Nejste přihlášen/a.
Ocitla jsem se ve složité situaci, jsem po rozvodu a potřebuji si vyřeřit bydlení. Nějaké peníze mám z vyplacení od bývalého manžela, ale na vlatní byt mi to v současné době nestačíani ani náhodou. Je mi 53 let,to je otázka...v tomhle věku se zadlužit... samozřejmě bych raději měla vlastní byt, na druhou stranu, když půjdu do podnájmu, tak mě můžou kdykoli vystěhovat. Poradte mi...
Bohužel já tomu nevěřím . Bydlení je až to poslední , kde budete šetřit . Omezíte vše ostatní od potravin , zábavy , šatstva atd . Ale bydlení mít musíte . A když zdražuje hypotéka , tak zdražují i nájmy . To je prostě dusledek politiky kdy bydlení je u nás vzácný statek (převis poptávky ) . Nejsme v americe kde obce jsou financovány z majetku nemovitostí , a tudíž základním zájmem tam je rozvoj výstavby . Čehož je pak obrovský boom stavebnictví (převis nabídky)
Já tedy počítám , že to bude stejné jak doposuď (daňový systém se nemění) a prázdné domy a byty nadále zustanou prázdné. A žádný tlak na pokles v žádném případě nebude. Daně z nemovitostí jsou u nás zanedbatelné a tudíž není problém nechat roky prázdnou nemovitost než se najde kupec.
Dost záleží na tom,jestli máte děti,které by případně od vás mohly převzít hypotéku,abyste nemusela byt ,pokud by nastaly nějaké komplikace,prodávat. Pokud dostanete hypotéku, byl by vlastní byt lepší, jistotu zdraví a práce nemají ani úplně mladí. 53 let není žádné stáří, vždyť nepotřebujete nic ohromného, ale teď jsou byty hodně drahé, je to na zvážení. Taky můžou ceny klesnout, ale to je vždycky riziko. Pokud najdete bydlení podle vašich představ, asi bych do toho šla, i když já se dluhů bojím. Hodně záleží na splátkách, aby nebyly případně nad vaše síly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.