Ty zatmavovací skla fungují na základě reakce na UV složku světla a naprostá většina skel dneska UV dovnitř UV nepouští. Jestli nevěříš zkus dát za sklo nějaký solární panýlek a změř si generované napětí. Kdybych si takové brýle do auta jak blbec nekoupil, tak bych to samozřejmě taky nevěděl.
tomaso
Podle mě se ptá na klasické sluneční s dioptrie. Ne samozatmavovaci...
Máš pravdu. Já reagoval na kolegu co doporučoval heliovary. Samozatmavovací. To by byly do auta vyhozené peníze protože mám vyzkoušeno že to v autě nefunguje.
Doporučují vám tu ty zatmavovací. Mně v optice řekli, že v autě nebudou fungovat, tak pozor na to! Krom toho teda to zatmavovací sklo je strašně hnusné. Což někomu nevadí, mně to vadí velmi. Často se doporučují sluneční klipy, já mám špatnou zkušenost že světlo proniká mezi sklem a klipem a dokáže to dělat paseku. Teď jsem si nechala udělat sluneční zrcadlovky - i to už lze. Jsou super. Jen tmavší. Jen bych doporučila poptat se po cenách čoček. Dělala jsem si takový průzkum. Všechny velké optiky mi nabízel, pár skel za ca 3000kč - jednou tenčený plast s antireflexem. Žila jsem v tom, že to je celkem běžná cena. Objevila jsem menší optiku a zírala jsem. Normální skla za 1000kč pár a ty zrcadlovky za 2000 pár. Zrcadlovky jsem si nechala spočítat před třemi lety v grand optical a vyšlo to asi na 5500. Přitom ta optika není žádný.
Já si objednával brýle na dálku v Číně (Potřebuju je jednou za rok na kontrole u doktora protože jinak vidím dobře i bez nich ale tam nás testují na pidi písmenka). Představ si že ty samozatmavovací skla s antireflexem a povrchovým tvrzením vyšly v akci na 19$ a pěkné lehké obroučky byly za 10 a prošlo mi to tenkrát bezcelně takže mám kompletní brýle za 600 a ještě jsem si mohl vybrat jak moc tmavý odstín mají na slunci mít Má to jedinou chybu - v autě nestmívají
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.