Nejste přihlášen/a.
Jiste. Treba zrovna takovi popelari jsou uplny vzor uspesnosti. A jaka jsou to ranni ptacata.
Jsme každý jiný. Někdo je ranní ptáče a do oběda stihne tisíc věcí, jiný se teprve rozhoupává a vrchol své výkonnosti má večer. Taky jeden potřebuje 8 hodin spánku, aby fungoval, jinému stačí šest a méně. Dobré he spíš nastavit dobu, kdy jít spát. To proto, že spánek probíhá v 1,5 hodinových v cyklech. Pak podle toho, kdy musím vstávat odpočtu dozadu hodinu usnutí. No a v posteli být tak asi 20 min předem na uklidnění četbou ap.
6 a mene, pokud by slo o celorocni prumer, tak to staci VELMI MALE MNOZINE LUDI
neplest s tim ze v urcitem obdobi spim 4 hodiny, ale pak to dorelaxuju jindy...
prumer se udava okolo 7-9 hodin kde je myslim 80% lidi.
Vyzkoušela jsem jak brzo ráno, tak později a i odpolední a moje tělo mi řeklo, že když vstávám v šest a na sednou do práce, jsem nejproduktivnější. Vstávám-li před šestou (5) a dřív, jsem sice dřív doma, ale cestou se mi chce spát. Vstávám -li na odpolední a do práce do 22:00h tak navečer (od cca 1/2 8) je to to samé. Takže pro mě je to tak, že tělo si řekne, jak je to pro něj nejlepší.
Zítra jdu na 5. Vstávám 3:30. Nemám s tím problém. A ano, člověk, který vstane dřív toho má šanci zvládnout více. Když jsem chodila do práce na 11-19, tak mi to přišlo opravdu jako promarněný den...
No tak to já usnu nejdřív po 2. hodině noční, a v 8 už zase funguju. Ovšem akční jsem nejvíc po setmění...
Jsem sova jak prase.
Nekdo rika "funguju" tomu, ze da nohy z postele, ale do doby, nez vyprodukuje cokoliv uzitecnyho pro Svet, uplyne jeste par hodin )
Fandím každému, kdo vstává tak brzo, provedete ranní hygienu, nasnídá se třeba a začne být produktivní. Problém je, že alespoň v mém okolí je většina lidí, co vstává takto brzo, na tom tak, že od šesti do půl osmé v kanclu snídají, pijí kafe a čučí do blba. Protože jsou úplně mimo. Jiný dojde v 7,30 a pracuje hned.
"ale podle všeho to vypadá, že pokud člověk vstává brzy dejme tomu tak ve 4-5h ráno, dokáže se lépe připravit a naladit na celý den a dosahovat lepších výsledků každý den a tedy i v životě celkově"
Je to jako s hubnutim, tim ze na tom mas FOCUS, tak si zlepsis organizaci a funguje to presne jak pises. Ten ranni cas je imho jen berlicka, pomucka, defakto je tak ale mozek naladen statisice let - s rozednenim zacit neco delat, je to daleko snazsi.
muzem jeste doplnit, ze spousta z tech uspesnych zacne jist az na obed Protoze kdyz se rano nadlabes, chce se ti hned spat
Tyhle dovednosti - jsou skvele v tom, ze muzes studovat a dobre delas ze se ucis od uspesnych!, a pak na sobe experimentovat a pilovat. Zejmena pokud jeste anebo uz nejsi v krysim zavode.
Prošel jsem tedy vstáváním ve 4 abych šel odvysílat to zoufalství co se nazývá dobré ráno, pak ve 12:30 abych šel odpoledne dodělat az kvíz, stejně tak kolem osmé abych šel na Budějárnu do kanceláře. Ale stejně bych řekl že obecně ranní vstávání souvisí s úspěchem asi jako používání análního kolíku. Záleží na každém. Je pravda že dlouhodobě částečně nevyspaný člověk je výborný zaměstnanec - je pod jakousi hypnózou a dobře vykonává předem dané pokyny v práci. V současnosti vstávám většinou v 10, občas v 7,8 nebo cca 11. Spát nejdu před 2:00. Nicméně často věci vymýšlím a na to je dobrý spánek (a taky klid) potřeba. Ale najdou se výjimky co podávají nej výkon ve stresu - např. kamarád co má i o víkendu přirostlý mobil u ucha - pracuje běžně cca 7 až 20 a výsledky má perfektní...bohužel těžko říct jak dlouho to vydrží..už dost pelichá a bolí ho všechno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.