Nejste přihlášen/a.
Zčernaly? Nejlepší je pěstovat je ve vodě nebo v hydroponii.
Jinak mám kytek doma asi 25 a na okenních parapetech 18 a na balkoně 12.
Několik sazenic rýmovníku mám už dlouho jen ve vodě, jiné jsou normálně v květináči. Zalévám do misky, až když je suchá zemina. Někdy zaleju i horem, nestalo se nikdy, že by zčernal ani sčernal. Možná kdyby se voda dostala přímo na listy, tak by se to mohlo stát. To nesnáší ani africké fialky.
citroník, mandarinka - ze semínka
\kávovník - ze semínka
2x kaktus (maličký)
ananas
voskovka
blázen
mango 2x
orchidej
Já ji nevrtal, použil sem návod z internetu, a už mám kličky cca 10cm
pecku namočil na několik hodin do vody, po nabobtnání otevřel a to vnitřní jadérko na několik dní dál do vaty, když začal kličít tak přesadil do kokosového substrátu.
Zkuste zázvor, koupený s klíčkem vám určitě poroste, jinak z pecky citroník, někdo známý vám ho pak může naroubovat , nebo si kupte sazenici, kolikrát ji posílají již s citrónem a budete mít svůj bio.
Juraja : koupila jsem zelenou - nepraženou - kávu, aby to někdo náhodou nezkoušel k praženého zrna. A pro zajímavost, jednou jsem koupila nepražené arašídy a ale ty jsem měla na zahrádce.
My jsme mělí kávovník přes dva metry vysoký, krásně kvetl a měl plody, ale musel jít pryč, úplně by nás vyhnal z baráku.
Kdysi, než jsem se přestěhovala do menšího, jsem měla asi 50 různých květin, všechno kvetoucí mi kvetlo, mám květiny moc ráda a ráda zkouším něco nového. Po přestěhování jsem musela počet hodně omezit, nyní jich mám asi 16, víc opravdu nemohu mít, vánoční kaktus mi kvetl na vánoce a znovu na velikonoce, musím mít jen menší květiny. Orchidej jsem si nechala jen jednu, ostatní jsem rozdala, ráda bych měla květiny, co jsem měla dřív, např. anturii, různé barevné kopřivy, pepřence, voskovku, mučenku, kávovník , i muškáty, různé popínavé, tchýnin jazyk, monsteru a různé fikusy a mnoho dalších. Měla jsem mandarinku, citroníky, ale byly moc velké. Kdybych byla mladší a i tehdy, kdybych mohla, měla bych vytápěný skleník, ale bohužel to nešlo. Tak aspoň zkouším na zahradě občas něco nového, ale i tam to je problém, máme zahradu společnou.Ty květiny, co jsem jmenovala, jsem opravdu měla a i jiné. Bez květin a obrazů mi byt připadá jako nezabydlený, prázdný a smutný. To je můj názor, každý má rád něco jiného.
U nás jsou plné parapety květin, do ulice ty kvetoucí. Zrovna kvete klívie, už se jí tlačí druhý květ. Jinak africké fialky, kolopějky, fikus benjamin, rýmovníky, kroton, dracena. Na balkoně jsou ted afrikány, muškáty, surfinie, macešky, sanvitálky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.