Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V kroupách jsou šutříky

Od: pansvacinka® odpovědí: 15 změna:

Uvařil jsem tyhle kroupy od výrobce "emco" a skřípe mě mezi zubama písek, dokonce jsem našel malinký šutřík - asi 2mm.

Už nevím, kde jsem je koupil, ale kupovaly se letos. Máte někdo podobnou negativní zkušenost?

V kroupách jsou šutříky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
To se u značky Emco docela divím, té dost věřím, třeba u cereálií.
Do polévky mám kroupy od Bílý mlýn Kepka, www.mlynkepka.cz , a jsou hezky čisté. V průhledném obalu, je na ně vidět už při koupi. Zepředu bílý obal. Jenže každá část naší země bere tohle zboží asi ze své blízkosti. Bohužel ani nevím, jestli byly z Alberta, Kauflandu, z Globusu asi ne.
U ovesných vloček díky méně šlupičkám mám ráda jen ty z Kauflandu a jinde je nekupujeme, a to právě modrou barvu obalu. Holt si to u nich raději pamatuji. U krup jsem nějak nepočítala s rozdíly v kvalitě nebo čistotě. Mám ale kroupy střední velikosti.
hodnocení

Mě to taky právěže překvapilo. Pak maj u nás tyhle a ty jsou, nebo aspoň bývaly bez problémů:

V kroupách jsou šutříky #2
V kroupách jsou šutříky #3
V kroupách jsou šutříky #4
Tak příště koupit jedině ty osvědčené. Ty naše tam holt nebudou, to je daleko.
A to kdyby se to v polévce stalo mě, že by chroupala, svedla bych to na nás. To jsme ty houby do té polévky teda nějak špatně vyčistili. Snad teda polévka příště nebude i s pískem. Dávám kroupy, zeleninu a houby. Jindy místo krup vločky.
hodnocení

Já říkám svejm děckám, když uvařím čočku na kyselo, kterou máme rádi:

"jezte to opatrně, jako by v tom měly být šutry"

Taky jsem svým dětem, když byly malinké několikrát zopakovala, co mi říkala kamarádka. Jak si její dcera utrhla na záhonku jahodu a o kamínek v ní si poničila zub.
Nedávno mi říkala moje zubařka, že stačí špatně kousnout a poničit si zub o kostičku v mase. Asi se to lidem stává nejčastěji.
Kroupy u nás jím jen já. Ale i čočku jsem měla čistou, bez kamínků.
Také vlastně pamatuji přebírání a propláchnutí rýže u mojí mámy. Jenže pak se objevila rýže ve varných sáčcích, a tam už se s tím nepočítá. Tak jsem to vnímala tak, že už to asi nebude potřeba vůbec. Třeba lepší kvalita u více těchto typů potravin.
hodnocení

@kami: čočka řadu let naprosto bez problému. Nechci si tady nějak stěžovat nebo tak. Proto mě překvapily ty kroupy. No je to fuk, ale mé "korporátní" uvažování mě nutí tento defekt prostě zapsat - je to tzv. "bezpečnostní defekt" - *stop*

hodnocení

2x

Už v dětství mě babička posadila ke stolu, vysypala na něj hromádku rýže, čočky, krup, hrachu,...a se slovy "Přeber to, já na to už nevidím" , chtěla, ať to pěkně přeberu. Byly v tom droboučké kamínky, občas nějaké zrnko nepěkné, černé, hrách dokonce někdy i červivý. To všechno muselo pryč.

Zvykla jsem si na to a přebírám dodnes. Myslím si, že ty luštěniny jsou už čistší než dřív, ale stejně občas najdu to, co tam nepatří. Nikdy bych to z obalu nesypala hned do hrnce k vaření. Je to už prostě takový zvyk. Jaga.

hodnocení

0x
Roky jsme přebírali hlavně rýži. Také luštěniny. Tenkrát. Dříve. Bylo to třeba.
Dnes v rýži na talíři sem---------tam, ale fakt jen občas, najdu nějakou nečistoty. Asi mají lepší síta a filtry.
Jen propláchneme, nepřebíráme...

smode2
hodnocení

0x

Za každých okolností přebíráme hrách, čočku, fazole a další. Vždy se vyplatilo. Taková křupavá svačinka není zrovna k nakousnutí :)

lkjhg
hodnocení

0x

Přinde mě to jako drahé obili. Příbuzné pracuje u zemědělcu a muže si u něch vyžádat několik pytlu.

hodnocení

Ale to je úžasné! My to tady kupujeme po hrstičkách. *poctar*

jajo
hodnocení

0x
u bio čočky z DM drogerie sa minto stalo, nejaké kamienky a necistoty.

hodnocení

0x

Podle obalu bych řekla, že tyhle prodávají v Penny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]