Ahoj, již od malička si koušu nehty a takovou tu kůžičku kolem nehtu, co jsem hledal na internetu tak všechna doporučení se týkala umělých nehtů či lakování, to však pomůže jenom ženám, slyšel jsem také o nějaké hořkém laku, ten ale asi nepomůže na okusování té kůže, proto by mě zajímalo, zda nemáte nějaké nápady jak se kousání nehtů i kůžičky zbavit a aby to bylo vhodné pro muže.
Ahoj, většinou má kousání nehtů psychický důvod nebo je to prostě zlozvyk, stejně jako třeba kouření. Hořký lak moc nepomáhá, pokud si je chceš kousat, tu hořkou chuť prostě překonáš. Spíš si zkus uvědomit, že ohlodaný nehty nejsou nic přitažlivého, ať už u ženy nebo u muže. Spousta lidí si všímá upravených rukou. Musíš si to srovnat v hlavě. Není nic horšího než vidět pěkného, upraveného muže s ohlodanýma nehtama do krve.
mistr
Bohužel tu vůli prostě nemám, kolikrát si je koušu i nevědomky.
Ne, je to stresem. Buď anebo je to nějaká porucha podobně jako mají lidi s poruchou osobnosti kompulzivní porucha osobnosti myslím, že se to jmenuje, že je třeba furt něco urovnávat... Pro někoho jsou okousaný nebo hodně krátký nehty prostě vyhovující je to zvyk od přírody, všichni jsme uvnitř jen zvířata a cvičený manipulativní opice což se dobře ukázalo jak všichni poslouchali jak na povel během restrikcí 2020-2022... všichni kromě pár vyvolených silných jedinců.
Prý je za tím skrytá agresivita. Takže se soustředit na eliminaci vnitřního psychického napětí. Jinými slovy zklidnit se, zapracovat na svém nastavení a problémech ve vztazích... Taky k tomu může přispívat zanětlivé okolí nehtu. Takové záděry se tvoří více při nedostatku B vitamínu a Zn. A k tomu na zklidnění přibrat Mg - hořčík případně Guajacuran 1x k večeru.
Dříve prý se vše, co děcko kousalo, natíralo něčím hořkým. V dobách prarodičů žlučí! Vám by stačila nějaká bylinná mastička nebo gel. Zároveň by léčil okolí nehtů.
Tělo se samo opravuje. Dělá to pomocí nehtů, zubů. Když chcete tělu pomoct, kupte si ve vietnamském stánku kleštičky. Mívají cenu okolo 20,-. Zbavujte se odumírající pokožky šetrně.
Zkus pracovní, to by ani na veřejnosti teďka v létě nepůsobilo tak nepřirozeně, a chtěl jsi něco co by bylo vhodné pro chlapi, tak tady to máš, jen je už budeš muset nosit furt, nebo alespoň do té doby než si odvykneš, což může klidně pár let trvat.
Já myslím, že to je akorát snižování napětí a úzkosti . Zbavit se dá- průhledný lak, to by mohlo fungovat, na mne to fungovalo, prostě se mi hnusilo ho okousávat.
Vhodné pro muže? Tak to je těžký. Přesně jak píšete, ženy si mohou nehty nalakovat nebo si nalepit umělé, chlapi tuto možnost bohužel nemají. Jedinou možností pro vás asi bude, si něčím překrýt ruce. Napadají mě už tolikrát zmíněné rukavice, což ale teďka v tom teple bude utrpení, ale pokud vážně chcete přestat budete to muset jako správnej chlap vydržet.
To zde bylo zmíněno už tolikrát, že už opravdu uvažuju nad tím že začnu nějaké nosit. Doporučil by mi tady někdo nějaké, s kterými máte třeba zkušenosti, nějaké které jsou pohodlné a ruka se v nich nebude tolik potit? Chápu že se ruce budou potit asi ve všech ale chtěl bych nějaké, ve kterých půjde vydržet celý den, děkuji. :D
To je právě ten problém, já jsem schopen ten lak překonat, vím že je to problém v hlavě ale řeším ho, chci si jenom ty ruce něčím překrýt abych se k nim tak snadno nedostal, což jde asi jenom s rukavicemi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.