Nejste přihlášen/a.
Zdravím, můžete mi prosím poradit? Dělám v jednom supermarketu a mám ve smlouvě napsáno že jsem Asistent prodeje, ale já si pod tím představují, že pracují v obchodě a buď dělám na pokladně, na pultech, ovoce zelenina nebo vybalují zboží apod. ale může mi někdo poradit, jestli se pod tím Asistentem i vztahuje, že musím chodit stahovat vozíky na parkovišti a dávat je do těch budek? paní ředitelka mi vyhrožuje, že když to nebudu dělat, tak mě vyhodí...že mám ve smlově, že jsem asistent prodeje a že můžu dělat vše. Což si myslím, že to tak úplně není. může mi prosím někdo poradit? děkují moc.
... ale na druhou stranu, pokud vydržíte dlouho dělat cavyky a pokaždé dáte najevo, že se vám to nelíbí, možná se najde jiný obětní beránek. Hádám, že nejste v obchodě jediný asistent prodeje. V Lidlu například tito "asistenti prodeje" i vytírají, naposledy jsem měl štěstí vidět 2x v týdnu tu samou slečnu. Takže mě napadá - asi "nejčerstvější kus" a musí se zaučit úplně všude? Tahle hierarchie funguje na spoustě místech, holt ne každý kdo přijde může být hned "mazák". O to víc si pak ale toho mazáctví váží (a pokud je zlej, tak toho může i zneužít).
Ano
Na spojení "ASISTENT PRODEJE" jsem velice háklivá. Protože to není nic jiného, než stará dobrá funkce prodavačky. Jen jde o to, že to zní světověji, než jen říct - jsem prodavačka. Je to prostě stará práce oblečená v novém názvu.
Je to stejné, jako by švec byl asistentem bot či pokrývač asistentem střech. Práce pořád tatáž, ale titul omračující.
Prodavačka může a taky má dělat cokoli. Budete sedět u kasy, doplňovat zboží. Můžete přivážet vozíky do budky. Můžete dostat za úkol tu budku zamést a uklidit z ní nepořádek. Můžete prodejnu či její část i zamést, vytřít, umýt výlohu...Můžete zboží opatřit novými cenovkami. Prostě všechno, co k této provozovně patří. Zapomeňte na to, že jste ASISTENTKA a buďte prodavačkou. Je to poctivé a dobré řemeslo, nedělejte ze sebe žádné hogo fogo a poslouchejte paní ředitelku. Myslí to s Vámi dobře. Protože správná prodavačka musí dělat všechno, aby k nim lidé rádi chodili. A hlavně aby tam nějakou tu korunu pustili. A vo tom to je! Jaga.
To samé je "operátor výroby". Dříve normálně dělník, ale to nové označení je , jak jste napsala, světovější.
@david666 - mám ve smlově, že jsem asistent prodeje a že můžu dělat vše. Což si myslím, že to tak úplně není.
Není rozhodující, co si myslíte vy, ale jaká je pracovní náplň pro tuto pozici. Vzhledem k tomu, že jde jednostranný příkaz zaměstnavatele, konkrétněji určující úkoly v rámci práce sjednané v pracovní smlouvě; pak má paní ředitelka pravdu a zřejmě ty vozíky budete muset tahat i nadále.
Jak mimo provozovnu? Vozíky k obchodu snad patří?!
Dělám na hotelu. Tam je to tým. A když na věc příjde, tak servírka jde umýt výtah nebo škrábat zeleninu do kuchyně. Mne zas převelí ze zahrady do wellness čistit savem sauny, jindy na noční recepci. A když je hotel málo obsazen, tak pokojské jdou hrabat trávníky a kuchaři sundavají závěsy na vyprání...Prostě jsme si vzájemně asistenty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.