Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to že má skoro každý IQ 150

Od: sasa96 odpovědí: 27 změna:
Když se občas podívám na diskuze na internetu tak tam každý píše že má IQ 150, přitom průměrné IQ má být kolem 100 a zároveň i nejčastější, podle Gaussovy křivky. Další věc je, že já mám kolem 110 -120 podle těch testu zdarma, takže kam nižší než většina lidí na novinkách, ale zase na druhou stranu moc lidí nezvládne maturitu z matematiky a nechápe různý jednoduchý výpočty. Tak jak to je?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Z toho si nic nedělej... 100-120 je velmi slušné. Ono ne jen vzdělání, ale ani ani výška IQ není vždy zárukou inteligence...To si pamatuj! Určitě sám znáš lidi co mají vysoké IQ a ve skutečnosti nejsou někteří v běžném životě moc použitelní.

A zrovna když se podívám občas na novinky, tak jsem rád, že u nás není povolené referendum a doufám, že ani nebude...

hodnocení

1x
Jenom 150? To je málo, aspoň 300 je potřeba, já mám třeba 362.
Tento obrázek to vystihuje dobře :)
Myslím že to bude podobné jako s délkou přirození, mzdou... Na internetu si můžete přikrášlit úplně cokoliv *smich*
Jak to že má skoro každý IQ 150

tebi
hodnocení

1x
IQ 150 má opravdu málo lidí. To nejde jen tak napsat, to se musí dokázat- slovní zásobou, excelentním logickým uvažováním , chytrý to pozná ihned, kdo má filipa,není třeba se chválit, naopak vysoce inteligentní lidé se nechválí, hloupí se chválí.Na to bacha. Čím větší tupec, tím víc se chválí...

hodnocení

1x

Já měl ve škole IQ 151. Fakt, nekecám *haha*

hodnocení

1x
IQ testy jako hodnocení lidské inteligence neuznávám. Jsou poměrně úzce zaměřeny, dají se naučit a postupně dosahovat vyšších hodnot. Vůbec nehodnotí spostu zásadních schopností a vědomostí, které utvářejí osobnost. Je to velmi hloupé, až urážející, hodnotit tak komplexní věc, jakou je lidská inteligence, jediným číslem. Asi jako by jediným údajem k prodávaným telefonům byl kmitočet procesoru. Vždyť to o použitelnosti telefonu neříká vůbec nic. Mně kdysi poprvé vyšlo 134, a pak už to šlo v jiných testech nahoru. Takže pokud se tím někdo baví, dostane se opakováním na nadprůměrné hodnoty, kterými se pak chlubí, ale to svědčí spíše o jeho neinteligenci.
Dále, i když je míra inteligence v populaci rozložena cca podle Gaussovy křivky, tak lidé s IQ pod 110 se údajem nechlubí. Toto je druhý důvod, proč IQ udávané na sociálních sítích nemůže mít průměr 100.

hodnocení

1x

jojo,na internetu jsou všichni chytří, krásní, milí, vzdělaní, atraktivní,...A zvlášť v diskusích, to jsou někdy perly *smich*

"Dokud jsem nezačal používat internet, nevěděl jsem, že je na světě tolik idiotů." Stanislav Lem

tyler
hodnocení

1x

Já třeba slyšel, že vysoké IQ hraničí s debilitou. Původ vzniku tohodle (pro mě) "pořekadla" mi není znám. Ale něco na tom je. Mám známého, který se sice dokáže vyjadřovat, jako by měl 4 vysoké školy, ale při potřebě použití "selského" rozumu tápe, kolikrát ani nepochopí jednoduché sdělení. A takto by se dalo nejspíš pokračovat. Univerzální číslo jako je hodnota IQ je podle mě urážka lidského myšlení jako celku, ať už je jeho hodnota jakkoli lichotivá.

tebi
No, to pořekadlo by mohlo vzniknout tak, že tím debilem je myšlen génius, tzn. člověk s velmi vysokým IQ,ale zároveň člověk s diagnózou aspergerův syndrom, či psychopatie, nebo člověk s hraniční poruchou- kde jim příroda přidala na IQ, tam v zápětí někde ubrala...můj švagr má IQ 144, je naprosto normální, nepůsobí ale na akademickém poli, tam se těch " vyšinutých" ,dle mne, kumuluje podstatně více. Stejně jako ve vedení firem.
tebi
Znám jednoho člověka, učí na univerzitě, jeho IQ je více než 150 a v dětství se pokoušel sám sebe zahubit, a tvrdí, že vysoké IQ spíše znesnadňuje život.

hodnocení

1x

I tento dotaz je sveho druhu IQ test. I podprumerny blbec si dokaze odvodit, jak to s tim internetovym IQ je a nemusi se na to ptat.*nevi*

hodnocení

0x

"občas podívám na diskuze na internetu tak tam každý píše že má IQ 150"

Inu, tak se buď občas nedívejte na diskuze na internetu, nebo si to prostě musíte přebrat.

P.S.: Já mám IQ 228...

Martine já mám IQ229. Ale pokud by naše odpovědi byly v obráceném pořadí, tak byste mých 229 mohl přebít IQ230

Ivane přesně tak, to je ta nevýhoda první odpovědi:)

liska5

I tady se dneska licituje*frajer*. A těch testů je více typů, stejně tak není jen jedna inteligence. Třeba ta sociální není matematická...

miq

Tenhle je dobrý high-techmagic.com/...

sasa96
hodnocení

Ajo, už chápu. Tam bude IQ tak 80 až 90 a oni si to asi vynásobí délkou jejich tohodle měřeného od díry v cm.

jano159
hodnocení

0x

Ja mám hodnotu -159 /opakujem mínus stopaťdesiatdevať/ v čistom...*zima**zmateny*

joudic*
hodnocení

0x
ze ma clovek vysoke iq se pozna casto hned i v beznem rozhovoru, kym je, nebo nejpozdeji pri probirani nejakeho problemu, nazoru.. a rozhodne ne testem s detskyma obrazcema.. temer nikdy to nejsou ti, co maji potrebu to pri argumentaci nebo rozhovoru okate zminit. Sam jsem bohuzel velky vezir, a bohuzel rikam proto, ze blbsi ma interakci s okolnim svetem mnohem bezstarostnejsi a jednodussi..a co bych za to mnohdy dal.
smode2

To není jen o blbosti či iq, mnohdy s tímto souvisí i "šířka vnímané reality jednotlivce". Menšina umí vnímat víc než většina a může toho využít, ale musí se i neustále vyrovnávat s negativními aspekty téhož. Něco jako kdybyste jako jediný viděl barevně, všichni ostatní černobíle, a srovnával s někým dvě dlaždice z nichž jedna je světle modrá a druhá světle zelená. Ti černobíláci budou vždycky vidět jednolitou šedou plochu a že jsou to 2 odlišné barvy jim nevysvětlíte kdybyste se rozkrájel do sushi. Budou akorát argumentovat:"si vůl, je to to samý, že jo Pepó, to je jasný..vidíš to stejný...na to nemusím mít brejlé!"

hodnocení

0x

Mě několikrát vyšlo 146. Slovní zásobu moc nemám, ale technickou představivost jsem měl vždy. Bavil mě odmalička i Merkur nebo Lego. Jestli to pomohlo v rozvoji IQ, tak rozhodně ano. Kolikrát člověk žasne, jak někteří při práci nauvažují.

Většina testů je zaměřena na obrázkové doplňení. Proto má skoro každý 150 dle Vás.

Sorry, ale 110 je dle mého docela slabota. Nevím, kolik je potřeba třeba na smotování kuchyňské linky či nábytku :)

tebi
Na smontování nábytku někdy nestačí ani těch 150, a důvodů je víc. Vysoce inteligentní bývají často leví jak šavle. A navíc líní. :)) Anebo tou práci prostě pohrdají, proto raději někomu zaplatí než by zvedli svou línou prdel...

To jsem moc rád, že jsem mezi *smich*

hodnocení

0x

Zveřejněné testy jsou na úrovni populárního kvízu. Profesionálně používané baterie testů, které jsou ověřené na velkém souboru testovaných, jsou velmi drahé a na veřejnost se nedostanou. Výsledná hodnota IQ je průměrem z několika souborů testů zaměřených na různé vlastnosti. Vyrovnanost se z výsledku vyčíst nedá. Vyšetřující ho má ale k dispozici.

hodnocení

0x

A napadlo Vás někdy, že blbec nemá potřebu se testovat? Co kdyby mu vyšla v testu reálná hodnota jeho IQ? A když už k tomu dojde, tak se s výsledkem nepochlubí, jak poznamenal někdo výše.

sapi
hodnocení

0x
Mám IQ 134 potvrzené testy od Mensy. Údajně má takovou a vyšší hodnotu ca 2% populace. Samotné IQ podle mě mnoho neznamená. Naopak je někdy spíš na obtíž. Já mám tu nevýhodu, že byť mám vyšší IQ, chybí mi trošku EQ. Nejsem sice vyloženě mimoň z šachového kroužku, ale úplně nezapadám. Největší utrpení to bylo v dětství. Za nás se neřešily žádné poruchy a větší nadání, zkrátka člověk byl divnej a nebo drzej. Škola mě nebavila, protože to byl opruz. Předměty jsem dělila do dvou skupin. Ty, které mě zajímaly, tam jsem byla daleko přede všemi a předměty, které jsem považovala za zbytečné a na ty jsem kašlala. I s absolutním nezájmem jsem je zvládla na trojky a to mi stačilo. Nebyla jsem tedy žádný šprt a jedničkář. Pamatuji si, jak mi výchovná poradkyně ne gymplu doporučila, že bych měla po kvartě zvážit přestup jinam, na méně náročnou školu, třeba na prodavačku. No, přešla jsem na jiný gympl, kde už se začínalo s trochu individuálním přístupem a školu dodělala levou zadní. Konečně se mi někdo trochu věnoval a ustavičně nevy@íral. Nicméně nějaká nechuť ke státnímu vzdělávání ve mně zůstala. Já tu tupou formu biflování a sezení na zadku prostě nedávám. Nejsem úplně ambiciózní tip, takže se že mě nikdy nestal lékař nebo jaderný fyzik. Dělám mezi lidmi na trochu "lepší pozici". Pravda je, že mi to prostě pálí, což je upřímně prokletí. Někdy mám chuť mlátit hlavou do zdi, když vidím, že ostatní se k výsledku pracně hrabou a některé věci jim nedochází. Zároveň mě omezuje právě ona sociální neobratnost, která mi brání dostat se na vyšší post, kde bych sice více zatížila mozek, ale musela bych mít přístup lidem jiný a to nezvládám. Někdy je to fakt těžký. Často mám pocit, že nikam nezapadám. Jsem prostě nejchytřejší z blbých a nejblbější z chytrých a ani v jedné partě si nemám moc co říct.
IQ okolo 150 je spíš rarita. A u většiny z těchto lidí se sociální problémy spíš prohlubují (neříkám, že u všech). Ale diskuse spojuje jediné - jakási dokonalost. Tam má každý IQ 200, když jde o rozum. Každý má dokonalou postavu, když jde o váhu. Každý je tam krásný, když jde o vzhled. No, já bych si spíš tipla, že za monitory sedí banda zoufalců, co se nezmůže na víc, než na to virtuální honění ega.
tebi

Bez urážky, ale nevěřím, že samotné IQ, 134, které není nijak vysoké, způsobuje sociální neobratnost- nejste asperger?

makk
hodnocení

0x

IQ testy na internetu zjistí jen nejzákladnější údaje (skutečný IQ test trvá celý den) a protože když vám vyjde IQ 80, tak asi nebudete hodnotit test pozitivně, tak jsou výsledky o dost lepší, než skutečné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]