Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Víte že máme cenzuru?

Od: jendad odpovědí: 34 změna:

Máme vládního zmocněnce pro oblast medíí a dezinformací :)

Žadné soudy , odvolání . Je podřízen předsedovi vlády . Hezké že.

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

10x

To není ani tak cenzura, jako omezení dezinformačních webů. Lidi totiž podléhají zjevným hovadinám a šíří neskutečné bludy. Aspoň, co mi občas příjde do mailu, třeba z Aeronetu a podobných zdrojů, to je síla...

jendad
Asi nemáte ponětí co je to demokracie. To nejsou všechny vajíčka v jednom košíčku. Tudíž vláda rozhodne, parlament schválí, policie koná a soudy soudí. Zde nejde o Rusko. Příště bude jiný problém a zase cenzor zasáhne bez soudu. Postupně se spirála bude rozšiřovat a nevhodných témat přibývat jak se to vrchnosti bude hodit.
honzinek
Ano jendo a proto bojujte proti cenzuře. Ale věřím, že tak zaníceně budete bojovat například proti regulaci šmejdů, co prodávají starouškům deky a hrnce, proti regulaci výši úroků nebankovních společností, nebo proti regulaci práce exekutorů. Není to snad taky cenzura? Všichni jsou přece stejně bystří, aby rozpoznali co je pravda a co levárna? Nebo, že by nebyly a je treba ty méně bystré chránit? Schválně, jendo, jak to je?
makk

Cenzura je kontrola a omezování sdělování informací hromadnými sdělovacími prostředky - toť definice cenzury. Takže i když se zakáže sdělování dezinformace, je to cenzura.

Ano, lze to nazvat cenzurou, charakteristiku cenzury splňuje i mazání lží, hoaxů a urážlivých příspěvků na sociálních sítích a diskusích. A co z toho plyne? Výrazem cenzura, ač má pro mnohé pejorativní nádech, může být označena i vyloženě bohulibá činnost.

jendad
hodnocení

orion

A jak poznáte , že to je lež a dezinformace? Já to nepoznám , já jsem tam nebyl . Tudíž musím věřit tomu co nám píší . Kritické myšlení je od toho , abych znal oba argumenty a poté se mohu rozhodnout . Pokuď ale mám informace z jedné strany (my jsme neutrální) , tak nemám plné informace . A pak tady vystoupí vrchní cenzor a ten určí že TOTO je pravda . Teď se nejedná o rusko , ale ten uřad už nezmizí a bude fungovat destiletí dál a čistit média od jemu nepohodlných informací . A to muže být v budoucnu cokoliv , kdokoliv . V principu jsme se příblížili více rusku , kde vrchnost dohlíží nad burlaky a to stejné je i tady. Vrchnost dohlíží nad ovečkami aby náhodou špatně nesmýšleli (že by na budoucí volby příprava?)

nox®

S tím přikláněním se k Rusku to také maličko cítím, ale s jedním rozdílem. TOTO je pravda a vše ostatní je lež, tak funguje cenzura právě tam. U nás je to TOTO je lež a zbytek je na volném uvažení většiny. To je docela zásadní rozdíl.

Noxi jeste trochu jinak. Toto je lez a PRÝ to bylo tak a tak. Hodne oblibene slovo posledni dobou, nad kterym se podle meho nejde nepousmat... Ale hlavne ze budeme potirat dezinformace a na druhe strane budeme podsouvat zarucene zpravy typu jedna paní povidala. Co ta centura ma za efekt? Podle me uplne stejny jako u rusaku akorat nam to jinak malují, at se nad tim moc nerozpakujem.

Jak vidno, tak někteří mají velký problém zorientovat se v tom našem složitém a nevyzpytatelném světě. Dám vám radu:
Když něco hrabe nory jako tchoř, dělá v blátě stopy jako tchoř, pouští chlupy jako tchoř, smrdí jako tchoř, tak je to na 99% tchoř a nikoliv třeba labuť.
Samozřejmě se najdou i tací, kteří budou věřit článkům, ve kterých se bude tvrdit, že je to labuť, možná převlečená za tchoře. Pro takové mám též radu, zkuste vyhledat odborníka, ničeho se neobávejte, ve vašem případě to hradí zdravotní pojišťovna.

infantilni*

liska:

Tady jde o dvě věci. Za prvé, lživé informace a za druhé, kdo určuje, co je pravda? Nebo i kdyby někdo lhal, má ten druhý právo mu do toho zasahovat? Internet byl donedávna jediné svobodné médium, kde mohl zveřejnit kdo chce co chce. A tak to má být. Debil uvěří lživé informaci bez trochy přemýšlení, ale když tu informaci někdo zakáže, tak ten člověk bude stejně pořád debil. Já jsem třeba rád, že existují aeronety a podobně. Víte, ono to rozvíjí myšlení, vědomí, objektivitu. To nejdůležitější, co nám vždycky někdo sebral a cpal do nás jen jednu pravdu, byly informace, ať už jakékoliv (potažmo vlastní úsudek - i když třeba nesprávný). Nebavím se teď konkrétně o nějaké informaci, ale v principu má každý člověk mít právo myslet si, co chce, psát si, co chce, i když je to hovadina. Když někdo začne určovat, co je dobré a co je špatné, tak je to krok zpět o desítky let.

hodnocení

9x
A jak to ten cenzor dělá, že si třeba tady na poradně můžete psát co chcete? Beztrestně schvalovat zločiny a tak dále? A jaktože neodstřihl zahraniční závadné weby? Neumí googlit?
jendad
Poradna je hezká. Přečte si otázku možná 50 lidí. Budou demonstrovat? Asi ne. Je to jako by se za komanču portálu 50 lidí na zábavě. Takový to má dosah.
10.04.22 19:48
Víte že máme cenzuru?

hodnocení

7x

Pane Jendo, máme nezávislé soudy. Pokud se někdo cítí jakkoli poškozen, může se na soud obrátit. Nebo si myslíte, že soudy zde pracují jako v Rusku, že soudí podle toho, jak si přeje strana a vláda?

michalverner
09.04.22 21:50
Ano
liska5
09.04.22 22:33

*palec*

Ne jak si přeje strana a vláda,ale většinou jak si přeje "zadavatel"...A většinou taky podle toho,kdo zná koho a čí je kdo kámoš;) *blee*
olg

Orion je z Marsu. Asi byl malokrat u soudu.

Soudci maji (vetsinou) jeden jediny cil: aby jim to odvolaci soud nesmetl... skoro Kazdy soudce se chce dostat na krajsky, zejo, takze soudi tak jak se slusi a patri :)

Orion je celkem mimo.
prik

Ty jsi pěkný naivka. Až bude mafie soudce střílet, tak začnu věřit, že jsou nepodplatitelní. Zatím ti zkorumpovaní seděj i na Vrchním soudě.

lkjhhg

Tohle je fakt síla nssoud.cz/...

nox®
hodnocení

3x
Osobně jsem proti nějakému potírání nepohodlných webů a názorů, nicméně si stejně myslím, že někteří lidé si až příliš myslí, že mají právo na vše a neměli by se vůbec vyjadřovat. Třeba takový aeronet a některé podobné stránky či skupiny na sociálních sítích, to je čirý výplach mozku. Stejně tak primitivové z nemoderovaných diskuzí a soc. sítí by už ve vlastním zájmu měli být zbaveni možnosti se veřejně prezentovat. Když to vnímá normální člověk, musí mu být hanba, v jaké společnosti žije.

007cz
hodnocení

2x
Máte zmatek v názvosloví...

michalverner
hodnocení

2x
Mě osobně by zajímal rozdíl mezi "dezinformací" a "omylem".Kolikrát jsem byl svědkem toho,že se tvrdí:"...jde o ověřené informace".Ovšem když se časem ukáže že nebyly pravdivé je možné je nazvat "omyl".V tu chvíli se již nejedná o dezinformaci a vše je naprosto v pořádku.
Podle mě jde pouze o to,kdo tyto informace vynesl a jak se to zrovna hodí.
olg

Jako treba ta o špenátu, že?

hodnocení

1x

Přísnost musí bejt! Zejména na chudý lidi! *tyty*

break

Žádná přísnost. Jen ochrana , aby takoví jako ty nesežrali kdejakou hovadinu...

jendad
A kdo rozhodne co je hovadina?

jajo
hodnocení

1x
Viem, ked bolo u nas referendum hlasovanie dačo o LGBT vypli v slovenskom rozhlase fararovu kázeň.
olg

A vsimate si korelace:

BLAHOBYT - LGBT (lidi uz nevi co roupama)

Nabozenstvi - chudoba (bez viry by to v tezkych casech neslo)

smode2
hodnocení

1x
A to ještě nevíte že to byl ve svém důsledku krok pro nebývalou a prudkou expanzi dezinformací. Výsledkem bude pravý opak zamýšleného. Některé totální nesmysly začnou číst a považovat za pravdu i ti co by se k nim za jiných okolností nikdy nedostali. Jen proto že si začnou říkat "hmm, je cenzura, tak to nebude nesmysl, ale tutovka".

ppp
hodnocení

0x

Cenzura tu je a byla po celou historii, pokračovala přes protektorát nácků a bolševiků a přes velké uvolnění po 1989 zůstala do dnes. Čemu se divíte?
To že zakázali pár webů po dobu války snad přežijete, stejně se to dá lehce obejít.

inspa*
hodnocení

0x

Vím že je tu cenzura. Například na Facebook stránkách "Tomio Okamura - SPD" jsou okamžitě mazány názory, které tomu žlutému náckovi nevyhovují.

Sám má ovšem pindů o cenzuře plnou hubu.

25.04.22 17:02
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]