Nejste přihlášen/a.
Nějak nechápu, že lidé prostě jen konstatují, že bude hůř, nechtějí vidět , ani vědět, jak hodně bude špatně, pokud se něco nezmění. Teď jsem poslouchala , že máme 2. nejdražší elektřinu na světě, jak funguje mezinárodní obchod, o kolik miliard náš stát vinou nejen vlády přichází. Na internetu si můžete celé vysvětlení pana Ing. Vladimíra Štěpána poslechnout, je to velmi zajímavé, ale deprimující.
Středula tam je od toho aby hájil zájmy zaměstnanců a pracujících. Mělo by mu být naprosto ukradené kdo vládne či vládnul. Když vidí, že se budou mít zaměstnanci podstatně hůře, je jeho povinností aby odbory konaly. Vláda se musí snažit a hledat řešení, aby případných dopadů na obyvatelstvo a jejich životní úroveň byla co nejmenší a snesitelná. Sředula tam není od toho, aby vycházel zaměstnavatelům a vladě vstříc a schvaloval veškeré kroky které vedou k chudobě.
já si Středulu za předešlý babišovský vládní skvadry trochu pamatuju, a nemám pocit, že by Babišovi nějak nadbíhal; že se chystaj nepokoje teď, je prostě proto, že teď už začínaj lidi mít lidi situace plný zuby (a některý i už dost plný kecky), protestovat za kovidu bylo přece jen blbý, ani to dost dobře nešlo, a byl to jen začátek, teď se situace začíná zhoršovat;
a z principu pravicově zaslepená fialová vláda dělá a určitě bude dělat hovadiny - je správný, že se snaží zastavit šílený rozhazování na dluh (který ovšem ODS spolu s ANO z obrovský míry zapříčinila - viz slavný snížení daní pokud možno nejvíc těm fakt vysokopříjmovejm), ale dělá to blbě a eště blbějc, státní dluh snížit nedokázala (předvedla jen pár účetních triků), pomoct nejvíc zasaženejm lidem nedokázala (jen zbytečně rozházela pětitisícovky mezi co největší počet lidí zas včetně těch, který to nepotřebujou a pro který taková jednorázová částka prakticky nic neznamená), zato dokázala proklamovat neudržitelnou stopku v růstu platů státních zaměstnanců (za inflace nad 10%, a za narůstání základních výdajů o desítky procent) - to je politika, co si o protesty vysloveně koleduje, bohužel...
přestaňte už naskakovat na toho Štěpána! (tohle není poprvý, co se tu na něj odvolává) - já neznám jeho historii (samozřejmě si ho nepletu s totalitně-bolševickym arogantem Štěpánem, kterej je už dokonce pár let mrtvej), ale z poslední doby ho znám dobře... - ten člověk vystupuje jako švihlej člověk, resp. jasnej proruskej kolaborant (tim neřikám, že je opravdovej proruskej kolaborant, jen tak nepochybně působí) - všude vykřikuje, jak je naprosto nesmyslný a nemožný odstřihnout se od ruskýho plynu, jak jakákoliv jiná varianta je nerealizovatelná; dokonce sám hrdě přiznává, že byl (tušim už od r.17) proti projektu napojení se na norskej plyn (neboli patří k těm, co zpoluzapříčinili, v jaký (v EU skoro nevídaný) 100% závislosti na Rusku sme se octli...);
ve většině států EU to bez navázání na ruskej plyn už teď nějak funguje (v Litvě (sic!) dokonce stoprocentně), ale podle pana ing. Štěpána u nás to fungovat nemůže;
v médiích máte spoustu názorů na téma odstřižení se od ruskýho plynu, ropy, řešení energetiky (jen namátkou nedávno něco k tomu např. něco říkali Bartuška, Topolánek (t.č. předseda teplárníků), což neni reprezentativní výběr, jen konkrétní a relevantní jména, já to sleduju hodně nahodile) - ale tohle je typický - ze všech si vyberete augerechnet zjevnýho vylízance Štěpána..., jakýkoliv jeho vysvětlování je evidentně těžce zaujatý, to je pro člověka i jen letmo sledujícího tematiku dost zjevný;
nepřekvapilo by mě, kdyby tazatelka patřila k typickejm antisystémovcům, co prostě vědí, že naše (a pochopitelně i unijní) současná politika a koneckonců i společenský zřízení je fatálně špatně a vede do hajzlu - takoví lidi se rádi chytaj jakejchkoli extrémních, mezi ostatníma trčících, názorů jak hovno košile...;
mimochodem, milej pan Štěpán je významným proponentem Trikolóry (po novu teda Trikolory)... - a jsme doma..., pro normálního člověka netřeba nic dodávat (dokonce už i lidem na vláknech idnesu (což je hezká výkladní skříň tupého českého maloměšťáka) delší dobu začíná docházet, co je Trikolóra zač, poslední mohykáni jejích příznivců se probrali po začátku rusko ukrajinský války, ale zdejší ultrakonzervativní, resp. ultra antisystémový publikum pořád nad Trikolórou zřejmě slintá blahem, nepřekvapilo by mě, kdyby to odkazovaný páně Štěpánovo vysvětlení na internetu pocházelo z webu Trikolory)
a ano, vážená, bude hůř - jestli jste si neráčila všimnout, je postkovidová krize rozpadu dodavatelskejch vztahů, inflační krize (u nás mohutně přiživovaná debilně rozhazovačnou Babišovou vládou za cenu úprku ke státnímu bankrotu), energetická krize dík válce, a další krize včetně utečenecký - to vám jaksi ještě nedošlo?, na to byste chtěla jakej recept? - šíření negativistickejch tendencí (ala vystupování pana ing. Vladimíra Štěpána) vedoucích v druhym plánu až ke zničení stávající politiky a společenskýho zřízení? - geniální recept, tak se ze všech krizí určitě skvěle vyhrabeme...
Taky vás to všechno znervózňuje? Zprávy jsem už úplně přestala sledovat, občas si něco přečtu na internetu, ale protože tomu všemu nerozumím, tak jsem usoudila, že v zájmu zachování duševního zdraví bude lépe se o nic z toho nezajímat. Stejně nic nezměním. Snažte se taky se nad to povznést a nerozčilovat se, jen si člověk ubližuje. Co můžu ovlivnit a stojí mi za to, tak o to se zajímám, za války bylo daleko hůř - znám z vyprávění babiček, žít se musí. Tak buďte v klidu a snažte se vnímat krásné jaro. Přeji hodně zdraví.
mě (už tak 7 let...) znervózňujou spoluobčani, co svejma, pro mě až neskutečnejma, postojema (např. výraznej nacionalizmus, vysloveně nacistický náhledy na různý skupiny lidi, zatuhlost v minulosti, popírání reality, zastávání zjevně nesmyslnejch názorů, výrazná neorientovanost v dění, neustálá negace EU) fakticky ničí současnej model společnosti a naši současnou politickou orientaci... (mimochodem, obojí sice vykazuje až obrovský a trapný nedostatky, ale to neznamená, že bych chtěl zničení samotný podstaty), i když to třeba klidně myslí upřímně a jinak sou to naprosto bezproblémový užitečný lidi...;
je celkem zvláštní, že sice "tomu všemu nerozumíte", "o nic z toho se nezajímáte", ale když už si "občas něco přečtete na internetu", tak vás zrovna musí zaujmout nějaký trilkolórovský rozvracečský sračky..., a to až tak, že se na ně tady odvoláváte,
jenže ono to ve vlastně není zvláštní, ono je to naopak typický...
"naše (a pochopitelně i unijní) současná politika a koneckonců i společenský zřízení je fatálně špatně a vede do hajzlu"
Lze to popřít bez hlavy v písku?
"...neustálá negace EU) fakticky ničí současnej model společnosti a naši současnou politickou orientaci"
Co myslíte tím současným modelem společnosti? EU ničí vše, co Evropa historicky představovala až do konce EHS. Politickou orientaci bychom měli mít na vlastní rozvoj a nebýt ve vleku Východu ani Západu.
Vy jste ho poslouchal i rozbory nákupu a prodeje u nás vyrobené elektřiny? Já mám dojem, že mluví rozumně a komu jinému máte věřit než energetickému analytikovi, který se v této pozici pohybuje mnoho let a ví, jak to vypadá ve světě? Vládě? ČEZu? Vám? Nebo sousedce? Já o tom nic nevím, na burze se nepohybuji, vyúčtování pořádně nerozumím,jen ta konečná částka je horentní a když zaplatím zálohy na energie, potřebné výdaje, tak na osobní spotřebu a jídlo mi zbývají 4 tisíce. A strachuji se, abych moc nedoplácela.Každý měsíc se objeví nenadálý výdaj.
Jede to podle Bible.
Ještě má povstat národ proti národu (všichni jedou nenávist proti všem), to už skoro je, pak maj bejt hrozná zemětřesení na jednom místě za druhým - to ještě úplně není, nemoce, hladomory a tak - klasika. Nějaká otřesná ohavnost má být postavena na svatém místě a lidi maj bejt nadutí pýchou a bez lásky k dobru.
S tím prostě nic neuděláte. Můžeme jen fatalisticky čekat, až přijde strašlivej hrůzinec.
jako v tom leporelu se cvrckem a pracovitymi mravenecky, nekdo jen fidlal a jiny se dopredu pripravil na horsi casy no a ti jsou vicemene smireni.. ale nebojte velkoparek zase vyhraje a zase si vsechny koupi i za moje prachy, teda vlastne ne, ty uz nestaci, na dluh deti a vnuku, jako kdysi ty exekuce na deti za neplaceni popelnic
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.