Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak byste reagovali?

Od: larana odpovědí: 36 změna:
Dobrý den,před asi 14 dny jsem šla s manželem do jednoho obchodu s hadry.Sotva jsem vstoupila dovnitř obchodu, tak hned zapipal takovej tzv.zlodejskej pipak.Prodavacka toho obchodu byla zrovna u dveří a s někým mluvila, takže viděla, že jsem zrovna vstoupila.Hned ke mě skočila a prý, že mám kdyžtak projít na chvilku ven bez kabelky z obchodu at zjistí co u mě koukalo.Uz to se mi nezamlouvalo.Rikam ji,HALOOO,zrovna jsem prisla,takže jsem asi nemohla nic ukrást!Hned jsem měla v hlavě,že i když udělám co chce, tak kam to povede!Ze me bude sacovat, nevim jak si to představovala.
Byla velmi arogantní a prej mají takové předpisy.. Poslala jsem ji vztekle do haje a odesla i pres houkani.Pochopim pokud z obchodu VYCHAZIM ven a houkám , ale odmítám respektovat tuto toto chování, které nemá logiku.Jeste ten den jsme jeli s manzelem do vedlejsiho mesta, kde jsem navstivila naschval ten samej obchod, kdy jsem mela na sobe vsechno stejne včetně kabelky atd. a tam uz jsem pres dvere presla a a uz jsem nehoukala, zajimave..
Nejvic se me rozstililo chovani one prodavacky z původního obchodu..Jak byste reagovali vy?

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x
No prostě se potkaly dvě milé dámy

ben®
hodnocení

7x
Dobrý den, udělal bych požadované, protože šlo evidentně o technicky problém a měl bych čisté svědomí, tak stejně o nic neslo. Takto zůstaly dvě nas*rane ženské. Zdravím!
doplněno 06.05.22 16:16: larana - zažil jsem to také, ale u východu z obchodu. Pokladní neodstranila ze zaplaceneho oděvu všechny bezp. prvky a houkal jsem. Ano, není to příjemné vzbudit takto pozornost nakupujících, ale vše se vyřešilo. Vidím, ze Vy na to myslíte ještě 14 dni od události. Už se tím netrapte.
larana
hodnocení

Zdravím,Bene,děkuju za odpověď,takže podle Vás i přesto,že jsem jen vešla,ona to viděla,takže 100% žádná krádež se nekonala,takže bych si měla nechat prosacovat věci,kabelku atd..Ne,nelíbí se mi to, není to v poradku,ale děkuju a přeju krásný den..
larana
hodnocení

Beno,Vás znám na poradne hodně dlouho a mám Vás moc rada! Kdysi jsem sem chodila velmi často (nyní jen velmi zridka) a získal jste si můj respekt za to jaký jste clovek a nikdy na Vás v dobrem nezapomenu..-:)
.. Chci říci, že Vašich odpovědí jsem si vždy velmi vážila a vazim... Naprosto s Vama souhlasím.. jen snad bych podotkla,že tady byla situace rozdílná v tom, že já teprve VSTOUPILA a prodavačka to viděla.. Nešlo o VYSTUP z obchodu, kde naprosto chápu, že je to jiná situace,ale o VSTUP.
Nicméně Vám moc děkuju a přeju hodně zdraví!-:)
ben®
larana - ano, rozumím tomu, ze to byla rozdílná situace a hlavně nepříjemná. Ovšem, už se stalo a život je krátký na dlouhodobe zaobírani se každou neplechou. Opravdu si tím už nekazte jaro. Velice Vám děkuji za hezká slova, která potěšila (až se rdim ).

hodnocení

7x

Reagovala bych naprosto klidně. 1. Vím, že veškerá technika často zlobí. A někdy mám pocit, že v mém případě častěji než u kohokoli jiného *nevi*. 2. Už několikrát jsem v obchodech bezdůvodně "pípala". Nikdy se mi nikdo v kabelce, nákupní tašce nebo v batohu nehrabal. Vždycky jsem sama přebrala nákup. Poděkovali a šla jsem.

I kdyby se mi to stalo při vstupu do obchodu, asi bych prodavačce řekla, že se tedy společně podíváme do kabelky. Viděla by telefon, kapesník, klíče, pytlík na psí bobek a kapsičku pro jednu venkovní kočku. Nic, za co by na mě volala ochranku, nic, za co bych se měla stydět.

Klídek!

larana
hodnocení

Vámi děkuju za názor a věřte,že o tom co pisete opravdu přemýšlím..-:) Máte jiný náhled a beru to-:)Mějte se hezky..

hodnocení

5x

Tak hrat vzteklou panicku a vzapeti zmizet ze sceny drive, nez chudak prodavacka staci zavolat ochranku, je pri kradezi dobra taktika. Priste to tedy udelejte uplne stejne.

larana
hodnocení

Bez komentáře..

ltz
hodnocení

4x
To vypadá na nějakou jejich závadu. U nás to také takto pipalo u každého, kdo vešel i odcházel a prodavačky to neřešiy. Vas měla zkontrolovat až při odchodu, jestli by to pipalo jen u vas.
larana
hodnocení

Dobrý den, děkuju i vám za odpoved..Přeju krásný den!-:)

hodnocení

4x

Já bych mile ustoupil a za vteřinku šel opět do prodejny.

Píšete, že: Byla velmi arogantní, z Vašeho popisu usuzuji, že Vy také.

larana
hodnocení

Děkuju za odpověď,přesto.. Můžete mi,prosím,napsat jak to myslíte,že...byste mile ustoupil?..Takže byste si nechal vzít kabelku,nechal se jejím přístupem zakleknout, protože takto se ona chovala několik minut až mě došla trpělivost..

Nevím proč by mi měla brát kabelku, nebo tašku, nebo proč zakleknout.

Mile odstoupit od rámu,. a zkusit to znova, třeba i potřetí. To by už napodruhé nepípalo, jak sama píšete.

Pak bych to řešil dle situace, nikoliv arogantně, jako píšete Vy.

larana
hodnocení

..ona mi i přesto, že šlo o VSTUP do obchodu, ne VYSTUP chtěla právě tu kabelku brat..Píšete proč by mi ji brala ale ona mi ji brát chtela!Asi mluvíme vy a já jinou řečí.. Přesto vám děkuju a mějte se krásně..

Několikrát jsem prošel všechny Vaše příspěvky, nikde nepíšete, že Vám chtěla kabelku brát. Na to nemá ani právo a nevěřím tomu, že Vám bere kabelku.

I Vy se mějte krásně, minimálně celý víkend.

larana
hodnocení

pri prvním vstupu jsem toto uvadela:
...hned ke mě skočila a prý, že mám kdyžtak projít na chvilku ven bez kabelky z obchodu at zjistí co u mě houkalo..
... a to vám přijde normální, že mi říká ac pri VSTUPU do obchodu-ne VYSTUPU, kde mám odložit kabelku..? Mě ne, ale to už je rozdíl mezi vámi a mnou, ale i tak děkuju za vás názor..

Svatá prostoto,

, kde mám odložit kabelku

vždyť jste měla s sebou manžela.

Vy hledáte problémy, já hledám řešení.

larana
hodnocení

..Svatá prostoto...a pak, že je tady někdo arogantní,že?-:)..Jste takový ten "poucitel".. a sám..jste tak trosku arogantní,uf..

ale Vám nesahám ani po kotníky...

larana
hodnocení

..souhlasím...-:)
larano. Buďte ráda, že nežijete na Kubě..Tam totiž v některých větších obchodech (ve kterých je sortimentu asi jako u nás za socíku) MUSÍTE odevzdat kabelku nebo batoh takové napůl šatnářce a napůl securitákovi..Jak kde.. taková hajzlbaba nebo chlap v obleku připomínajícím security *smich* Jinak máte smůlu a NIKDO vás dovnitř nepustí.Vyvedou vás.

hodnocení

3x

Krok zpět, krok vpřed*smich*

hodnocení

3x
Byli jsme s manželem v prodejně a při odchodu u jedné zákaznice pískal alarm. Upozornila jsem ji, jestli problém nechce řešit. Ona přesto odcházela. Říkám manželovi: Nojo, ono mi do toho nic není. A manžel chytře poznamenal, že pak ten elektronický knoflík bude doma sama z oblečení velice těžko sundávat. Oni někdy prodavači zapomínají nějaký odepnout z výrobku. Taková zákaznice pak bude při vstupu dráždit alarmy v každé prodejně a jako zlodějka tak trochu bude působit, i když si věc vzorně koupila. Kdyby situaci hned vyřešila, je to jednodušší.
Někdy může uvedená situace s alarmem při vstupu, vzniknout takhle.

hodnocení

2x

Prodavačka vás nejspíš nechtěla šacovat, to si v žádném případě nesmí dovolit a určitě si je toho vědoma. Ovšem neměla by vás pustit do obchodu, pokud pískáte, protože při odchodu budete pískat též a v tom případě musí volat ochranku. Mohla jste zjistit, jestli vám píská kabelka a pokud ano, tak jste mohla nakoupit bez manžela (a kabelky), případně si nechat zavolat vedoucího a požádat o řešení.

larana
hodnocení

Děkuju moc za velmi věcnou,logickou odpověď..
S vaší odpovědi se ztotožňuji na 1000%..
Asi,asi určitě,-:) u mě vyhrály emoce a není to vždy dobre, ale naprosto souhlasím s vaším názorem a ještě jednou za něj děkuju..

Je víc typů bezpečnostních rámů. Dík železnému kloubu si při vstupu do jakéoli prodejny vyzkouším, jestli při průchodu pípá nebo ne , krátce po operaci jsem s tím měl dost problémy ,Teď už má občas problém obsluha, zvlášť bavící se prodavačky v prázdných krámcích se diví kdo je vyrušuje z hovoru...

joudic*
hodnocení

2x
rekl bych asi neco ve smyslu, ze zrovna jsem mel tendenci vejit a neco si mozna koupit, ale ukazalo se, ze vlastne ne.. Me rozcilujou lidi, kteri za vama doslova chodej a kontroluji.. jsem slusne obleceny, mam slusne vystupovani, umim si za hodinu vydelat celou jeji vyplatu, ale stejne naka pitka chodi a nakukuje jestli si nechci ukrast pixlu kukurice za par korun.. proboha.. a kam si to tak asi dam kravo, kdyz mam rifle a triko *nevi* *smich* vetsinou bez reci odchazim jinam... mam sto chuti se po ni podobne svezt, ale brani mi v tom slusne vystupovani :)
Kdyby jen u nás takhle hlídali, ale i když jsem byla v Řecku nebo v Itálii, tak tam hrozně hlídali. Akorát na Mallorce ne. Teď všichni zlodějové pojedou na Mallorku, co si přečetli můj příspěvek. :):-D
achjo

Pane "joudic", trochu mě překvapilo, že Vám "slušné vystupování" nebrání v tom, aby jste na veřejné poradně, kde si může komentáře kdokoli přečíst, používal vulgární výrazy.

joudic*
@achjo Dobry den, vitejte v anonymnim online prostredi, vyckejte, prirucka je jiz na ceste na vas email ;)

hodnocení

1x

@larana - Hned jsem měla v hlavě,že i když udělám co chce, tak kam to povede!Ze me bude sacovat
Prodavačka vás zjevně "šacovat" nechtěla, jen požádala, abyste vyšla "ven bez kabelky". Zřejmě chtěla nejjednodušším způsobem zjistit, jestli je problém u vás nebo na jejich zařízení, což je pochopitelné - odstranění případné závady by musela nějak zařídit.

Ovšem protože vy jste tu představu šacování "měla v hlavě" a ona "byla arogantní", tak jste ji "poslala vztekle do haje" jako pravá dáma :-D

Ale abych odpověděla na váš dotaz - dala bych kabelku podržet manželovi a prošla znovu tam a zpátky. Trvalo by to podstatně kratší dobu, než se s prodavačkou dohadovat (a nepraskala by mi žilka ještě po dvou týdnech *smich*).

larana
hodnocení

Děkuju za odpověď,nicméně.. Jak můžete vědět, že mě nechtěla sacovat,přijde mi to zase vaše domněnka, protože prodavačka se tak tvarila. Jinak souhlas s Vama,ze domnenky jsou strasna vec..-:)Jak by ten příběh pokračoval, kdybych houkala ja, nebo kabelka? Zlaty Jaroslav Dušek a jeho domněnky.. -:)
liska5

Šacovat nesmí. Může Vás vyzvat k ukázání obsahu tašky, a když odmítnete, tak do soukromých věcí stejně nesmí sáhnout. Jedině může při vážném podezdření volat policii...

joudic*

souhlas s @liska5, pri prilis vyeskalovanem konfliktu prestat uplne spolupracovat, a vyckat na policii

vtip
Manžel je možná vtipálek a strčil do kabelky něco "aktivního" :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]