Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce pro OZP

Od: dvorecek® odpovědí: 4 změna:

Zdravím vespolek, je zde člověk, který, také jako já, nechápe firmy, co si myslí, že člověk s OZP může pracovat stejně jako člověk zdravý, ale za málo peněz? Neustále čtu inzeráty úklidových firem s podmínkou OZP a nabízí 14 000,- za práci na 8 hodin denně. Přece každá žena ví, že úklid je dost náročná práce a to nemluvím o tom, že každá žena má k tomu všemu ještě úklid doma. Myslím, že pokud je někdo "uznán" jako OZP tak asi je to z nějakého zdravotního omezení a myslím, že to není omezení třeba v kancelářské práci. A nebo se mýlím?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

@dvorecek - myslím, že to není omezení třeba v kancelářské práci. A nebo se mýlím?
Mýlíte se. Nejde jen o ty, kteří jsou invalidní (v kterémkoli stupni). ale i osoby zdravotně znevýhodněné podle

z. č. 435/2004 Sb.o zaměstnanosti

§ 67

(3) Osobou zdravotně znevýhodněnou je fyzická osoba, která má zachovánu schopnost vykonávat soustavné zaměstnání nebo jinou výdělečnou činnost, ale její schopnosti být nebo zůstat pracovně začleněna, vykonávat dosavadní povolání nebo využít dosavadní kvalifikaci nebo kvalifikaci získat jsou podstatně omezeny z důvodu jejího dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu; osobou zdravotně znevýhodněnou však nemůže být osoba, která je osobou se zdravotním postižením podle odstavce 2 písm. a) nebo b).

Takže i výkon "kancelářské práce" může být omezen - namátkou např. psychickým onemocněním, kdy dotyčná osoba není schopna jednat s klienty, ale fyzicky pracovat může.

hodnocení

Vidíte, tohle mne nenapadlo, ale i tak si myslím, že takovéto firmy spíše lidi s OZP velmi využívají. Dostávají minimálku a to za práci dost náročnou.

hodnocení

0x

Opět se mýlíte - a dokonce hned dvakrát :)

Minimální mzda (a současně i zaručená pro pozici uklízečky) je pro letošní rok 16.200,- Kč a běžný úklid kanceláří zas tak náročný není.

hodnocení

"Společnost S... SE..., s.r.o. přijme uklízečku pro pracoviště v H...(okres B...). Místo je chráněné pro ID I., I. a II. st. Požadujeme trestní bezúhonnost a bez exekucí. Mzda je 13 - 15 tis. hrubého. Možné je i zatelefonovat nebo zanechat vzkaz na záznamníku ..."

Jedná se o úklid po malířích a na stavbáchpo zednících a nebo mytí oken. Toto je inzerát podaný 3.4.2022 a irmu jsem si na internetu našla, abych věděla, které práce nabízí. Věřte, že úklid kanceláří je to jen v minimu. (zkušenost, byla jsem chvíli provoznák v úklidové firmě)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]