Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejsem sociopat? Jaký názor na to máte vy?

Od: nickaname1 odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, předem se omlouvám za delší otázku, ale hodně o tom přemýšlím a konečně jsem se dokopal k tomu, že se někoho zeptám jak danou situaci vidí on. Začnu popořadě:
Je mi 14 let a studuji na osmiletém gymnáziu. Vždy jsem byl tak trochu introvert (ale nedělá mi problém být ve středu pozornosti, jen to musí být chvíle a pak zase pryč) a plus mám doma i takovou trochu přísnější výchovu - ale nikdy jsem neměl problém s kamarády, mám jich pár, zato dobrých. Ostatních lidí se ale trochu straním (to jsou ti, se kterými se nijak extra nebavím, ale jsem s nimi de fact denně - škola, kroužky apod.), např. moc nejevím zájem o dění ve třídě nebo holky (i když se mi, samozřejmě, líbí, tak za nima prostě nejdu a nezačnu si povídat nebo s nima nejdu např. do města, jako to dělají jiní spolužáci). Prostě jsem v nějaké své bublině, bavím se pouze s kamarády, které aktuálně mám a zbytek lidí nijak moc neřeším (někdy se i stydím, jak se chovají, jindy protože mě prostě nezajímají).
Například nemám ani soc. sítě (respektive pouze Twitter, na kterém mám soukromý účet a sleduji tam převážně politiky a ekonomy), nebo nejsem ani ve třídní WhatsApp skupině. A zde je ten problém - baví mě politika, byznys, psychologie a IT a úplně jsem si kolem toho udělal takovou svou masku, že např. na těch sítích sleduji pouze toto a nic jiného. Jenže mě prostě nezajímá, že nějaká spolužačka má nové boty/kluka/oblečení. Jenže mi připadá, že bych se možná měl víc "socializovat" i nasílu, i když o to vlastně nestojím, nezajímají mě ostatní až na rodinu a ty opravdové kamarády. Chci jen jít za nějakým cílem, který si vytyčím sám a nechci být řízen společností, ale připadá mi, že musím. Že musím být na tom Instagramu a všechny "známé" tam sledovat, že musím být v těch skupinách na WA a že se musím zapojovat do dění ve třídě, i když je mi 90% lidí ukradených.
Hlavně se bojím toho, že pokud se opravdu nebudu více socializovat, bude pro mě těžší si např. najít přítelkyni apod. Ale zase na druhou stranu mě ta představa socializace fakt děsí, opravdu mám rád jít si za svým a neohlížet se přitom, jestli jsem svým jednáním někomu nezranil city.
Jaký názor na to máte vy?
A.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Podle toho co pises bych rekl, ze si uplne normalni.

ben®
axus - a bude i dost inteligentní.

break
hodnocení

2x

Kašli na ostatní, pokud je ti to proti srsti.Nač dělat něco jenom proto, že to tak dělají i ostatní?

Sociální sítě jsou žrouti času a pravý přátelé tam sotva najdeš. Pár opravdových je v životě víc než dost.. Dělej to, co tě baví a zbytek hoď za hlavu.

nickaname1
28.04.22 07:31
hodnocení

Díky!

id
hodnocení

0x
Toto není zpověď 14ti letého klučiny. Že by nový troll?
nickaname1

Opravdu mi je 14. Pochopitelně, ISIC sem posílat nebudu, ale troll nejsem.

liska5
hodnocení

0x

Do ničeho se nenuť, když ti to nesedí. A jdi si za svým. Je plno lidí, co to má podobně. Je to ztráta času někde obklikávat příspěvky. A seznamování přes ty sítě je nepřirozené a celkem ošidné. Je lepší naživo v zájmové organizaci, kroužku, klubu, oddíle, sboru, souboru, na táboře, v kurzu, výletě či jiné akci...

soles47
hodnocení

0x

I když se mi zdá, že to píše někdo ve věku cca 24 let, tak to vůbec není důležité. Faktem je, že pokud ti je 14, vysoce převyšuješ své vrstevníky a tvoje životní cesta bude "jiná", ale okolí neřeš, byť někdy je to těžké a nechceš, aby tě ostatní měli "za exota"... ale nutit se do něčeho (hledání přítelkyně třeba) není třeba...

nickaname1

Díky. To mě potěšilo, že to vypadá, jako kdyby to psal někdo starší, já si na hrubky snažím dávat pozor, tak možná proto.

Každopádně děkuji, taky jsem si myslel, že nutit se do něčeho, co mě jednoduše nezajímá, nebude ta nejlepší cesta. Zároveň jsem se ale bál toho, že právě budu za toho exota, ale asi se na to taky jednoduše vykašlu a radši čas ušetřený "socializací" věnují studiu, přece jenom je to to nejlepší, co mohu (a zároveň musím) dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma sociopat

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]