Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

R.I.P pekárna

Od: lukaas odpovědí: 20 změna:
U nás na vesnici zavřeli skvělou pekárnu. Prý nevydělávala kvůli nákladům na energie. Kámoš mě říkal, že u nich taky krachuje pekárna. Myslíte že pakárna z vesnic a měst zmizí a zůstane tu jen Penam a Kaufland hnusy? Jak jsou na tom vaše pekárny? To ty malé pekárny už nemají šanci?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

donpapa
hodnocení

4x
O jejich šanci rozhoduje zákazník. Když dá 70 Kč za bochník, přežijou, když nedá tak nepřežijou. Co v tom hledáte za složitost?

hodnocení

2x

Tak, naše skončila dva roky tomu a dnes se boura,

karvinsky.denik.cz/...

ppp
hodnocení

2x

To víte, když jde na slova a hlasuje se hubou tak to je samá podpora malých podniků a živnostníků a stop zatraceným nadnárodním firmám prodávající potraviny páte kategorie. Jakmile dojde na činy a hlasování peněženkou tak jsou supermarkety narvané k prasknutí a lidé se mohou porvat aby koupili něco zlevněné o 10 korun... Paradoxně to jsou důchodci a sociálně slabší - voliči SPD, KSČM a případně ANO tedy strany co se mohou potravinovou soběstačností ukecat ke smrti.

lee*
hodnocení

1x
Když krachne naše místní pekárna, líto mi to vůbec nebude. Nechápu, kdo tam může chodit. Housky jsou tvrdé něco, vevnitř taková nafoukaná pěna. Do 3h od koupi gumové. Cereální bageta nemá s tmavým pečivem nic společného. Na vdolkách je místo šlehačky vrstva bakelitu, co krásně vypadá ale jíst se nedá a kobliha má na vrcholku tvrdé kusy do kterých když kousnete tak do pusy vyteče olej.
Pan majitel odjakživa platil lidem almužnu, klasika minimum na účet něco na ruku. Sám má dům jak hrad,jeho žena nikdy nedělala, co chvíli nové auto. Tenhle typ podnikatelů ať jde do ... Nechápu, kde kdo bere ty lokální super krámky. Máme i řezníka a místo super dobrot prodává jako čerstvé zmrazené kuřecí maso (když nakoupíte ráno, ještě to je zmrzlé). Ten může jít ke dnu hned po pekaři, nezájem
id

Tak vemte pekárnu nebo řeznictví vy. Netvrdím, že je u vás vše v pořádku, ale zkuste chvilku podnikat a pak srovnávejte. U nás pekárnu v místě nemáme, vše pečivo se peče doma a řeznictví nemá chybu - vlastní jatka, vše čerstvé a příznivé ceny. U nás je celkem 1400 obyvatel.

lee*
Proč bych ji měla brát? Nemám ambice provozovat pekárnu. Když něco dělám dělám to co nejlíp.Fakt omlouváte takové podnikání a šmelení? U nás je pekařství i řeznictví hromada sra@ek s vysokou cenou. Bohužel parazitují na tom,že je tu plno důchodců, co jsou zvyklí na pekárnu a řezníka, navíc důchoďák a pečovatelák. Normálně okrádají lidu, co jsou omezení v pohybu. Za vysoké peníze jim prodávají šmejd. Vidím to na své babičce. Je jí přes 80 a k Vietnamci nepůjde,i když má kvalitnější zboží,protože je to pro ni nepřirozené. Chodí k pekaři,protože celý život byla zvyklá kupovat u pekaře. Jen si povzdychne nad kvalitou ale koupí stejně. Nic neomlouvá toho šmejda, že prodává za velké peníze totální šunt. Náš trh se plní totálně nekvalitním zbožím a díky lidem jako jste vy se to bere jako norma
lukaas
hodnocení

Ty jo mít tady takovou pekárnu tak jejího krachu taky nelituji... U nás byla kvalitní..sice chleba byl za 80kč, ale za to kvalitní kvaskovy dle stare receptury. A k tomu ty koláče a buchty.. jen říkala paní že energie ji neumožní dál pokračovat což taky nechápu. Lidí tam chodilo dost pečivo měla celkem drahé což jí muselo vydělat. Stejně ji to položilo. Asi nám nezbyde než se smířit s Babišem

Lee, naprosto s Vámi souhlasím. Máte pravdu, také takové znám. A ti řvou nejvíc, a natahují ruku pro dotace. Šidí zákazníky a jsou zvyklí žít na "vysoké noze" a na své zaměstnance shlíží svrchu. Je to přesně jako v té pohádce "Dařbuján a Pandrhola". Osobně jsem samozřejmě u žádného zaměstnaná nebyla, ale snacha mé kamarádky ano, tak vím co vyprávěla. A já jí věřím, znám ji a vím, že to není žádný lempl.

lukaas
hodnocení

Tak složitost v tom nehledám jen jsem se ptal jestli ta nepříznivá situace je i jinde, nebo jen v našem okolí.. pekárna tu jela nějakých 20 let a najednou buch a je po ní.. lidí tam celkem chodili. Jako ano chleba i sortiment byl dráhy ale už i v marketech to stojí balík. Je to škoda čerstve pečivo je vždy lepší než ty polotovary.
lee*
V tom případě je nejlepší si upéct doma. stačí mít kvásek v lednici a pečení chleba není nic, co by stálo nějak moc času.

pb®
hodnocení

0x
Je to likvidace drobného podnikání. Covid to začal a inflace a drahé energie to dokončí. Asi všichni pamatujeme, že v době covidových lockdownů museli mít zavřeno drobní prodejci, kde se sešli v jednu dobu max. dva zákazníci, ale obří nákupní centra a nadnárodní řetězce zůstaly otevřené. Velké pekárny s velkým odběrem energií možná mají dojednané jiné ceny, mají nasmlouvaný odběr od mlýnů, ale hlavně vždycky měli levnější výrobky. Když mi tahá inflace stále víc a víc peněz z peněženky, vykašlu se na cokoliv, jen abych měla a přežila. Nakoupím to nejlevnější a na kvalitu nebudu hledět. Obyč hnusnou nedopečenou Šumavu místo řemeslného chleba, hnusné Babišovo kuře místo domácího ze dvorku, vejce z klece místo z chovu na podestýlce. A půjde to dál. Až lidi nebudou mít peníze na otop, myslíte že budou raději mrznout, nebo zase spálí v kamnech všechno, jako to bylo kdysi?
lukaas
hodnocení

No je pravda že rostoucí ceny nás naučí jinak přemýšlet..

joudic*
hodnocení

0x
umela hmota od babise

max2
hodnocení

0x
No na Vysocine nedam dopustit na pekarnu Opatov. Chleba excelentni, zatim drzi cenu 43 korun.
Do 60 nebudu premyslet o peceni doma.
Dalsi dobra pekarna je v Pavlovicich, na ceste z Jihlavy do Znojma, vyborne rohliky za 3 koruny.
V Rakousku je chleba za 100 korun od jedne z nejlepsich pekaren pred Vidni. Nevim, proc by mel u nas stat 200.
To si jej uz budu peci sam, tak jako jiz delam u vetsiny produktu, misto klobas, ty zatim kupuji z dobrych zdroju.

Tak trochu předpokládáte, že cena mouky a energie nestoupne, že?

max2

Tak cena mouky stoupla od lonska na 20 korun, mam oci. Taky ji mam dostatek nakoupeno, vcetne spaldy na testoviny.

Opravdu nebudu kupovat chleba za 200, nebojte. V sobotu meli v Pavlovicich vyprodano vse uz v 9 rano.

Energie muzou stoupat, ale vse je v podstate umele vyhnane. My, co umime domaci uzene, testoviny, pizzu, zmrzlinu,

vlastni slepice, se musime dnesni drahote jen smat.

pb®

Jo jo pizza, už mě v pizzerii neuvidí. Z půl kila mouky, půlky droždí, trochy olivového oleje a soli jsem udělala 3 pizzy jen o trošičku menší než z pizzerie. Na to včechno 1 mozzarela v akci za 13Kč, pár lžic protlaku a šunka v akci, 150g za asi 17Kč. Italové umí z ničeho a ze zbytků udělat vynikající jídlo. V pizzerii jedna pizza za 250Kč, já měla náklady čtvrtinu nebo třetinu, najedli jsme se 4, všem chutnalo a starší syn ani nepoznal, že to z pizzerie nebylo. Říkám tak chlapče, nezlob se na mě, ale já už vám nikdy mražený šmejd nekoupím, pizzerii si necháme jen na dovolenou, zato domácí pizzu ti upeču klidně 2x do týdne.

Včera jsem pekla sekanou, vepřová kýta za 100 kilo, rodina se oblizovala až za ušima, 6 porcí už jsme snědli a přitom půlka zbyla. Teď mají v akci brambory 10kg za 70Kč, ve čtvrtek budou bramboráky. A takhle já vařím, nakoupím co je v akci a podle toho je jídlo. Předložím rodině luxus a říkám v restauraci by stála porce přes 200Kč, tady máte za poloviční cenu porcí 6.

max2
Pul kila mouky je na 4 pizzy 25 cm prumer, vetsi plech asi nemate. Patri tam mouka, drozdi, voda, sul, olivovy olej, ale i cukr. Davam jednu mozarellu na 2 pizzy.
Pak samozrejme nejaky topping, ale radsi si priplatim za lepsi sunku, v podstate je mnohem tenci, tak spotreba je asi jako u normalni sunky. Pod to davam nejaky rajcatovy podklad, osvedcil se mi z Lidlu s olivami. Plus nejake olivy nahoru a parmasan nebo jiny tvrdy syr. Pridavam vicero koreni nebo chilli. Mozna je to nejaka koruna nahoru, ale jinak je pizza za 40 korun.

hodnocení

0x

A bude hůř. Vždycky mě bolelo u srdce, když jsem přijela do města a okolo popelnic jsem viděla povalovat se zbytky chleba. Velké patky, klidně i půlky vek. Za tu šílenou cenu si jej lidé aspoň snad začnou vážit.

Jeli jsme autem, řídil manžel. Těsně před městem se na kraji příkopu válela celá velka chleba. Nebylo to plesnivé. Slepice teď nemáme, přesto jsem ho požádala, ať zastaví, že ten chleba vezmu pro dceru - slepicím. Nezastavil, prý bych jen dělala ostudu. Přitom tam nikdo nebyl, prostě, tak 100 m před cedulí. Druhý den tam už chleba nebyl. Někdo byl rozumný a šetrný. A dobře udělal.

Není to dobré za základní potravinu chtít tolik peněz. U nás je veka chleba za 55. Ale na druhou stranu říkám - lidé už byli rozežraní, vyhazovali jídlo horem dolem, třeba se to teď s tou drahotou zlepší a lidé se naučí být hospodárnější. Kéž by tomu tak bylo. Jaga.

joudic*
jenze to jste si mela i ten chleba ve meste take koupit, abyste pochopila, ze nema zadnou hodnotu, jen tvar, a proc asi ten u cesty nebyl plesnivy.. nehlede na to, ze slepice je jen domestikovany ptak, na ten chleba si davno delaly zalusk uz hejna ptaku v korunach stromu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]