Nejste přihlášen/a.
Nenosím. Podpořila jsem uprchlíky a ne jednou, přesto nechápu, proč nosit nějakou cizí vlaječku. Jakoukoliv. Byla jsem Čech, jsem Čech a Čechem /snad/ i budu. Proto nechápu, proč bych měla nosit symboly jakéhokoliv jiného státu.
Pokud jste ovšem Ukrajinec, chápu Vás. Ale jinak - solidarita se dá vyjádřit mnoha jinými způsoby, než nošením ukrajinské vlaječky. Pokud budete pomáhat, darujete peníze, oblečení, potraviny, ubytujete u sebe běžence, pomůžete jim sehnat práci, máte můj souhlas. Ale pouhým nošením vlaječky, náramku, odznaku, stužek apod. to nikdo nevytrhne. Doufám, že jste pochopil. Nosit něco na klopě, to k nějaké pomoci opravdu nestačí. Jaga.
Na na kole na kapse zadního nosiče mám připnuté dva kolíčky žlutý a modrý. Trochu recese...Mně tu ale lidi znají z charity i z klubu pro setkávání Ukrajinců /Klub zustričej/, protože se dorozumím a mohu je navigovat. Mám v domě dvě Ukrajinky a ty jsem hodně vybavila vším možným. Párkrát je vytáhla po okolí. Za to mne pozvaly na boršč a placky. Včera v domě vytřely chodby, zítra mají Velikonoce. Když volají na Ukrajinu synovi, bráchovi a manželovi, tak v tom mobilu rachotí výbuchy. No fuj!. A to jsem zaslechla v Lidlu: vyžírky jdou, což jsem za rohem obrečela...Ty čtyři paní kupovaly základní potraviny a chovaly se tiše. Holt nezažili jsme ty africké nadržené mlaďochy, co rabují obchody a zapalují auta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.