Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč lidé chodí na fotbal?

Od: tatiproc odpovědí: 19 změna:

Proč lidé chodí na fotbal? Nikdy jsem tam nebyl, neláká mě to. Nebavilo by mě to. Za mě je to jak civění hodinu do akvárka. Zajímalo by mě co ostatní tolik na tom fascinuje?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Protože je to baví. Proč lidé chodí na procházku? Proč lidé chodí do kina? Proč lidé jezdí na kole? Proč, proč, proč...

007cz
hodnocení

0x
Každý nemá doma akvárko.
liska5

*smich* Skaláry do to ho!...Skaláry do to ho!.. ... Bóójovnice ttt... Bóójovnice ttt *smich*

smode2
hodnocení

0x

Podobná otázka mě nedávno napadla s mojí dívkou: Jak to, že se jí líbí kluci? Mě se totiž kluci vůbec nelíbí, ani prsa to nemá - maximálně pivní*blee* Líbí se mi jenom holky. Vypadá to že je trochu divná když se jí kluci líbí, ne? :) Ne. Vidí to jen jinak než já...a zajímavost: pohled nás obou je ve skutečnosti správný i když je úplně opačný ;)

Buď rád... kdyby na tom byla stejně, tak není Tvou holkou, ale holkou jiné holky. ;)

joudic*
hodnocení

0x

no jak rikal Вацлав Клаус, je to pod moje rozlisovaci schopnosti... dost srandy, kdybych rekl jak to s fotbalem opravdu je, a co si myslim, dost lidi se pravem urazi :) ale statistika je neuprosna. Ahoj, ahoj, ahoj, tak jsme zase tady spolu jako kazdou stredu, jako kazdy patek, je tady vas Arnost, uz to jede, uz se to roztaci. Je to fajn? Je to fajn.

hodnocení

0x

Malá a pro mě i trochu úsměvná vzpomínka stará asi 25 let. Manželova firma sponzorovala jedno fotbalové mužstvo. Pro něj byla návštěva důležitého utkání trochu povinností. Vzal mě s sebou. Fotbalu nerozumím, k vzdálené brance jsem skoro nedohlédla.Tak jsem víc než míč sledovala lidi okolo sebe. Zvuky kolem byly dlouho přibližně stejné, až najednou zavládlo veliké vzrušení. Co se děje? Honem jsem se podívala tam kamsi daleko dopředu. A jak jsem byla zvyklá z televizních sportovních přenosů, opravdu jsem v tu kratičkou chvíli očekávala, že se situace zopakuje a někdo slovem doplní, co se stalo. No, nedoplnil. Manžel byl v tu chvíli někde u svých kolegů a ptát se chlapů stojících vedle mě jsem se neodvážila.

Ne, nechodím na fotbal (což u ženy není nic divného), ale zpravidla ani na jiné sportovní akce. Lepší je sportovat aktivně.

liska5

Já mam zažitek ostravski. Když jsem šla s manželem poprvé na Baník, tak mi jeden vylil za krk pivo. Chtěl se možná omluvit, ale ztratil balanc a padl mezi řady a už ho nebylo. Možná tam leží dodnes. Ostravak. Na Bazalach se to tak něbere, no ni?

hodnocení

0x

Protože nevědí co s volným časem?

Protože každý máme nějakého koníčka? Někdo čumí na fotbal, někdo do akvárka, někdo do monitoru, někdo do rozebraného motoru, atd., atd.

Mimochodem v rámci pralesní ligy to bude proto, aby se mohli s kamarády zlít pivem, povzbuzovat domácí borce a nadávat na sousední FC Nekopnem si. (viz několik vypovídajících scén např. v Instalatérovi z Tuchlovic)

V rámci vrcholového sportu je to pak o tom, jak tisíce looserů na tribunách řvou na 22 milionářů na trávníků jací jsou to looseři a že by to zahráli líp.

jiofa
hodnocení

0x

Při velkých zápasech jde o neobyčejnou atmosféru velkého počtu lidí fandících i nadávajících, radících a kritizujících jak se to má hrát, vypadnout z domu, sejít se s kamarády, poklábosit, dát si pivo, párek, přijít na jiné myšlenky. Samotná hra je pro mnohé, na fotbale okresní úrovně obzvlášť, až na posledním místě. Soused na jakékoliv finále světové i různých pohárových zápasů se nikdy v tv nedívá a brouzdá nebo se válí na zahradě. Nezajímá ho to. V neděli na okresní čutanici běží okamžitě. Pravda je ta, že když se člověk opravdu zamyslí a oprostí se od všeho co je výše popsáno, tak honit se jako blázen za kulatým nesmyslem je docela legrační. Ale tak to je se vší zábavou.

makk
hodnocení

0x

Jedni se tam chodí porvat a dělat výtržnosti a druzí žijí v iluzi, že o výsledku není rozhodnuto před zápasem.

anonymk
06.05.22 13:16
Previti

panemcircenses
hodnocení

0x

Již staří Římané věděli, že většině lidí stačí ke spokojenosti "chléb a hry", a dokud je budou mít, nebudou se plést do politiky (nechají za sebe rozhodovat ty nahoře). Dnes se ty hry často přenášejí v bedně, anglicky příznačně zvané idiot box, a je to značně výdělečný podnik. Zde i. b. zachycený při volném pádu:

Proč lidé chodí na fotbal?
prik

Jistě, dokud je to nepostihne osobně, tak se nezajímají třeba o osudy lidí co šli do HSystemu. Zákony, soudy, podnikatelé nastaveny tak aby se odrbali ti nejchudší. Těžko by si Vítek někde za soustruhem vydělal na svoji jachtu za 300 milionů.

Ano chléb a hry. Chleba tolik, aby jsi nechcipnul hlady a hry, aby jsi držel hubu.

hodnocení

0x

Co lidí, tolik zájmů a zálib. Někdo chodí na fotbal, jiný na hokej či na tenis. Někdo chodí do hospody. Třeba já chodím hrozně ráda na houby.

A představte si, že se najednou celá republika vydá na fotbal. Nebo na ty houby. To by se lidé ušlapali. Proto je dobře, že se to rozdělí podle zájmu, ten jde sem a ten jde tam a tamten jde ještě někam jinam. A je to pěkně rozvrstvené. Pokud Vás k návštěvě fotbalu nikdo pod trestem smrti nenutí, vyberte si sám, co by Vás bavilo a tam choďte. Co takhle do cukrárny? Jaga.

liska5

Já mám opačný problém: já bych šla na fotbal i na houby a ještě do tý cukrárny. A nejlíp, kdyby tam měli akvárko s rybičkama...Takhle aspoň čučím do bedny o půlnoci na Real M. Ten konec byl sakra napínavej!

hodnocení

0x

Proč lidé chodí do fitka? Proč lidé chodí do hospody? Proč chodí na koncerty, do divadla a do kina?Že by proto že je tráva zelená? NE protože je to baví.každéh baví něco jiného . Vás tatiproč baví trolit-trolíte , jiného koukat na kopanou, tak na i koukaj v telce nebo na stadionu a ti další ji hrají na hřišti.Jak jednoduché!

hodnocení

0x

Že by je to bavilo? Lidé jsou různí, já také nechápu, proč tlupa dospělých lidí honí po hřišti jeden míč, já bych dal každému minimálně jeden, aby se o něj nehádali. Nicméně, nepředpokládám, že jiné by zase bavily mé zájmy.

hodnocení

0x

Mě by to taky zajímalo. Honění za mičudou na stále stejném zeleném place. Pamatuji si ovšem ze školy, že při tělocviku se našli spolužáci, kteří to tak prožívali, že šlo skoro o život a dokázali se i vzteknout jak slaboduší jedinci.

Když je ve městě fotbal, tak se akorát sejde banda fanoušků a porvou se nebo něco zdemolují...

... zajímavé je, že je to i placené povolání :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]