Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Státní úřady mají odbory?

Od: andrej® odpovědí: 10 změna:

To jsem netušil, vy ano? Jisté zaměstnání až do důchodu, slušné platy a odbory? Jsem asi hloupý.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

I Vy máte právo být v odborech:Ústava ČR - Listina základních práv a svobod:

Článek 27(1)

Každý má právo svobodně se sdružovat s jinými na ochranu svých hospodářských a sociálních zájmů.(2) Odborové organizace vznikají nezávisle na státu. Omezovat počet odborových organizací je nepřípustné, stejně jako zvýhodňovat některé z nich v podniku nebo v odvětví.(3) Činnost odborových organizací a vznik a činnost jiných sdružení na ochranu hospodářských a sociálních zájmů mohou být omezeny zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu bezpečnosti státu, veřejného pořádku nebo práv a svobod druhých.(4) Právo na stávku je zaručeno za podmínek stanovených zákonem; toto právo nepřísluší soudcům, prokurátorům, příslušníkům ozbrojených sil a příslušníkům bezpečnostních sborů...

hodnocení

Aha, tak dík. Řešení je tedy na druhé straně. Nenechat se odbory vydírat.

Odbory někoho vydírají?

hodnocení

3x

Vy neznáte Cimrmany? Již tam se hovořilo o " odborářském sjezdu amerických milionářů..."*smich*

Ve Vošingtónu, dý sý...

ppp
hodnocení

2x

Ano, mají. Dokonce i ozbrojené složky. Docela paradox.

hodnocení

2x

Je vidět, že neznáte státní správu. Proč tam nejdete, když je to tam tak dobré? Třeba u přepážek při převodu aut, to je někdy masakr, jak se chovají zákazníci. A co sociální dávky?.

Poslední Vaší větu nemohu komentovat, páč Vás neznám.

hodnocení

Ano, u přepážek bych nechal zaměstnance střídat, nepochybně. Zkuste si hledat práci ve státním. Jen pro známé.

irena
hodnocení

0x

Nejste hloupý. Jen máte jiné představy o práci státního úředníka. Kdo tam nepracoval, ten neuvěří.

Skutečně v mnoha státních úřadech odbory jsou. Ředitelé z toho nejsou odvařeni, ale jediné, čeho se maličko ještě bojí, jsou odbory. Musím říct, že u nás ty odbory jsou, dalo by se říct i k ničemu, protože ta dáma, co je zastupuje si oprašuje své ego, ředitel proti ní nepůjde, co kdyby... a lidem už je to úplně fuk, protože jim stejně jen řekne, že dřív nebo později zruší stravenky a vše je v kompetenci ředitele. Prostě já na bráchu, brácha na mě.. V podstatě se spolu kamarádíčkují, protože když je nějaký zaměstnanecký problém,, vždycky s člověkem zametou, nemá vůbec žádnou šanci na podporu, o vítězství se už vůbec nedá mluvit. U vyostřených případů dá ten tak dobře placený státní zaměstnanec raději výpověď, aby se nedostal do blázince. Vím o čem píšu. Né, že bych byla v blázinci, ale v úřadu jsem 35 let a jediné, co můžu znovu zopakovat je - kdo nezažil, neuvěří...:)

guma
hodnocení

0x

Abych to dal na správnou stranu. Odbory na úřadech jsou a je to naprosto úplně zbytečná organizace. Šefové odborů jsou druhou rukou ředitelů úřadů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]