Nejste přihlášen/a.
Pokud jste věřící a pobyt ve sboru Vám přináší potěšení, najděte si jiný sbor, kde budete spokojenější. Proč chodit právě sem, když se k Vám pastor nechová slušně? Já jsem nevěřící, nemodlím se vůbec a zpívám taky jen málo. Ale žádný pastor mě kvůli tomu nenervuje. Nejlepší je být sama sebou. Náboženství nikomu neberu, když v něm někho hledá útěchu či smysl, na druhou stranu by měl lidi vést empatický člověk, který se umí chovat.
Každý ať si vybere, co je mu nejbližší. Chodit tam nemusíte. Vegetarián jdoucí po ulici se taky asi nezařadí na konec fronty u řeznictví. Takže pouvažujte, zda tam chodit, či ne. Pokud tam své působení ukončíte, panu pastorovi bych slušně řekla, proč tak činím. Že on je toho příčinou. Třeba se pak aspoň zamyslí. Jaga.
"Sbor se jmenuje Šinčchondži" - až tohle je docela podstatná informace. Benovu radu o kopanci do rozkroku kvituji, když se dobře trefíte, bude pastor slavný, uděláte z něj sopranistku ve sboru... To hnutí - to je ta relativně nová korejská s.ačka,tedy sekta, ne? Už jsem o tom četl, někde na netu jsou i stránky, které varují a pomáhají zasaženým. Než jsem to nadatloval, píše i Achjo.
Věříte v Ježíše Krista, tak se řiďte jeho příkladem: Byl Žid a chodil do sinagog a chrámu v Jeruzalémě, ale když dospěl, židovské náboženství zavrhl a stal se křesťanem = náboženství, které považoval za špatné změnil, šel do jiného náboženství. A to samé udělali všichni apoštolové, kteří také původně patřili k židovskému náboženství.
Je obdivu-hodné, jak si vaše setra Růža i Vy už několik roků vytrvale stěžujete na náboženství ve kterém jste, že je špatné (když jsou špatní jeho členové, kteří se špatně chovají, tak je špatné celé náboženství), ale stále tam zůstáváte.
Když Vás budou tlačit boty, působyt Vám puchýře a kuří oka, tak v nich budete stále chodit a naříkat? Nebo si vezete jiné boty?
Myslím, že už jste tady jednou psala. Nechápu, proč chodíte tam, kde se necítíte dobře. Pomodlete se doma a vyjde to nastejno.
To je hrozné neposlouchat pana pastora. A pro nevěřící, každý nevěřící skončí v pekelném žáru. Satan si bude užívat.
To není pravda, jsem nevěřící a ptal jsem se. Do nebe mě nevemou a v pekle se mě prý bojej, takže jsem vpohodě.
Zdravím. Nepíšete svůj věk ani věk Růži. Dejte si pozor, stali jste se obětí "sekty" Sinčchondži, která se k nám dere z Jižní Koreje. Na Google je možné seznámit se s rozsáhlými a podrobnými informacemi z míst na světě, kde se tato sekta snaží působit. Např., že láká lidi věřící i nevěřící na nový a jedině správný výklad bible (podle nich). Pořádá grilovačky, zakládá sbory a pod., kde provádí nábor končící podpisem textu psaného v korejštině (tedy ve skutečnosti ulovená ovečka neví, co vlastně podepisuje). Většina nalákaných poznává, že "něco není v pořádku" ve chvíli, kdy musí začít povinně odvádět "desátky" ze svých peněz. Za to dostanou připomenutí, že podepsali a slíbenou ochranu před všemi ostatními náboženstvími, která budou Sinčchondži poražena, a tím se stanou členy společenství, které bude jediné vládnout celému světu. (Netvrdí toto i muslimství?) A proč je pastor na vás zlý? No přeci proto, abyste si zvykaly, že budete poslouchat, vždy, všude a ve všem, po dobrém i po zlém. Je možné jediné – vzít nohy na ramena a utíkat. A skutečně od nás chcete odpověď, na vaše naivní otázky, nebo chcete, abychom vzali na vědomí vaši sektu a začali se o ni více zajímat, event. rozšířit vaše řady? Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.