Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na to říkají voliči ODS

Od: jirbar* odpovědí: 51 změna:

Nechci je napadat. Asi neměli čas o tom přemýšlet. Nebo, že by byli tak přiblblí.

Totiž do parlamentu taky zvolili Marka Bendu a Řápkovou.

Dovede si někdo vůbec představit, že některý z těchto dvou individují může mít taky nakročeno na "demokratického", "nezávislého" soudce, když "vystudovali¨" právnickou fakultu.

Mrkněte se na znalosti paní Řápkové.

A to není tak dlouho co "vystudovala".

Co na to říkáte voliči ODS a TOP09

51 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejsem volic ODS, ale

1) Proc se ptas i volicu TOP09, kdyz oba dva poslanci jsou za ODS?

2) Proc se neptas zaroven i treba volicu CSSD napriklad na Slegra? Myslis, ze bude uzitecnejsi, nez Tebou dva zmineni?

3) Demokracie...

jirbar*
hodnocení

Jednoduchá odpověď. Především ODS a jejich pohrobci z TOP09 se ze všech stran prezentují morální čistotou. V případě Bendy a Řápkové se tak nestalo (prezumci neviny určitě nelze použít).

U Řápkové nejspíš zafungovala rasová nenávist voličů.

Očistu měla udělat sama ODS. Nestalo se tak, mohli to udělat voliči jako v případě Langra. Taky se nestalo.

O Šlégrovi nic nevím, zato sice nemusím Grose, ale ten ty práva udělal jakž takž poctivě. Pokud by tomu tak nebylo, tak by ho média rozcupovali.

Jen tak pro zajímavost v médiích zmínění "podvodníci" z plzeňských práv byli a jsou, až na jednoho, členové ODS.

No a v případě TOP09 zázračný "ekonom" vystudovaný chemik pan Kalousek to je skutečně charakter. To že je turista snad ani tak nevadí. Každý má právo na změnu názoru. Jen tak jeho minulé činy jsou v přímém rozporu s tím co pořád hlásá.

hodnocení

0x

Každý si o sobě myslí, že je nejlepší, proč se domníváte že ostatní jsou přiblblí. Vždyť tam je mnoho právníků, inženýrů, doktorů...

"když chceš psa bít, vždy si hůl najdeš"

proč dostal přededa TOP09 nejvíce preferenčních hlasů v historii, mnohokrát více nežli...

nebudu chválit, když můžu nadávat.

pu®
hodnocení

0x

Zeptala bych se voličů čssd, proč dali pref. hlasy papalášskému demagogovi s hitlerovskými manýry, jehož první akcí po (chválabohu neuskutečněném) případném zvolení by bylo zavedení cenzury (v praxi již před volbami). Popř. Dr. Ratha. (Když už je řeč o demokracii). PS: Ne, nejsem volič ODS. Ale jsem liberální pravičák, který si nemyslí, že je dobré těm, co dřou jak zmetci, a proto mají víc než ostatní, brát, aby se všichni měli stejně. Ale to jsme odbočili...

jsem*
hodnocení

0x

No to je špatná, opravdu ale špatná otázka... Ale video fakt dobrý. Nechci se chválit, ale já věděla 3 odpovědi a mám jen maturitu...

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne* Myslím, že si to p.Kalousek za dohledu p.Johna pohlídá, aby nenominoval někoho tak, kam nepatří:)

Pro mě je v těchto volbách potěšující především úbytek voličů u KSČM*ua* Staří pomalu odcházejí na onen svět*modla*(buď jim země lehká:D) ... a těch mladých, hloupých, zas tolik není*palec*

Celkově jsem s výsledkem spokojen, lidé dali najevo svoji nespokojenost s dosavadní situací (celkovou), a snad konečně nastanou změny, ikdyž pro většinu asi bolestných, ale potřebných do budoucna*palec*

doplněno 01.06.10 11:38:

Samozřejmě p.Nečas*hi*

pu®

Vosikaci, já jsem právě konstatovala, že úbytek není tak markantní, jak by za 4 roky dle přirozeného úbytku jejich volební základny měl být - takže ti mladí se odněkud brát musí *plac* , ale jinak chvála bohu za ty dary.

vosikac*

Počet mandátů mají stejný jak v roce 2006, ale % méně a já věřím, že pokud se vláda bude zabývat opravdovými problémy a plnit věci ze svých volebních programů, tak je to příští volby pod 10%*palec*, už jen z důvodu větší účasti voličů*modla*

pu®

Doufejme... *uf* Potěšující je zejména to, že pokud se podaří sestavit vládu, která bude schopná přijímat reformy a trochu nás někam pohnout (je velmi ostudné, že jsme snad poslední země ve střední Evropa, která neudělala razantní reformy v soc. a zdrav. oblasti), není pro ni zásadní ani jeden hlas "káeščé" (jak s oblibou říkali "nedemogratičtí" papalouni), proto tam budou do počtu ve sněmovně, a to je zásadní - nepotřebují a (doufám) nedoustanou funkce. A protože mají fakt základnu založenou na věku, nikoliv na silných preferencích, mohlo by to do příštího volebního období snad pomoci, aby je lidi už nebrali vážně. Nebo, jak jsem někde postřehla v diskusi, jim poslat do předvolebního marketing-týmu Tvrdíka s Dimunem, to by atakovali hranici tří procent...

jirbar*
hodnocení

Největší úbytek byl, že ti "přizpůsobiví" utekli pod křídla ODS. Či jakou legitimaci vlastnili Ježek , Dyba a mnozí další. Z těch dnešních Tlustý,Kovářová, vlastně i Fišer.

jirbar*
hodnocení

Něco jiného jsou slova a něco jiného činy. To platí i na pana Kalouska. Kdo neviděl tak ať si pustí poslední Reportéry. V případě Human hájil zájmy ČR pouze švýcarský rozhodce. Ministr Bojar to tenkrát tak nepodělal. Hlavně to podělal Stráský - ODS co uměl ministrovat všechno.

Šnajdr ODS poskok Jůlinka, ten by chtěl vyplatit další miliardy. To samé i ten předseda arbitrážní komise, radní za ODS. No a v neposlední řadě ten plzeňský Kindl přihrává malou domů další miliardy dalšímu nárokovateli, který je zároveň Kindlův klient.

A kdyby ty informace nebyly pravdivé tak už by lítaly trestní oznámení, jak je v tomto státě u té mafie zvykem.

kratzen*

mě potěšil naopak neůspěch KDU-ČSL jen škoda že jich velká část kam vítr tam plášt se stihli přeTOPovat.

repak*
hodnocení

0x

Zeptal bych se vás proč jste volil/a ČSSD když za ni kandidovali největší h...lové, kteří se v české politice za posledních 20 let vyskytli- Paroubek a Rath. Nebo že byste byl/a přiblblý/á?

Nebo jste snad volil/a KSČM či některou pidistranu?

ar*
hodnocení

0x

Tak to tady pročítám a nestačím se divit. V této zemi koukám stále platí "Kdo nejde s námi, jde proti nám"

Všichni s jinyým názorem musí výmřít .Můj poslanec je magor ,ale Tvůj je větší atd. atd. No asi to je demokracie po česku.

Já osobně pokaždé dávám vládě čas 100 dní a pak mohu soudit.

To že se ve spotu p. Řápková předvedla jak Zelená Kateřina s biomasou musí přiznat i soudný volič ODS. To ,že je v každé straně nějaký trotl je jasné a tím, že ho bráním ,protože druhá strana ho má taky tím se řadím mezi ně.

Bohužel nějak postrádám to hlavní a to je myšlenka DEMOKRACIE

pu®

Myslím, že takto to není. Ale jestliže někdo podá otázku směrem: Jsi přiblblý, volíš-li takto, jak jsi mohl? Tak samozřejmě se nebudu nutit k objektivní debatě. Stran vymírání všech s jiným názorem - takto to zdaleka vůbec není postaveno. Jen se zamýšlím nad tím, kde bere ksč své voliče, když podle mě mladé generaci (ale i střední) nemá co nabídnout. Její základna jsou lidé značně pokročilého věku - je to tedy přirozený vývoj, nikoliv nutnost vymírání všech s jiným názorem, probůh! Prosím nepřekládat si slova špatně.

ar*

Já se nechci nikoho zastávat , ale i jako volič ODS bych k tomuto šotu s p. Řapkovou řekl že se za její zalosti stydím a je mi líto že se do parlamentu dostala. Pokud bych byl volič jiné strany a poslanec za tuto stranu se předvedl podobně tak řeknu to samé. Vkaždé straně by mněla platit sebereflexe.

Co se týče KSČM tak když se nad tím člověk zamyslí tak evidentně vymírání nefunguje tak jak nám je 20 let tvrzeno a je mně taky jedno jestli má nové členy nebo ne. Spíš se člověk má ptát proč má nové členy , kde děláme chybu ,že mají tolik voličů. Tvrdit si sám do kapsy že to je banda nemakačenků a povalečů je nejrychejší cesta do záhuby.

Prostě a stručně řečeno ,každá politická strana se má snažit dokázat, že její myšlenky a práce po tuto zemi a občany je ta nejlepší a né tvrdit o té druhé že je špatná. Proto mně osobně bylo z letošní přžedvolební kampaně "blivno" Toť můj názor.

pubezprihlaseni

A to se v podstatě shodnem *palec* Špatně podáno - to je tak, když se diskutuje bez gest, tónu hlasu a hlavně bez reálných slov..

Je pravdou že mě znalosti mnoha členů ODS baví, ještě lepší je rigorózní práce jednoho pána z plzěňských práv, která by kupř. u mě neobstála pravděpodobně ani jako diplomka... Ale to máte fuk. Snad se něco pohne. Howgh.

kratzen*

jen doufejme že nás nečeká co s Topolánkem teda rok a půl hádek o koryta pak o prezidenta a pak přišly vypocené poplatky.A pak se řešili přeběhlíci a šup Byl tu Fišer.Lidi tohle jsem nepochopil že chceme znovu to samé.A to pár dní po volbách někteří už nějak nevědí co vlastně chtějí.Ta naše politika.

technikjirik*
hodnocení

0x

Mám dojem, že paní Řápková se dostala do PČR z důvodu nespokojenosti občanů severu se zneužíváním sociálních dávek a právě paní Řápková ukázala svými činy, že hce s tímto jevem něco udělat jednou provždy. To že je její kauza s titulem mediálně propírána je zatím jen ve stylu "jedna paní povídala" Myslím, že podala nějaké trestné oznámení a dokud toto nevyřeší soud, nemáme právo ji odsuzovat. Bez ohledu na to jaké důkazy svědčí o její právní nekompetentnosti. Můj názor je, že at jsou její činy jakokoliv občanulibé, nemá v parlamentu co dělat jen z toho důvodu, že sebeprezentace s titulem MGr nekoresponduje se znalostmi oboru který vystudovala. Ale protože jí v parlamentu chtějí její voliči, má právo a povinost v parlamentu být a pracovat ve prospěch svých voličů. Je chybou jejich voličů že je v PČR člověk, který není dostatečně morálně na výši a svědčí to o tom, že jí volili lidé, kteří věří lidem nedůvěryhodným a lidem s nečistými praktikami. Bud si to její voliči neuvědomují, nebo jim vyhovuje způsob takového jednání. Ale nelze takto paušálně označit všechny voliče ODS, protože za ODS se do parlamentu dostali i jiní lidé z méně exponovanou nečistou minulostí. Neměla kandidovat, dokud jednoznačně nedokázala svoji pravdu před soudem.

Jsem rád, že je složení PČR tak politicky pestré a vyrovnané. Kdyby to vyhrála na plné čáře třeba i moje preferanční strana, nebyl bych moc nadšený. Svědčilo by to o sleposti národa.

Zdravím všechny i levicové voliče co dali u voleb svůj platný hlas. Jen s komnisty se pořád nějak neumím smířit, to mi prostě nejde a omlouvám se za to. Moje preference je TOP 09 a jestli je to některému levicovému kolegovi vhodné pro ostré slovo o nižším IQ, pak je mi to celkem buřt, protože mám svoje přesvědčení a mám na to právo... stejně jako volič čssd.

Jiří, já jsem tak líny a vyčůraný, že jsem si počkal na Vás, až napíšete tento text, abych vyslovil:Pane Jiří, naprosto s Vámi souhlasím, lépe bych to nenapsal. Děkuji
technikjirik*

Pane Milane jsem moc rád, že jsem Vám takto prospěšný, protože já chodím na rozumy zase k vaším reakcím... až budu mít zase cestu do Hradce tak si odskočím do Pardubic na pivčo a probereme to za všech stran.(pokud si tedy dobře pamatuju, že jste z Pardubic)*placni*

Jiří, pokud to bude o víkendu, velice rád Vás uvítám i na chaloupce, na severu od HK.Ale raději ne na chaloupce, páč to by jste jako stavitel nevydržel a nechal mě vše zbourat...:)

I o řízek se podělím...

technikjirik- napsal jste to bezvadně a já souhlasím s každou čárkou od prvního M, až poslední slovo a tečku. *palec**palec**palec*

jirbar*
hodnocení

Tak s tím doslova nesouhlasím. Ano Řápková se pustila do těch nepřízpůsobivých a ve skutečnosti si zahrála na strunu těch ostatních, kteří byť to veřejně netvrdí, přesto jsou povědomě rasisticky založení.

A teď jaké zvolila metody. Metody rychlých exekucí příslušnými exekutory. Jenže exekutor byť nic nevymůže, tak svoji značnou odměnu vyúčtuje navrhovateli. A jak se zdá, tak se to taky mnohokrát stalo. Navíc se exekutoři pakují na těch co skoro nic nemají a nebudu hodnotit proč nic nemají.

Jsou i jiné metody exekucí, možná malinko pomalejší, ale za to s daleko větším výnosem. I vlastní pracovvníci Městského úřadu spadající pod finanční oddělení mohou za určitých podmínek provádět exekuce.

Jsem si skoro jist, že proniklé informace, že za provední exekucí město zaplatilo více než bylo vymoženo, nejspíš není daleko od pravdy.

technikjirik*

I kdyby ste měl jistotu že to je jak píšete a bylo to podloženo fakty a ne doměnkami a i kdyby to byla nespochybnitelná pravda bez ohledu na motiv, nic to nemění na faktu, že voličům paní Řápkové to takto vyhovuje. Myslím, že nejde voličím ani tak o způsob provedení a kolik to bude stát, ale o tu snahu s tím jevem něco provést. Tady se pane JIRBAR shodneme, že v tom může být i kousek skrytého rasismu - ale odkud se vzal? Z čeho vychází ta touha voličů prosazovat takto drahý a nepříliš efektivní způsob řešení? Můžeme se jen domnívat nakolik je tato preference voličů paní Řápkové podložená rozumově a plánovitě s ohledem na konečné důsledky. My ostatní však nemáme právo toto rozhodní zpochybňovat. My ostatní máme povinnost to respektovat a tolerovat. My to může rozebrat v diskusi a vyvodit z toho závěry a do příštích voleb se připravit na následky. Stejně tak někdo může spochybnit naši volbu jako nesprávnou.

jirbar*
hodnocení

Každá mince má dvě strany. Na jedné straně radikální řešení, na druhé straně nepochybně mnohem větší náklady ke škodě Města. I to by se mělo hodnotit.

A nebudu hovořit o "lidském" přístupu.

Mám známou která taky vymáhá, sice né nepřízpusobivé", ale třeba 100 Kč pokuty za znečisťování a podobně. Nemusela by dlužníky 2x upomínat ale dělá to. Může si zjistit první bankovní účet a z něj nechat 100 Kč strhnout. Pokud to je však Stavební spoření tak zjišťuje dál. Nemusela by. Nechá strhnout 100 Kč ze Stavebního spoření a banka dlužníkovi automaticky odepíše všechny státní příspěvky dosud připsané.

technikjirik*

Kde se tedy, podle Vás stala chyba, když voliči vybrali paní Řápkovou do parlamentu? A jak šlo té chybě zabránit? Kdo je za toto zodpovědný a co proto mohli udělat jiní lidé, aby se tak nestalo? Co vlastně se mělo dít?

Když připustím že tedy máte pravdu ve smyslu hospodárnosti a nehospodárnosti...

ar*

Pane Jíří souhlasím, Pro mně osobně Kalousek s "karelm" nic moc , ale ostatní proč né. Dokonce i hudbu od Petra "Gardnera" a skupiny Pestalozzi si velmi rád poslechnu škoda že ji moc nehrajou v radiu. Já myslím, že stímto se musí tak nějak ztotožnit každý nalevo tak napravo. No a to že tam jsou "komančové" mně už ani nevadí. Pokud jim nelze prokázat že jejich současná politika porušuje "pravidla hry" tak jako demokraté musíme přiznat na jejich právo mít jiný názor ač odlišný. Prostě taková je opravdová demokracie a ta u nás stále ještě není úplná.

pu®
01.06.10 23:22

*hej* Děkuji.

hodnocení

0x

Podle mě by tak otázka znít neměla.

Já si myslím že voliči dali najevo hlavně to že by se už konečně měli začít dělat nějaký reformy.

Myslím si že když Véčkaři podle svýho programu pomůžou schválit něco co pomůže republice tak by snad nemělo vadit když to schválí i s ČSSD.

Proto si myslím že by do žádné vlády vstupovat neměli, jinak je v dalších volbách čeká to samý co zelený .

1jara*

Véčkaři dostali prachy od Bakaly. Takže s ODS jsou jedna parta.

doplněno 07.06.10 18:57:

Děkuji Ar že jsem nemusel hledat ten článek.

technikjirik*

kde jste přišel k této informaci

ar*
raadek*
No jo. To jim dal pan OKD, ktery uhli vyvazi do Nemecka a usiluje o prolomeni tezebnich limitu z duvodu nedostatku uhli pro Českou republiku. Je to hold dobrak. Jsem zvedavej, kdy John zapadne do te politicke žumpy az mu budou lobbiste mavat pred nosem milionovymi uplatky. R.
kratzen*

už je přeci tam.U nás je politika především kšeft a čekárna na terfiku.Dnes se už hrdinství nenosí.

technikjirik*

hrdinů jsou plné hřbitovy... i ty politické

ar*

JIří tato reakce se vám nezdařila, tento argument vás není hoden.

technikjirik*

asi máte pravdu že se mi to zase nepovedlo, ale nějak to vystihuje situaci a fakta. Každý kdo si hraje na hrdinu je semlen a rozdrcen. Proto každý změkne když se na něj sesypou vlci lobisti...

Když bych chtěl prosazovat ideál, tak skutečně se mi to nepovedlo Ar. Máte pravdu.

ar*

No bohužel drtivá většina politiků (ček) takto jedná. Víte mně nejvíc nadzvedne když někdo nadává na politiky jak kradou podvádějí a že je potřeba je vyházet a podobně a pak zakončí svůj monolok větou "No, já kdybych tam byl ,tak to dělám taky". Tím teď rozhodně nemyslím vás, ale některé lidi ve svém okolí.

Já jsem pořád stejný asi blázen a myslím ,že každý by se mněl držet myšlenky I. Kanta Hvězdné nebe nade mnou a mravní zákon ve mně. Pro politiky to má platit dvojnásob.

technikjirik*

Na jednu stranu chápu, že politika je špinavý boj. Ale J.R.Tolkienn Pán prstenu (Gandalf )

"Nikdo nedohlédne do všech konců... a byla to lítost co mu zastavila ruku a Glumovi zachránila život. Můžeš mu ho dát? Pak nevynášej tak horlivě rozsudky smrti.")

To co se nám dne zdá jako šmejdovské rozhodnutí, může být zítra ku prospěchu celku. Nemůžeme soudit politiky za ty podivnosti které proplouvají na povrch. I oni musí bojovat. Bohužel jde jen o peníze a ekonomickou moc.

"Chceme-li bojovat, musíme nepřítele znát, musíme myslet jako on." Ale kdo je tak silný aby jeho Thymes(udatnost) nepodlehla tlaku? Jak udržet mysl zdravou. Zdravému člověku to přijde nepřirozené uvažovat jako vlk. Když uvažujeme jako vlk, jsme už vlk nebo ještě ne? Umíme ještě roznávat podle zdravého?

echci se zastávat politiků a nechci obhajovat lumpárny, ale musíme se také dívat na činy z historického hlediska. S odstupem roků a někdy mnoha let, abychom docenili nepo pochopili co vlastně se stalo a proč...

ar*

Jiří já nemám na mysli nepopulární řešení a raformy ty jsou někdy prostě nevyhnutelná a každý takovýchto rozhodnutí musí udělat mnoho i v soukromém životě. Co ,ale historie nemůže ani v budoucnu kladně ohodnotit je to co se děje čím dál vě větší míře ,že si politikové dělají ze státu dojnou krávu a peníze si převádí přes různé firmy na svá konta pro osobní účel. Dokud se nezmnění pravidla tak se obávám,že tento šlejdrián se bude dít furt.

Pokud za takové finanční machinace nebudou tvrdé postihy a i doživotní zákaz činosti ve státní správě tak se to jen tak samo neodstraní a jak se říká s jídlem roste chuť. Mám dojem ,že v těchto volbách politici dostali důtku s výstrahou.

technikjirik*

Ano to je nemoc. Zlá nemoc na kterou se lék nenajde hned tak brzy. Smůla spočívá ve faktu, že největších lumpáren se dopouští inteligentní lidé se vzděláním, ale bez morálky. Ta se najde ve výchově. Bude ještě dluoho trvat, než dospějeme alespoň k zárodku skutečné demokracie... a k tomu nám dopomáhej Stvořitel... amen

hodnocení

0x

Are, ono to je totiž tak že za těch 40 let před tzv. Sametovým podvodem nás bolševik nenaučil a ani nechtěl naučit zásady slušnýho chování, který jsou v západních civilizacích považovány za standard.

Ctít soukromej majetek taky nechtěli a neuměli, protože to bylo proti jejich hlavním prioritám všechno vlastnit a všechno kontrolovat. To že obyčejnej člověk řekne že kdyby tam byl, tak by to dělal taky jenom dokazuje v jakým stavu celá naše společnost je. Podle mýho budou dnešní děti kterým je teď asi 10 let první generace která ,,možná" bude vychovaná podle standardů který ve vyspělejch společnostech platí už několik generací.

Nejsem věřící ale bůh nám pomáhej!.!.!

ar*

Lujsi nezlob se ,ale v tom se hluboce mýlíš. Nejde všechno svádět na komanče to je to nejhorší co pro sebe můžeme udělat. S tímto nešvarem se perou zemně kde komanče neměli. Toto omšelé klišé"západní civilizace" je jen na oblbování lidí v médiích jak tam všechno perfektně funguje a jen u nás né.Je to prostě stejné. Můžeme se podívat třeba na poslance v GB a dalších zemích . Mají stejné problémy s morálkou politiků jako u nás. Věčné výmluvy na bolšány jsou k prdu. Pokud to takto půjde dál nové generace budou ještě horší a mnohdy už jsou. Takže výmluvy stranou, to je jen utěšování a mylné argumenty proč to tak je a nejde to zmněnit.

A žádný bůh a podobné nadpřirozené bytosti nám nepomůžou, s těch sra. . . se musíme dostat sami. Čekání na sv.Václava nefuguje.

are, ale zde se již zasouváme jinam, luis má naprosto pravdu: "nás bolševik nenaučil a ani nechtěl naučit zásady slušnýho chování, který jsou v západních civilizacích považovány za standard"
dávno se říkalo, že špatné chování lidí se napraví až děti našich dětí. Vycuknout jen náhrady "poslance v GB" to bychom klidně mohli napsat, že naši poslanci jsou vynikající, páč jinde se v parlamentu i perou...
Takže nemáme vzorné poslance, jako i jiné státy, ... "Věčné výmluvy na bolšány " nelze, souhlasím, ale to tady nikdo nedělá. Ale zanechali zemi a charakter lidí hodně narušený, že se i dnes potýkáme s následky komunistů...
(to bude mela...)
ar*

To je váš názor , já mám jiný. Jsou to jen a jen výmluvy proč to nejde. Případů tunelování podplácení v zemích kde neměli bolševiky sec najde spousta poslanci v GB byli první co mně napadlo Můžeme dál jmenovat Gripeny , Khola v SRN a další. Je to nešvar naší civilizace a bolšáni v tom nehrajou roli. Přestaňme se utěšovat jak jednou bude líp. Pokud se s tím nic nebude dělat tak líp nebude naopak. Nechci ,ale nikomu brát iluze.

07.06.10 19:18

bude líp.

ar*

Snad ano ,ale o to se musíme přičinit všichni a nesmíme se stále vymlovat a musíme opustit svou českou malost a tvrdit jak jinde je všechno lepší ,nebe modřejší, tráva zelenější a voda mokřejší.

are, opět s Vámi souhlasím.

raadek*
Mate pravdu. Az dosahneme standardu slusneho chovani zapadnich zemi, budou ceske deti ve skolach vyvrazdovat spoluzaky a ucitele. Vzniknou detske klany a prodejci drog u nas budou mit ráj. R.

hodnocení

0x

Naprosto souhlasím s p. " ar " a "raadek" . Vymlouvat se na minulý režim , že nás zkazil je velmi laciné a hlavně prospěšné k tomu , aby nedostatky ve společnosti se ještě prohlubovaly. Ano minulý režim usiloval právě o řešení nešvarů ve společnosti tím ,že se pokusil o řešení propastných rozdílů mezi bohatstvím a chudobou,což je podle mého názoru prapříčina nedobrých vztahů ve společnosti _ násilí , závisti , nenávisti , bezohlednosti , snahy ovládat ve svém zájmu ostatní a další. Obávám se , budou-li se sociální , životní , existenční podmínky v kterékoliv společnosti prohlubovat , budou se logicky prohlubovat i negativní jevy společnosti.Nevěřím tomu , že by si lidé z nuzných podmínek přiznali , že si za to mohou sami a dobrovolně a ukázněně trpěli (ve svém životě oplývali nebeskou morálkou) když vidí , že vedle je bohatství a často získané ne solidní cestou. Aby se udržel smír ve společnosti , budou a jsou bohatí nuceni řešit chudobu a trochu ustoupit ze současných tzv. západních hodnot. V opačném případě budou mít obavy o své výdobytky a nebo je budou muset chránit použitím síly. Každá síla vytváří protisílu-rekci , násilí plodí násilí. Zlepšení podle mně může nastat , až se změní nelidská pravidla západních hodnot a západní chápání demokracie. Člověk je takový , jak mu to podmínky dovolují _ umožňují. V těchto problémech vidím i já ligiku výroku: "Kdybych tam byl ,nebyl bych jinačí." Přeji příjemný zbytek dne. miro

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]