo a každý týden jiné, tak to se kamarádkami ani nedá nazvat. Vlastně nemůžou tvrdit, že kamaradky mají, to je jenom povrchní kamarádství.
Mám člověka, se kterým jsme se znali 30 let. Kdybych musel někomu pomoct, byl by to on i přes to, že za 30 let se člověk oposlouchá. Tak jsem utekl a žádné kamarády nepotřebuji. Nikdo jiný na světě nemůže být tak dobrý a hodný aby mohl nahradit někoho koho znám od dětství. Další kamarádi nebo kamarádky jsou o dalším tlachání a o pomluvách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.