Ahoj, dokázali byste mi prosím poradit jestli s tímhle na kožní hnedka? Už od malinka mám na zádech toto znaménko. Před dvěma rokama se mi zvetsilo ale doktor zkontroloval a řekl ze je to dospivanim. Chystala jsem se znaménko odstranit ted na podzim dřív mi to nebylo doporučeno skrz to ze rostu a jizva by táhla. Nějak se mi to znaménko nelíbí a když jsem se koukla na internet tak jsem se vystrasila. Někdo říká ze je to normální a počká to do toho podzimu. Poradili byste prosím?
Na kožním, pan doktor se sice na to nepodíval tím “kukatkem” ale zase má hodně dlouhou praxi tal si rikam ze by to poznal. Ja se strašně bojim, nebim co bych delala
tak
Tak když se na to nepodíval tím "kukátkem", ale jen pohledem,tak to je známka toho, že znamínko není nebezpečné. Je i světle hnědé a takové prý nebezpečné nejsou.. Také chodím na kožní. Je ale vhodné to pravidelně kontrolovat u kožního. aspoň jednou za pul roku.Měl vás objednat na další kontrolu. Klidně se zeptejte kožního, kdy v kterém věku by bylo vhodné preventivně to odstranit a trvejte na tom odstranění. Také se moc neopalujte a používejte ochr. krém s vyšším ochr. faktorem. /40-50/
cla
Prave to mě tak nějak uklidňuje, ale zase jsou to dva roky no. Říkal od 18 nejlépe kdy skončí úplně těm vývin, ted je mi 16 ale asi to dam pryč. Možná se trosku zvetsilo od te doby ale říkal ze v tomto období je to normální. Někde se prave píše ze stačí kontrola jednou za dva roky tak nevím jak to má on nastavené. Naštěstí se nějak neopaluju a když už tak jsem si to znaménko radši vždycky zakryla a snažíme se mazat minimálně tou 30
Také mám na zádech od narození znaménko. Zřejmě podobný typ, jen větší a hrbolatější. Nepravidelně si ho nechávám na kožním zkontrolovat. Jednou jsem dostala doporučení, abych pro svůj dobrý pocit čas od času znaménko nafotila a zkontrolovala s předchozí fotkou. Při poslední lékařské kontrole mi lékařka poměrně jednoznačně sdělila, že tento typ znaménka nebezpečný není. V duchu jsem si pomyslela, že nebezpečné může být vždycky všechno, ale hodně mě uklidnila. A ve focení mi nikdo nebrání.
cla
@bimbam tedka jste mě fakt uklidnila. Mě prave znepokojuji ty hrbolky a ten tvar, ale tvar se asi nezměnil tak si rikam ze by to nic nemělo být. Spis ty hrbolky se udělali ale znaménko prý roste do 20 let tak di rikam ze se porad vyvíjí jelikož mi je jen 16. Dekuju za uklidnění. Na kožní si pro moji klidnou hlavu raci zavolám ale jsou tam až ve středu tal si rikam kdy mi da až termín. Tak snad bude všechno. Ve škole jsem se prave bavili o kůži a ralovine kůže, jinak by mě to znaménko asi ani neznepokojilo.
cla
@bimbam a jestli se mužů jen zeptat jestli nevadí. Mate ho taky nepravidelne? Mamce řekli ze nepravidelne znaménka jsou nebezpečné tak od te doby trosku jancim.
liska5
Syn si nechal takových odstranit na zádech několik. Ne že by měl obavy z jejich malgnity, ale že to líp vypadá a nedře do nich batoh. Měl je tam přes 20 let. Nic zhoubného. Mně se udělaly dvě takové na krku nedávno.. Taky jsem se objednala na kožním. Kožařka je prohlédla tím kukátkem a řekla, že klídek, to jsou stařecké bradavice. Sice mi vadilo to slovo stařecké, ale zase nic neznamenají..
cla
Taky mě napadly tady ty bradavice, ať to zní jak to zno hlavně ze je všechno v pořádku
Moje znaménko připomíná při velké dávce fantazie dva plicní laloky. Nepravidelné je tedy velmi. Z estetického hlediska mi nevadí. Není blízko zadního dílu podprsenky ani ramínek. Je blízko páteře. Pokud stojím a chodím rovně, je v takové mírné prohlubenině. Zatím se nehrbím , takže nevadí
cla
@bimbam moc dekuju, taky mi prave z estetického hlediska nevadí ani si to moc nedokážu bez něho na těch zádech představit, ale asi ho nechám na podzim dat pryč pro svůj klid, snad to u te kozarky bude v pohode
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.