Nejste přihlášen/a.
Nikdy jsem neměl s Aliexpress špatnou zkušenost až teď na dva případy
Objednal jsem zboží a sledoval sledovací číslo. Nějak nebývale dlouho leželo na celnici až těsně před koncem ochranné lhůty bylo doručeno. Jenže já nic nedostal. Dotazem na poštu zásilka byla doručena na úplně jinou adresu a dle rozměru zásilky v balíčku nemohlo být mnou objednané zboží. Otevřený spor Aliexpress okamžitě vyřešil vrácením peněz.
Takže jsem totéž objednal totéž zboží od jiného obchodníka, dokonce ještě levněji. Sledovací číslo se nedostalo do evidence české pošty. Včera vypršela ochranná lhůta. Otevřel jsem spor a Aliexpress okamžitě vrací peníze.
V oboru případech obchodníci vůbec nekomunikovali. Jen u jednoho obchodníka jsem vždy při otevření Message vždy dostal poděkování za moji objednávku.
Myslím, že Aliexpress umožňuje nabízet zboží různým podvodníkům. Je pravda, že nabízené zboží bylo o dost levnější než jiné nabídky.
Aspoň přišly. Divím se, že jste po doběhnutí ochranné lhůty neotevřeli spor. To jste mohli přijít o peníze a zboží by nemuselo dorazit.
Blbosti za pár stovek, takže jsme to neřešili, dle sledování zásilky to bylo v ČR a čekalo na doručení. Pak jsme na to už nějak zapomněli a na jaře vše postupně chodilo. Předpokládám, že si to Pošta podržela na přelomu změny u plateb DPH, aby mohla pak vše kasírovat v novém režimu.
S poštou to není jednoduché, ale vše bych na ni nesváděl. Pravda je, že jednou mi pošťáčka vrátila zásilku do Číny ještě v den doručení. Několikrát doporučená zásilka ležela na poště aniž bych o tom věděl. Zde naopak pošta prodloužila úložní dobu. Stačilo zatelefonovat. Na zásilce je telefon.
Ovšem co se mi teď stalo 2x za sebou a jaký to má smysl to nechápu. Klasická objednávka, obchodník nekomunikoval. Zboží v ochranné lhůtě nepřišlo, takže spor. No a Aliexpress obratem vrátil peníze. Žádná diskuze okolo sporu. Jako by Aliexpress věděl, že se jedná o podvod. Pro mne vidina lepší ceny, ovšem ztráta času. Že měl peníze Aliexpress není tak podstatné
Tak si představ, že jedno sledovatelné číslo bylo skutečně v evidenci české pošty a adresou skončilo úplně někde jinde. Podle rozměru zásilky v balíčku nemohlo v něm být mnou objednané zboží. Navíc Aliexpress obratem vrátil peníze. Nejspíš jim bylo jasno, že se jedná a nějaký druh podvodu. To se stalo 2x při objednávce stejného zboží od různých obchodníků. Jeden údajně Německo druhý USA. Oba obchody měl být discont.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.