Nejste přihlášen/a.
Dobrý deň,
zo skúseností ak sa nejedná o nejakú výnimku, tak právo na voľno máte až po skušobnej dobe (väčšinou 3 mesiace). Samozrejme so zamestnávateľom sa niekedy dá dohodnúť ak mu to oznámite zavčasu. Ale nespoliehajte sa na jeho dobrotu. Nie je povinný Vám toto voľno dať.
Ak môžem niečo dodať - osobne v takom prípade jednám otvorene a o týchto veciach hovorím pred prijatím (za predpokladu ak sa jedná o udalosť, o ktorej viete vopred nejaký čas - v tomto prípade to tak je). Sama som riešila, že je možné, že mi dajú promócie na dobu kedy som mala byť v práci ešte len prvý týždeň. Povedala som im to rovno na pohovore - zamestnávateľ mi povedal, že na voľno nárok nemám, ale je ochotný to vykryť nejakým iným spôsobom Všetko je o ľuďoch. Ale určite by som to nenechávala na poslednú chvíľu a nespomenula im to pár dní pred tým. Tým sa potom neukážete práve v najlepšom svetle...
Držím palce.
My nemůžeme přece vědět, jak to ve Vaší práci chodí. Možná to vyjde tak, že právě ta sobota 9.7. bude pro Vás volná. Pokud by nebyla, zeptat se nadřízeného, zda si tu sobotu můžete přeložit buď na předchozí nebo na příští. A budete mít pak holt dvě za sebou.
Jak se říká: Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. Ale na druhou stranu bych se zeptala nadřízeného, abych věděla, s čím mám počítat. Jaga.
Jako svědek nemá - viz
Příloha k nař. vlády č. 590/2006 Sb.
5. Svatba
Pracovní volno se poskytne na 2 dny na vlastní svatbu, z toho 1 den k účasti na svatebním obřadu; náhrada mzdy nebo platu přísluší však pouze za 1 den. Pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu se poskytne rodiči na 1 den k účasti na svatbě dítěte a ve stejném rozsahu se poskytne pracovní volno bez náhrady mzdy nebo platu dítěti při svatbě rodiče.
Před lety jsem to měl tak nějak podobně-potřeboval jsem mít volno Čt-Po včetně, smůla, páč jsem toto veděl abyl jsem měsíc na ÚP, tak jsem skrze toto zrovna aktivně práci nehledal-reku nastoupíš nedostaneš volno protože nebudeš mít nárok, žel nynější šéf mi zavolal zda chci práci-tak jsem ji diostal a dokonce s tím, že dovolená je sprosté slovo, ale že mi dá neplacené volno.Toto vše ještě před nástupem do práce!Nakonec když jsem pak dostal pásku tak jsem ty 3 dny měl psanou dovolenou!
Doporučuji se před nástupem na toto zeptat a dle toho pak jednat !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.