Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Berete pravidelně šumivý vitamín C?

Od: mys* odpovědí: 22 změna:
Zapijíte pravidelně ten doplněk stravy, tuba s tabletkami rozpustné ve vodě? Má to nějaký smysl a klady?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

6x

Ne. Pravidelně jakékoliv syntetické vitamíny mohou být zátěž na játra, céčko víc na ledviny. To šumivé někomu i na žaludek. C vitamín beru jen když na mne něco leze, a jen to s pomalým uvolňováním, ideálně přírodní.

mys*
hodnocení

Hm, na tom něco bude.
liska5

Člověk se na planetě vyvíjel v interakci s přírodní potravou zhruba dva miliony let a najednou si buňky jeho jeho trávicího traktu musí poradit s nepřirozenými látkami v nepřirozených vazbách. A tak máme poslední desítky let velký nárůst alergií, nesnášenlivostí, ekzémů, střevních zánětů,...A rozhozený střevní mikrobiom znamená pomnožení něčeho, co tam v malé míře k něčemu bylo, ale teď to přerostlo v nepřítele, který narušuje propustnost střevní stěny. Např. kvasinky A tak do krve vniká, co nemá a nevstřebá se, to co by mělo. A hned máme sníženou imunitu. Navíc nemáme zdaleka pohyb, jako dříve. Je tu plno různých záření, se kterým se tělo taky musí vyrovnat... Můj ideál je život bez léků a místo lékařů preventisti. Vím, že né všichni zdědili po předcích všechny orgány v dobré kondici. Takových lidí je tak 10%. Jen je hodně lidí, co by na tom bylo mnohem líp, kdyby se zajímali.

idanova*

@lisko, *palec2*. Ida

joudic*

Cecko nedela nic, neda se jim nijak predavkovat, prebytky jdou rovnou do mocoveho mechyre, proto se za covidu C davalo intravenozne

liško - kde seženete ten přírodní vitamin C?

liska5

Já si trhám na svazích šípky. A suším naříznuté. Pak jen louhuji ve vystydlé převařené vodě. Farmaceuti si acidum ascobicum z toho vytáhnou zřejmě jinak. A nebo k tomu syntetickému základu přidají něco z toho rakytníku, šípku ap., aby to mělo na krabičce hezčí obrázek :-D

Berete pravidelně šumivý vitamín C?

hodnocení

4x

Žádný sintetický vitamím neberu, naposledy snad jako dítě celaskon. Ale pravidelně beru přírodní-ovoce,zeleninu...je to chutnější a o hoooodně lepší viz co psala pí. Liška-*palec*

Přesně tak.
Nevidím sebemenší důvod cpát do sebe jakýkoliv umělý vitamín.
Že to je velký byznys, o tom ani v nejmenším nepochybuji.
smode2
Dříve 100% můj názor. Dnes, nevím. Po tom co mi hrozila dle lékaře neodvratná operace typu "je to jen otázka času" a díky potravním doplňkům (mj. i synt. vitamínům) mi nejen nehrozí, ale prakticky jsem se uzdravil, bych to úplně neřekl. Není to tak černobílé.
Hm neodvratná. Něco podobného mi před cca 30 lety taky sdělil lékař
- daval mi tehdy DVA roky života,přešel jsem k jinému,který léčil stejně. Tak jak to tedy je?
Možná placebo,možná trochu špatná diagnóza? Kdo ví?
smode2
Diesele nepopírám :) ovšem diagnóza chronické bolesti kloubu bývá u všech lékařů stejná = dříve nebo později totální endoprotéza. Tím se však nic nevyřeší, neb na ni musíte pak chodit co 10let do konce života. A přitom se klouby umějí vhodnými doplňky a vitamíny obnovit. Jsem toho živoucím důkazem. Nevěříte, že? :) No, nutit vás nebudu :)

10 lékařů řekne co Vy , další deset že je to neúčinné a jen tahaní peněz z lidí. Žel jste ukázka, že placebo efekt funguje.věřil jste tomu a víra Vám pomohla!

Věř a víra tvá tě uzdraví.
smode2
Ne, v tomto případě říkají všichni lékaři totéž. Jsou totiž zase placení farmabyznysem a pro ten je daleko výhodnější a výnosnější opakovaná operace než prevence. Lékaři jsou totiž taky úplatné bestie co chtějí v prvé řadě vydělat, stejně jako část jiných. Ale pokud věříte lékařům každé slovo jako svatyni a ostatní tvrdohlavě odmítáte :) proč ne :) každý svého štěstí strůjcem ;) p.s. ano, zkuste si léčit třeba frakturu vírou :-D
smode2

Diesele - ještě jedna otázečka :) : jistý kloubní preparát by podáván do žrádla např. psům co byli vzhledem ke stavu kloubů zralí na utracení když už pouze polehávali a kňučeli. A prokazatelně jim to pomohlo (a tuto informaci mám mj. od majitele takového psa). Ten pes taky věří že mu něco pomohlo? Když ani neví že mu něco majitel přisypával do žrádla?*smich* Na druhou stranu vám závidím, neboť v tak jednoduchém světě, kdy si myslím že vím všechno nejlíp, bych toužil taky žít. Bohužel, já o všech svých závěrech vždy pochybuji :)

liska5

Smode2, jak jste to myslel? ... endoprotéza, na tu musíte chodit co 10 let do konce života? To jako reoperace? Já mám první kyčli před 16 lety a nic víc.. Kolo, výlety, práce na zahradě..

Vymletá chrupavka se už ničím nedoplní.

smode2
Liška5: ano, při mé aktivitě max 10 let, spíše méně. Vymletá chrupavka se doplní. Stačí dodržovat pár zásad+výživu+vitamíny. Ale protože vám dlouhodobě lhali že to nejde, tak věříte že to nejde. Farmabyznys je největší byznys na světě. Co z toho plyne? Že lékaři jsou nejlepší byznysmeni na světě. Mj. školení přímo farmafirmami. Na to je třeba myslet při každém rozhovoru s lékařem. Už dávno upozorňoval na tuto praxi např. Dr. Karel Erben, primář poradny civilizačních chorob.

pojvc
hodnocení

2x
Dnes jsem měl shodou okolností 3 tablety multivitaminu šumáku (po několika letech) a ještě si asi jeden udělám. Doporučené dávkování je 1 denně. Je to stejný průser asi jako když sníš za den 3 čokolády nebo od rána do večera budeš pít jenom Coca colu. Jinak je to úplně zbytečný, spousta těhlech doplňků stravy jsou jen marketingový trik, zbytečná věc, která se prezentuje v reklamě jako velmi užitečná podporující vitalitu a imunitu. Zdravý člověk to absolutně nepotřebuje - vyhozené peníze.

hodnocení

2x
Beru ake ne sumivy jen re s prodlouženým uvolnovanim

tomaso
hodnocení

2x
Ne, ty sumaky jsou humus plný dalších zbytečných látek...
Dávám si 100mg normalni tabletu, to je akorát...

hodnocení

0x

Člověk je degenerát. Spolu s primáty a morčaty má genetickou poruchu, kvůli které jeho tělo (narozdíl od ostatních živočichů) nevytváří vitamin C. Pokud by ho měl vyrábět jako pes nebo kůň, odpovídalo by to u člověka asi 2000 mg denně.

V šumivé formě jako doplněk je ovšem cokoli nesmysl a spíš zátěž .. mimochodem, podívejte se, kolik vitamínu ten přípravek obsahuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]