Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jít do podnájmu x koupit si vlastní byt?

Od: alexandra14 odpovědí: 9 změna:

Ocitla jsem se ve složité situaci, jsem po rozvodu a potřebuji si vyřeřit bydlení. Nějaké peníze mám z vyplacení od bývalého manžela, ale na vlatní byt mi to v současné době nestačíani ani náhodou. Je mi 53 let,to je otázka...v tomhle věku se zadlužit... samozřejmě bych raději měla vlastní byt, na druhou stranu, když půjdu do podnájmu, tak mě můžou kdykoli vystěhovat. Poradte mi...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ltz
hodnocení

3x
Jestli by nebyl lepší ten podnájem. Tak by vám ještě zůstaly i všechny vaše úspory, vždy se penize hodí. Při koupi bytu zůstanete bez peněz a ještě se zadluzite. Můžete ztratit zamestnani, nebo může přijít nemoc a marodeni. Nastane problém.

Já si to taky myslím a v 53 letech bych rozhodně do hypotéky nešla. Kor když je paní sama.

hodnocení

2x

Já bych šel do koupi bytu, či domku.

Já taky.
Nájem budeš platit doživotně, hypotéku jen nějaký čas.
Případně si najít jiného chlapa. Těžko zůstaneš do konce života bez mužskýho. Ten už asi bude mít bydlení hotový.

donpapa
hodnocení

2x
Prozatím bych volil nájem. Spekuloval bych na to, že blížící se katastrofa pošle na realitní trh tisíce bytů po neplatičích hypoték. Ať si říká kdo chce, co chce, tak jejich ceny poletí výrazně dolů (kromě Prahy a pár měst, kde ještě budou pracovní příležitosti). Pak příjde čas na nákup vlastního bydle za přijatelnou cenu.
jendad

Bohužel já tomu nevěřím . Bydlení je až to poslední , kde budete šetřit . Omezíte vše ostatní od potravin , zábavy , šatstva atd . Ale bydlení mít musíte . A když zdražuje hypotéka , tak zdražují i nájmy . To je prostě dusledek politiky kdy bydlení je u nás vzácný statek (převis poptávky ) . Nejsme v americe kde obce jsou financovány z majetku nemovitostí , a tudíž základním zájmem tam je rozvoj výstavby . Čehož je pak obrovský boom stavebnictví (převis nabídky)

Já tedy počítám , že to bude stejné jak doposuď (daňový systém se nemění) a prázdné domy a byty nadále zustanou prázdné. A žádný tlak na pokles v žádném případě nebude. Daně z nemovitostí jsou u nás zanedbatelné a tudíž není problém nechat roky prázdnou nemovitost než se najde kupec.

max2
Taky myslim, ze se moc prodavat nebude. Protoze prodat neco za nekolik mega a co pak s temi penezi? Cestovat poradne nejde, volne pozemky na investice nejsou, akcie jsou vysoko av bance se na ne muzete akorat divat, jak se zmensuje jejich hodnota. Porad jsme jedna z nejbezpecnejsich zemi, osobne nas radim mezi TOP 5.

tomaso
hodnocení

1x
Když půjdeš do podnájmu a budeš mít blbce sousedy,můžeš se kdykoliv prestěhovat.
Dostaneš vubec hypotéku?kolik ti chybí milionu na vlastní?jaký máš plat?

hodnocení

0x

Dost záleží na tom,jestli máte děti,které by případně od vás mohly převzít hypotéku,abyste nemusela byt ,pokud by nastaly nějaké komplikace,prodávat. Pokud dostanete hypotéku, byl by vlastní byt lepší, jistotu zdraví a práce nemají ani úplně mladí. 53 let není žádné stáří, vždyť nepotřebujete nic ohromného, ale teď jsou byty hodně drahé, je to na zvážení. Taky můžou ceny klesnout, ale to je vždycky riziko. Pokud najdete bydlení podle vašich představ, asi bych do toho šla, i když já se dluhů bojím. Hodně záleží na splátkách, aby nebyly případně nad vaše síly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]