Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdůvodnění odchodu

Od: anony* odpovědí: 4 změna:
Dopredu se omlouvám že otravuji. Naše manželství je z mého pohledu po 20 letech v troskách z manželčiny strany. Snazil jsem se to řešit,ale slyšel jsem jen výčitky,,tak jsem to vzdal.Z jejího chování je vidět,že už mě nějak nemá ráda, což není nic co bych ji mohl vyčítat. Navoc život se mnou nebyl vůbec jednoduchy. Jsem dlouhodobe frustrovaný tím, že není mezi námi žádný tělesný kontakt a tím nemyslím jen sex, protože je z její strany odmítán , já beru že spouště vás by to nevadilo, mě to ovšem dobíjelo a usnadňovalo mi přežívat to negativní v mém zivote, co mi přináší moje psychické zdraví. Když není dobíjení, těžko v manželství dokážu žít. Ono je toho víc,ale to není důležité. Podotýkám že nejde o sexuální potřebu, která by byla možná řešit masturbaci, jde o čistou psychologickou potřebu, tělesného kontaktu který přináší oběma stranám potěšení. Čeká mě odchod, což mě už teď děsí, protože vidím velmi málo pravděpodobné, že to psychicky ústojím žít na ulici,vzhledem k memu psychickemu onemocneni a celkovému stavu.Je zde malá šance že získám chráněné bydlení, ale nevím jestli to vyjde. Netuším kolik z invalidního důchodu mi zbyde,po zaplacení alimentu. Nechci v dopisu na rozloučenou, kde bych vysvětloval,proč jsem je opustil,ale nechci aby to znělo jako vycitky. Tomu se chci vyvarovat.Zajimalo by mě kolik by jste mi stanovili výživné na 4 děti dvě nad 15, dvě do 15, kdyby jste byli soudci nechali když muj důchod je 16000.Ja neříkám,že manzelka je ta špatná, to vůbec ne. Ale prostě zůstat nejde jakkoli je těžké odejít. Je to takový začarovaný kruh který dost možná dopadne fatálně. I s tím musím počítat.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vy si jenom stěžujete. Ale v lidském životě se střídají období úspěchů a neúspěchů. To, že jste teď na tom špatně, neznamená, že za rok či dva to nebude lepší. Bude, uvidíte.

Jste přesvědčen /i Vaše paní/, že rozvod musí být. Kde bydlíte? Ve společném domku, bytě? Ve Vašem, nebo v jejím? Podle toho se bude majetek dělit. Ovšem, paní zřejmě necháte samotné na bedrech 4 děti, takže bych nepovažovala za rozumné vyhodit ji s nimi na ulici, i kdybyste bydleli ve Vašem. Jsou to přece Vaše děti. A podle toho uvažovat.

Kolik bude výživné na děti, Vám řeknou u soudu. Ale děti jsou jednou Vaše, jistě je máte rád a nechtěl byste, aby žily v nedostatku. Máte důchod, ano. Nevím, co Vám je, ale bylo by asi dobré najít si nějakou práci nebo aspoň brigádu. Jste invalida, představuji si něco fyzicky nenáročného, třeba vrátný, hlídač. Přivyděláte si a zároveň se nenadřete. A zvládnete snáz své závazky.

Nemáte důvod žít na ulici, to mi připadá jako vydírání. Najdete si podnájem, pro jednoho stačí garsonka. Nevím, kde bydlíte, v Praze jsou drahé, v menším městě se to dá zvládnout. Ale každopádně to chce k tomu důchodu nějaký přivýdělek. Děti rostou a potřebují peníze. A pořídil jste si jich dost. Ale to je, nakonec, dobře. Budete mít aspoň pořád někoho blízkého.

Prostě se nehroutit, uvažovat klidně, postupně řešit Vaše záměry. Uvidíte, že to zvládnete. Jaga.

anony*
hodnocení

To je mi líto že berete že si pořád stěžují,ale asi tak působím. Dům je ve 100procetnim vlastnictví ženy, ja vlastně kromě pár knížek,trochu oblečení a 20 let starý auto nic jiného nemam. Netuším koho bych měl bezdomovectvim vydírat,píšu to jen zde na vyjasnění situace. I tady na malém městě u hranic jsou nájmy kolem 15 tisic, co jsem se díval, ale to jen na okraj. To jak na tom jsme se táhne uz roky a já nemám chuť ani sílu v tom pokracovat a čekat na zázrak. Kdysi jsem si s ní sedl a probíral to jak na tom jsme,ale k ničemu to nevedlo. Potom už jsem neměl sílu v tom pokracovat. K tomu privydelani. Jednak jsem schopen fungovat po velmi omezenou dobu s tím že některé dny skoro nevstanu z postele. Mám těžkou depresi. Mám 3. stupeň invalidity, takže být někde zaměstnán i kdyby to šlo, to je tak na spadnutí na dvojku. Už se to ti kdysi i řešilo, že paní měla trojku a chtěla chodit do práce a všichni jedním hlasem říkali, že je to zaručena cesta o ten důchod přijít. Ale to jen na dokreslení. K tomu vyzivnemu, je mi jasné že to stanovy soud, jen mě zajímalo kolik by jste dala treba vy, kdybyste byla soudce. Jen číra zvědavost. Jistě nechci aby děti zily v nedostatku. To bych byl rád nemít důvod žít na ulici a jak jsem psal, myslím že bych to ani psychicky nezvladl.Při vsi úctě když si vezmu kolik mně zbyde, to žádné ubytování nebude, tak snad to chráněné bydlení.

hodnocení

0x
Nebylo by lepsi nejdriv navstivit manzelskou poradnu, kouce nebo aspon psychologa?

hodnocení

0x
Já bych zatím neodcházela. Snažila bych se počkat, dokud se alespoň některé z dětí nevyučí, nepočítám-li vysokou školu.
On by odchod právě mohl dopadnout mnohem hůř, než současné spolubydlení s manželkou v kamarádském vztahu. Odchod je těžší finančně i psychicky, než to, co je teď.
Ale pracovala bych na sobě co nejvíc to jde se svojí psychikou. V případě, že chybí sex, musí se člověk hodně začít chránit a hlídat si myšlenky. Právě lidi se sklony k depresím mají zároveň tendenci k depresím dojít tím, že jsou na sebe hodně zlí, tvrdí, přísní. Když chybí sex, dochází tím nějak ke zranění, které se nedá léčit myšlenkami, kdy si člověk dokola opakuje, že je úplně bezcenný, když ho má důvod odmítat i nejbližší a nejcennější člověk v jeho životě. Právě takovým myšlením, kdy se člověk trestá a zraňuje, se dá dojít k frustraci, ta nevzniká sama od sebe. Zraňovat se, znamená i opakovat si to, co mne v životě nebo ve vztahu trápí. I jen to konstatování je bolestivé.
Když by se myšlenky změnily, teda člověk by se soustředil jen na něco, co ho těší, frustrace se zmenší. A s čistou hlavou člověk získá čas a určitý nadhled, aby se mnohem lépe a v klidu rozhodnul. Řada lidí si čas rozchodu posune s pomocí kamarádky, která dokáže třeba obejmout atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]