Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou kresťané dobrého charakteru

Od: sofie78 odpovědí: 21 změna:
Chodím do letničního křesťanského sboru každou neděli.Modlíme se a vzýváme chvály panu ježíši.Pan pastor byl na mne zlý,že málo zpívám a nemodlím se nahlas.Není to nahodou nefér,aby ve sboru byli na mne zlí a moje sestra Růža už je z toho též nanervy.Mohu přejít do jiného sboru bez nějakého pokárání od pastora a spoluvěřících?
doplněno 14.05.22 08:57: V době pandemie bylo setkávání 2 roky v křesťanských sborech a kostelích omezené,někde zrušené nebo jen 1os. na 15m2 prostoru,tak nebyl takový nával lidí jako je teď po covidu.Nebylo třeba řešit výměnu sboru.Navíc stoupl počet lidí s psychickými a finančními problémy tak se nedivím,že to je hodně kapacitou plné.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Pokud jste věřící a pobyt ve sboru Vám přináší potěšení, najděte si jiný sbor, kde budete spokojenější. Proč chodit právě sem, když se k Vám pastor nechová slušně? Já jsem nevěřící, nemodlím se vůbec a zpívám taky jen málo. Ale žádný pastor mě kvůli tomu nenervuje. Nejlepší je být sama sebou. Náboženství nikomu neberu, když v něm někho hledá útěchu či smysl, na druhou stranu by měl lidi vést empatický člověk, který se umí chovat.

Každý ať si vybere, co je mu nejbližší. Chodit tam nemusíte. Vegetarián jdoucí po ulici se taky asi nezařadí na konec fronty u řeznictví. *smich* Takže pouvažujte, zda tam chodit, či ne. Pokud tam své působení ukončíte, panu pastorovi bych slušně řekla, proč tak činím. Že on je toho příčinou. Třeba se pak aspoň zamyslí. Jaga.

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, divím se, ze jste společně s Ruzenkou, toho pana pastora za ty roky ustruku ve sboru ještě nenakoply do rozkroku - udělejte to a uvidíte, jak potom bude na všechny křesťany ve sboru hodný. Zdravím!
sofie78
hodnocení

Já to též nechápu co se to v letničním sboru děje,že tam jsou tak přísní a zákoničtí na rozdíl od principu setkávání věřících katolického kostela.Smyslem křesťana je plnit vůli božího přikázání a mít rád druhé jako sebe sama.Být hodní,vstřícní,milí,podpořit svého bratra nebo sestru a žít slušným spořádaným životem v míru a lásce.Tam jsou neustále nějaké podivné nátlaky nedobrovolně povinné pod hrozbou potrestání.Sbor se jmenuje Šinčchondži.
Očividně má rád sebe sama víc než ostatní a rád je ovládá. Tím pádem je něco asi špatně že...
achjo
ben®
sofie78 - poradím Vám to, co jsem zde já i ostatní radili už dříve a opakovaně Vaši sestře. Utikejte od nich, jestli je ještě čas. Jsou zavedené církve, tak nemusíte být v sektě (kde, jak sama správně cítíte, jsou poměry všelijaké). Nenechte se zničit.

hodnocení

4x

"Sbor se jmenuje Šinčchondži" - až tohle je docela podstatná informace. Benovu radu o kopanci do rozkroku kvituji, když se dobře trefíte, bude pastor slavný, uděláte z něj sopranistku ve sboru... To hnutí - to je ta relativně nová korejská s.ačka,tedy sekta, ne? Už jsem o tom četl, někde na netu jsou i stránky, které varují a pomáhají zasaženým. Než jsem to nadatloval, píše i Achjo.

achjo
hodnocení

2x

Věříte v Ježíše Krista, tak se řiďte jeho příkladem: Byl Žid a chodil do sinagog a chrámu v Jeruzalémě, ale když dospěl, židovské náboženství zavrhl a stal se křesťanem = náboženství, které považoval za špatné změnil, šel do jiného náboženství. A to samé udělali všichni apoštolové, kteří také původně patřili k židovskému náboženství.

Je obdivu-hodné, jak si vaše setra Růža i Vy už několik roků vytrvale stěžujete na náboženství ve kterém jste, že je špatné (když jsou špatní jeho členové, kteří se špatně chovají, tak je špatné celé náboženství), ale stále tam zůstáváte.

Když Vás budou tlačit boty, působyt Vám puchýře a kuří oka, tak v nich budete stále chodit a naříkat? Nebo si vezete jiné boty?

ltz
hodnocení

2x
I věřící člověk by měl mít svá práva a názory. Neměl by být někým bezdůvodně a nepříjemne karan. A co se mu nelíbí, měl by řešit. Určitě kdyby bylo vše v pořádku, neměla by jste vy i Ruza ty dlouhodobě pocity, že se něco děje a to jinak než by mělo správně byt.
sofie78
hodnocení

Funguje to tam na principu nějaké sugesce a kdo trochu vybočuje z řády tak je hříšník a hrozí mu zatracením-peklem.Sestra Růžena se dlouhodobě léčí u psychiatra a on ji řekl,že některé křesťanské sbory jsou dokonce nebezpečné,že si mění podmínky k obrazu svému a překrucují bibli.To by ale správní křesťané dělat neměli a následovat ježíše v upřímné lásce víry.
ltz
Tiše jste jen odrikavala modlitbu. Vy jste se ničím neprovinily. Peklo, zatracení hrozí jiným lidem - kriminalnikum, vrahum, zlodějům, tem co napadají a vedou války proti bezbrannym, co zabíjejí děti a dělají zrudne věci.

Myslím, že už jste tady jednou psala. Nechápu, proč chodíte tam, kde se necítíte dobře. Pomodlete se doma a vyjde to nastejno.

Církev vtlouká lidem do hlavy, že společná modlitba je účinnější aby dostala lidi do kostelů tak asi proto.. Budhisti taky v klášterech odříkávají svoje mantry až se stropy klepou.
totak - a někteří věřící si myslí, že když chodí do kostela, mohou dělat všechno. Pak se pomodlí, dají něco na kostel a jsou zase čistí jako slovo boží... Přitom darebáci na entou.
V tom jsem s tebou za jedno. Dojdou ke zpovědi dají 3x zdrávas a mají to nahoře vyžehlené a hned zase můžou mít pocit že jsou lepší lidi než ta banda ateistů kolem.
Přesně.
Deset otčenášů a je opět zcela bez poskvrny.
Přitom co čin to podvod, co slovo to lež.

guma
hodnocení

0x

To je hrozné neposlouchat pana pastora. A pro nevěřící, každý nevěřící skončí v pekelném žáru. Satan si bude užívat.

To není pravda, jsem nevěřící a ptal jsem se. Do nebe mě nevemou a v pekle se mě prý bojej, takže jsem vpohodě.

guma

Satan už slintá.

tenspatny*
Lucifer je ale původní Bůh, ktery nas vlastne jeste zachránil před otroctvím, takze kazdy nevěřící bude vlastne s pravým Bohem. To je dobré, ne?

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Nepíšete svůj věk ani věk Růži. Dejte si pozor, stali jste se obětí "sekty" Sinčchondži, která se k nám dere z Jižní Koreje. Na Google je možné seznámit se s rozsáhlými a podrobnými informacemi z míst na světě, kde se tato sekta snaží působit. Např., že láká lidi věřící i nevěřící na nový a jedině správný výklad bible (podle nich). Pořádá grilovačky, zakládá sbory a pod., kde provádí nábor končící podpisem textu psaného v korejštině (tedy ve skutečnosti ulovená ovečka neví, co vlastně podepisuje). Většina nalákaných poznává, že "něco není v pořádku" ve chvíli, kdy musí začít povinně odvádět "desátky" ze svých peněz. Za to dostanou připomenutí, že podepsali a slíbenou ochranu před všemi ostatními náboženstvími, která budou Sinčchondži poražena, a tím se stanou členy společenství, které bude jediné vládnout celému světu. (Netvrdí toto i muslimství?) A proč je pastor na vás zlý? No přeci proto, abyste si zvykaly, že budete poslouchat, vždy, všude a ve všem, po dobrém i po zlém. Je možné jediné – vzít nohy na ramena a utíkat. A skutečně od nás chcete odpověď, na vaše naivní otázky, nebo chcete, abychom vzali na vědomí vaši sektu a začali se o ni více zajímat, event. rozšířit vaše řady? Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]