Nejste přihlášen/a.
To víte, když jde na slova a hlasuje se hubou tak to je samá podpora malých podniků a živnostníků a stop zatraceným nadnárodním firmám prodávající potraviny páte kategorie. Jakmile dojde na činy a hlasování peněženkou tak jsou supermarkety narvané k prasknutí a lidé se mohou porvat aby koupili něco zlevněné o 10 korun... Paradoxně to jsou důchodci a sociálně slabší - voliči SPD, KSČM a případně ANO tedy strany co se mohou potravinovou soběstačností ukecat ke smrti.
Tak vemte pekárnu nebo řeznictví vy. Netvrdím, že je u vás vše v pořádku, ale zkuste chvilku podnikat a pak srovnávejte. U nás pekárnu v místě nemáme, vše pečivo se peče doma a řeznictví nemá chybu - vlastní jatka, vše čerstvé a příznivé ceny. U nás je celkem 1400 obyvatel.
Lee, naprosto s Vámi souhlasím. Máte pravdu, také takové znám. A ti řvou nejvíc, a natahují ruku pro dotace. Šidí zákazníky a jsou zvyklí žít na "vysoké noze" a na své zaměstnance shlíží svrchu. Je to přesně jako v té pohádce "Dařbuján a Pandrhola". Osobně jsem samozřejmě u žádného zaměstnaná nebyla, ale snacha mé kamarádky ano, tak vím co vyprávěla. A já jí věřím, znám ji a vím, že to není žádný lempl.
Tak cena mouky stoupla od lonska na 20 korun, mam oci. Taky ji mam dostatek nakoupeno, vcetne spaldy na testoviny.
Opravdu nebudu kupovat chleba za 200, nebojte. V sobotu meli v Pavlovicich vyprodano vse uz v 9 rano.
Energie muzou stoupat, ale vse je v podstate umele vyhnane. My, co umime domaci uzene, testoviny, pizzu, zmrzlinu,
vlastni slepice, se musime dnesni drahote jen smat.
Jo jo pizza, už mě v pizzerii neuvidí. Z půl kila mouky, půlky droždí, trochy olivového oleje a soli jsem udělala 3 pizzy jen o trošičku menší než z pizzerie. Na to včechno 1 mozzarela v akci za 13Kč, pár lžic protlaku a šunka v akci, 150g za asi 17Kč. Italové umí z ničeho a ze zbytků udělat vynikající jídlo. V pizzerii jedna pizza za 250Kč, já měla náklady čtvrtinu nebo třetinu, najedli jsme se 4, všem chutnalo a starší syn ani nepoznal, že to z pizzerie nebylo. Říkám tak chlapče, nezlob se na mě, ale já už vám nikdy mražený šmejd nekoupím, pizzerii si necháme jen na dovolenou, zato domácí pizzu ti upeču klidně 2x do týdne.
Včera jsem pekla sekanou, vepřová kýta za 100 kilo, rodina se oblizovala až za ušima, 6 porcí už jsme snědli a přitom půlka zbyla. Teď mají v akci brambory 10kg za 70Kč, ve čtvrtek budou bramboráky. A takhle já vařím, nakoupím co je v akci a podle toho je jídlo. Předložím rodině luxus a říkám v restauraci by stála porce přes 200Kč, tady máte za poloviční cenu porcí 6.
A bude hůř. Vždycky mě bolelo u srdce, když jsem přijela do města a okolo popelnic jsem viděla povalovat se zbytky chleba. Velké patky, klidně i půlky vek. Za tu šílenou cenu si jej lidé aspoň snad začnou vážit.
Jeli jsme autem, řídil manžel. Těsně před městem se na kraji příkopu válela celá velka chleba. Nebylo to plesnivé. Slepice teď nemáme, přesto jsem ho požádala, ať zastaví, že ten chleba vezmu pro dceru - slepicím. Nezastavil, prý bych jen dělala ostudu. Přitom tam nikdo nebyl, prostě, tak 100 m před cedulí. Druhý den tam už chleba nebyl. Někdo byl rozumný a šetrný. A dobře udělal.
Není to dobré za základní potravinu chtít tolik peněz. U nás je veka chleba za 55. Ale na druhou stranu říkám - lidé už byli rozežraní, vyhazovali jídlo horem dolem, třeba se to teď s tou drahotou zlepší a lidé se naučí být hospodárnější. Kéž by tomu tak bylo. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.