Nejste přihlášen/a.
Mě se nelíbí, že sami nemáme a ještě rozdáváme, abychom díky naší vládě stát dotáhli do úplného bankrotu všeho.
Navíc když se člověk podívá, jak se žije na ukrajině, tak jak by to vypadalo u nás, když tu bude ukrajinců jak lvů... Stačí se podívat, jak jezdí na silnici a upřímně, ukrajinci nejsou třeba v medicíně moc zruční. Rozhodně západní medicína je daleko dál.
Díky té válce hodně ukrajinců vzalo šanci zapačesy a hurá do ČR zadarmo se všemi dotacemi a podporou.
Opravdu super...
gumidek: Co vy na to?
1968: Po okupaci emigrovalo z Československa přes 300 tisíc lidí
4. září 2018 18:01
Bezprostředně po okupaci Československa armádami Varšavské smlouvy emigrovalo podle historiků 100 až 150 tisíc československých občanů, v období mezi roky 1968 až 1989 to pak bylo čtvrt milionu až 300 tisíc lidí. Odcházely hlavně intelektuální elity. Lidé kvalifikovaní a vzdělaní, kteří už nevěřili, že se za ně svobodný svět postaví.
Zdroj: idnes.cz/...
Emigrovaly ti, kteří překonaly hranice bez šrámu. Ti další byli zastřeleni naší vlastní armádou jak psi díky komoušskému režimu. Přesto dodnes starší generace brečí, jak minulý režim byl super. A jak by se jim dnes hodila angličtina, že? Přesto dodnes umí maximálně navíc ruštinu nebo pouze jen mateřský jazyk. Díky tomu mají problém cestovat k vůli "domluvení se" a nebo číst zprávy ze zahraničí. Díky tomu sledují jen české zpravodajství a to se náramě hodí vládě v každé zemi. Pro řízení státu je ideální mít ovce místo chytrých a logicky uvažujících lidí. S ovcemi se lépe manipuluje a když si člověk zabředne do voleb, tak tam je nejvíc vidět, jakými jednoduchými mechanismy se cílý na lid.
Co tu zbylo, to tu zbylo. Ve fabrikách (a na stavbách) ukrajinci, rumuni, slováci.
Nese to úplně stejné prvky informovanosti občanů jako Covid. Slabší povahy se hroutí.
Nejlepší doba klidu a vzletu v podnikání 1995 - cca 2010 je pryč .
...
Tazatelce radím, ať jde pod most a přenechá bydlení ukrajincům. To jim pomůže nejvíce nežli nějaké ošacení či konzervy nebo zdrav. materiál.
Stačí se kouknout, kolik bordelu je kolem ukrajinských ubytoven na stavbách. Ti lidi si ničeho neváží a je jim úplně jedno, včem žijí. Jiná mentalita!
Přesto dodnes starší generace brečí, jak minulý režim byl super
Lež jako věž. Snad jen jednotlivci mohou toto říkat.
Tak to jsem moc rád Milane, že se mezi ně neřadíš.
Každá doba má své dobré i špatné a nelze mluvit jednostraně.
Nicméně nechápu odkaz na idnes o emigraci čechů v odpovědi tazatelce na pomoc ukrajincům.
Nelze to totiž srovnávat. Emigrující češi se totiž museli co nejrychleji prosadit v zahraničí a začít si budovat zázemí. Ukrajinci emigrují defakto na dovolenou bez sebemenší snahy. Vše totiž mají zadarmo včetně překladatelů a zázemí . A ještě jim dáváme MHD zadarmo a další benefity
.
Budeme je živit jako dnes "hnědočechy"? Nebo budou pracovat a zvednou ekonomiku?
Gumidku, tady se uz ale pohybujes na velmi tenkem lede. Zapomnel jsi snad, kde se to nachazis? Chces dostat pres rypak od zdejsich?
A není to málo? Co jim posílat třeba 100% všech platů našinců rovnou na účet? A když už je máme někteří v našich nemovitostech - co třeba na ně zdarma převést ty nemovitosti a pak jim sponzorovat jejich provoz + ošacení + jídlo a nějakou tu zábavu + kulturní vyžití. No, ale, upřímně, bude to stačit?
Myslím si, že by to mělo být dobrovolné.
Kdo pomáhá našim lidem? Mám okolo sebe plno žen co mají děti a tatínci se starat nechtějí. Ano, od státu nějaké příspěvky dostávají, ale stále je plno takových co musí mít k HPP i brigádu.
Např. moje kolegyně. Má dvojčata kluky 11 let. Dlouho nemohla mít děti. Nakonec se ji po několika umělých oplodněních po 7 letech vztahu zadařilo. Když byl klukům rok, tak tatínkovi ruplo v kouli /nebudu přesně rozepisovat co se stalo/ , ale časem skončil v base. Na kluky neplatil. Když došlo na soud, tak začal peníze posílat. Tu stovku, pak dvě a stát to považoval jaksi za normální. Ona nikdy nevěděla zda a kdy vůbec něco pošle. To co od něj dostala dokazovala na sociálce vždy zpětně. Dodnes žijí z minima. Kluci si nemohou dovolit jet na školu v přírodě apod. Prostě na to nemají.
Myslíte si, že i takoví lidi by měli platit solidární daň, když jsou rádi, že sotva uživí svoje děti? Stát by se měl v prvé řadě postarat o svoje lidi a pak až o cizince.
A proč voláte po tom, aby ta solidárnost byla povinná? Každý třeba nemůže ze svého platu přidávat na podporu druhých, když sám má co dělat, aby uživil svou rodinu. A pokud Vy máte dost a chcete Ukrajince podpořit víc, tak můžete posílat peníze na různé, už existující účty, které jsou zřízené na jejich podporu. Nechápu, proč byste chtěl realizovat nějakou povinnou daň pro všechny lidi.
Lidé, co opravdu chtějí pomáhat a skutečně pomáhají, o tom většinou skromně mlčí a určitě se nepředvádí a nevyžadují to samé po druhých, když ne všichni mají stejné možnosti.
Solidární s kým.../ vazba/
Jsem solidární s těmi Ukrajinkami, co tu máme v domě. V podstatě jsem je oblékla na jaro a vybavila základními potřebami.. Pomáhám coby důchodkyně na charitě a plno věcí jsem tam i odnesla. Aby se zorientovaly, vodila jsem je po městě a okolí. Teď jim píšu česká slovíčka... Já bych už platit nějakou daň nechtěla. Taky jsou tu rodiny, co nemají na obědy ani pro své děti.
.A právě tady bude problém. Nelze chtít paušálně. Mělo by to být na dobrovolnosti. Však oni se postupně zaměstnají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.