Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhlídkové lety - právní úprava

Od: pepca* odpovědí: 2 změna:
Čau všichni,
neuměl by mi prosím někdo poradit (případně odkázat do správné poradny - jako auto, moto se mi to nezdálo), kde přesně je upraven požadavek na AOC (osvědčení leteckého provozovatele) pro vyhlídkové lety? Na stránkách Úradu pro civilní letectví je tento požadavek, ale není zde přesný odkaz na unijní úpravu,kde by se tento požadavek dal najít. Hledám teď v nařízení 965/2012,ale v těch přílohách se ztrácím a nejsem schopen vyhlídkové lety nikam zařadit (podle ÚCL se jedná o obchodní leteckou dopravu).
Předem díky za reakce

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano, obchodní pilot i stroj.

Čili vyhlídkové lety jsou zakázány.

Podvodně se to obchází "fotografováním" nebo "výcvikem".

Nevím, čemu se divíte, když EU zakázala malé letecké modeláře, že by nechala tohle ..

pepca*
hodnocení

To jsem také našel, seznamovací lety apod. Nevěděl byste prosím přesně, ve kterém ustanovení nařízení je přesně upravena nutnost AOC? Mám na to prezentaci a potřeboval bych to nějak podložit, ale ani na stránkách ÚCL jsem to nenašel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]