Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televizní soudní síně a jejich vliv na seniory

Od: silverfish003® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, jsem to opět já!

Dneska to bude netradiční. Jak jistě všichni víte, na Barrandově (nebo případně na TV Joj) se už dlouho vysílají pořady jako jsou "Soudkyně Barbara" (nebo jak jí rád posměšně přezdívám "Brambora"), nebo například "Nebezpečné vztahy" a jeho spin-off pod názvem "Jak to dopadlo?". Problém s těmito pořady je, že to všechno je nahrané. Všichni, kteří ve výše zmíněných (ve VELKÝCH uvozovkách) reality show účinkují, jsou jen herci. Mimo to, že jejich herecké výkony opravdu příšerné, to, co jsem viděl dnes ("Jak to dopadlo?") mě naprosto dorazilo. Ti herci jsou opravdu hrozní. A publikum, které v těchto pořadech je pochopitelně součástí, je všechno pouze komparz.

Nemluvím pouze o soudních síních a uječených hysterkách v nebezpečných vztazích, což je vlastně 40 minut ničeho, kde celou dobu všichni na sebe křičí a hádají se. To platí i pro "Policie v akci" (připomínám, že na začátku tohoto pořadu je věta "Reální policisté v nasazení", ikdyž to není pravda), "Exekutoři" a podobné show.

Teď k věci. Jak už jsem zmínil, je to vše jen nahrané. Jenže o to smutnější je, když důchodci, kteří většinu volného času tráví u televize, skutečně věří, že ti lidé jsou skuteční, že zavolali do televize a přišli se svým problémem a před kamerami ho jsou řešit. Například jedna důchodkyně u nás doma tomu skutečně věří. Když jí povím, že to je všechno jen podvod na důvěřivé staré lidi, začne být agresivní, se slovy "to není nahraný!".

Znáte někdo nějaký způsob, jak vysvětlit důchodci, že to všechno jsou jen kecy na důvěřivé důchodce?

Mimochodem, tenhle pořad je podle uživatelů ČSFD fakt pecka.

Televizní soudní síně a jejich vliv na seniory

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Proč Vám to vadí? Někdo zase kouká na "zpravodajství" a věří zas tomu.

hodnocení

5x

@silverfish003 - jak vysvětlit důchodci, že to všechno jsou jen kecy na důvěřivé důchodce?
Děti taky věří pohádkám :) Ale zajímalo by mě, proč máte potřebu to důchodci vysvětlovat a nenecháte ho být.

smode2
hodnocení

3x
Ale to je zcela jedno zda tomu vědomě věříte a nebo ne :) všechno to jde všem co to sledují rovnou do podvědomí. A podvědomí neřeší pravdu/lež a rovnou je obraz v TV ovlivňuje v praktickém denním životě, aniž by to tušili*smich* přečtěte si o tom něco. Jediná možnost je na tyto blbůstky nehledět ;)

hodnocení

2x

Tak samozřejmě, že je to všechno vykonstruované a zinscenované. A proč? Protože si to divák žádá. Prostě řečeno - existuje ne nepodstatná množina diváků, kteří jsou ochotni na to čučet a tak televize jim prostě vyhoví.

Jednoduché, ne?

makk
hodnocení

2x

Já nějakou tu soudní síň viděl jednou asi 3 minuty a bohatě mi to stačilo. Výkony herců skutečně tristní, ale to je možná i záměr, aby to vypadalo skutečně jako reality show. Jestli tomu někdo věří, tak ho o opaku přesvědčíte asi těžko. Já dneska v televizi nevěřím ani zprávám.

hodnocení

1x
Vidíte, a já na to vůbec nekoukám, nedívám se vědomě ani na zprávy, seriály, mám ráda dokumenty, cestopisy, sledují i pořady o vesmíru, ale má to nevýhodu, že dnešní dobu nějak nechápu. Hodně důchodkyň taky dost čte/ na rozdíl od mladých/, dělá na počítači, televize je okrajová.
Myslím, že to, co píšete, se netýká jen důchodců, ale i mladých. A proč by se konečně na Barbaru nemohla důchodkyně podívat, to vám přece nemusí vadit. Může se stát, že budete v televizi taky ledacos sledovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]