Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nespokojenost se svým životem

Od: david256 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám nespokojenost se svým životem. Důvody jsou dost osobní tudíž nechci uvádět. Jak to změnit, bojovat dál a nebo se odstěhovat někam kde mě nikdo nezná a tam začít od znova? Zkrátka všechno je posral a jsem Všem k smíchu. Z chyb jsem se poučil ale nese se to ve mě a já si myslím, že když budu v jiným prostředí, tak mi to tam nebude připomínat moje prohry. Řeknu to tak, že jsem 20 let života prosral a začínám znovu, ale místo kde teď žiji mi to moc neusnadňuje.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

david2256
hodnocení

0x

Jediný co mě tu drží, je to že mě tu mají rádi. Jak by jste se rozhodli Vy? Zůstat kde mě mají rádi a nebo jít si za lepším?

liska5
hodnocení

0x

Prohry, i velké, patří k životu. Nejhorší je babrat se vtom, fňukat a litovat se. Jednu kapitolu uzavřu a nebudu si ji připomínat... Nejvíc mi ze srabů pomohla práce. Fyzická práce. A když za Tebou zůstává něco hotového, to přímo léčí...

Něčemu nerozumím, chceš utéct tam, kde Tě nikdo nezná a zároveň z míst, kde Tě mají rádi. Mají Tě rádi, ale jsi všem k smíchu *alene*... Takže utíkáš sám před sebou? Pak měň hlavně sebe. Třeba s pomocí psychologa, jestli je nějakej volnej v týhle šílený době. No hlavně, že chceš. To je dobrý začátek. A zkusit to jinde, je taky řešení. Jestli jsi sám, tak neneseš zodpovědnost za jiné /děti/, tak máš větší manévrovací prostor a můžeš třeba za prací i do ciziny nebo na nějakou výpravu. A na samotu pomáhá pomoc jiným.

Ono se doporučuje několikrát za život změnit zaměstnání, ne-li přímo profesi. To bych si pečlivě připravila, vyjela tam a osobně ověřila. Bydlení asi bude oříšek. Jen počítej, že Tě tam nikdo nebude čekat, že tam vlastně nikdo o nikoho nestojí. Komunikativním typům se asi "přesazuje" líp. A le je to výzva. A ono je lépe litovat, že jsme něco zkusili, než litovat, že jsme nezažili nic. I když se to nepodaří, nějak Tě to obohatí. Pak to neber, jako fiasko, ale zkušenost..

pojvc
hodnocení

0x
Tak to tě chápu, procházím si něčím podobným, ale dokázal jsem to dost vstřebat. Můžu ti dát nějaké rady, jestli ti to pomůže. Pokud nechceš psát detaily je evidentní, že prožíváš opravdu něco velmi složitého o čem se těžko mluví. Lítost a špatné myšlenky se můžou vracet dlouho klidně několik let. Chce to se někam posunout a překonat se, z toho vzejde lepší pocit. To vyžaduje akci a trpělivost. Pokud se znova vrátíš do horšího stavu, musíš znovu vykonat nějakou výraznější akci, která tě zklidní a dodá lepší pocit. To se musí pořád opakovat a posouvat dál, člověk se musí překonávat. Čím více se překonáš, tím více tě přestane štvát minulost i nějaké nepříjemnosti kolem, skvělý pocit že života nakonec zvítězí a budeš se sám sebe nakonec divit s nadhledem, kde jsi to byl a jak jsi to dělal špatně, ale už ti to bude jedno, protože budeš někdo jiný. Je to složitý proces a může být kostrbatý (jeden krok zpět, dva kroky vpřed i naopak) a může to trvat měsíce až roky se výrazněji posunout. Já jsem momentálně někde uprostřed, posunul jsem se, ale musím se ještě hodně snažit a posunout dál. Je to hodně o tom překonávání se, k tomu je potřeba chuť do života, nadšení, motivace. Pokud jsou problémy příliš tíživé, nezbývá, než jít za psychiatrem nebo psychologem. Tím čím si procházíš, prochází tisíce dalších lidí. Snad jsem ti pomohl.
david12
Určitě děkuji moc, jsem rád, že i v téhle šílené době existují lidé kteří pomůžou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]