Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anketa - Budoucnost Moravy

Od: freedoom odpovědí: 20 změna:

Jakou budoucnost má před sebou Morava?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

K čemu ta anketa vlastně je? Aby se tazatel zviditelnil? Jiný význam mít nemůže. Jsem z Moravy a žádné snahy o osamostanění nebo připojení ke Slovensku (to vidím poprvé v životě takovou blbost) tady nejsou a to na Moravě žiji.

max2
Naahodou, uz mame vytycene hranice. Hehe
Na par mistech je to na silnici, vzdy me to zahreje u srdce, ze jedu domu. Zadna Vysocina, ale Velka Morava.

Jenom taková drobná technická - Velká Morava je zkrácený název pro Velkomoravskou říši a ta hranice, kterou máte na mysli, je označení Moravy po roce 1918, kdy byly správní celky Země Česká a Země Moravská. Toto rozdělení komunisti myslím po roce 1949 zrušili.

31.03.22 20:41
hodnocení

1x

Zářnou.

solamin

České děti jsou šťastnější, než moravské.*plac*

idnes.cz/...

ben®
hodnocení

0x

Pokračování současného stavu

Dobrý den, mate dojem, ze je na světe té nejistoty a průšvihu málo? Zdravím!

hodnocení

0x
Chybí ti v anketě kolonka že nikdo žádnou změnu nepotřebuje a nebude s tím ztrácet čas protože máme na řešení jiných problémů dost.
Nevšiml jsem si že by tam bujelo nějaké separatistické hnutí.

ltz
hodnocení

0x
A proč zrovna Morava. Klidně by jste se mohl i zeptat jakou má pred sebou budoucnost Ústecký kraj nebo okolí Kolína. Já myslím, že vy budete nějaký rypal.
.

hodnocení

0x

Neznam. Kde to je?

srtghu
hodnocení

0x

To je anketa jako "Až bude našemu národu nejhůř, zachrání nás": a, Blaničtí rytíři nebo b, Ječmínek... Kdo by vyhrál v nějaké škole na Moravě?

hodnocení

0x

Pokračování současného stavu

Morava je krásný kus naší země a chyběla by mi, pokud by se měla připojit ke Slovensku. Ale nevidím k tomu důvod. Myslím, že mezi Čechy a Moraváky není žádná zášť - proč? Tak ať to je, jak to je. Vadilo mi třeba i to, když se odtrhli Slováci. Přišli na to pozdě, že to nemělo být. Je jich tady teď pracovně jako much. Mají se tady líp, než doma, přestože se oddělili. A mohli jsme být dál klidně jeden stát.

Někdy se prostě udělá chyba. Ale Moravu, prosím, neberte, máme ji rádi. *srdce*Jaga.

vlastovicka

babajaga: *palec* Za to odtržení Slovenska může především Vladimír Mečiar který za to nejvíce bojoval a protože byl v této době u moci tak vyburcoval Slováky a vybojoval si to. Nebýt jeho tak možná by k tomu nedošlo. Je ale dobře, že to nakonec takto dopadlo, protože ten pomatenec byl schopen kvůli tomu vyvolat i ozbrojený konflikt a to by se nám asi nelíbilo kdyby se Československo rozpadávalo podobně jako Jugoslávě.

break

Jedině dobře, že se Slovensko oddělilo.

vlastovicka

break: Možná je to pro nás Čechy i dobře a mnozi Slováci toho lituji. Ve světě je trend, že se jednotlivé národy snaží osamostatnit (Katalánsko, Palestina, Taiwan, Tybet, Čečensko atp.) a tak možná buďme tádi, že osamostatnění Slovenska už máme dávno za sebou. Spojuji se pouze ty země které byly násilně a nedobrovolně rozdělené jako např. Německo a věřím, že se snad někdy jednou spoji i obě Koreje.

break

Slováci jsou většinou rádi a jdou si svojí cestou. Vůbec se k nám ani po válce nemělo připojovat.

vlastovicka

Nevím jestli jsou Slováci rádi, ale asi jak kteří.

vernon
hodnocení

0x
Nevím, nemám přehled. O přilehlé asijské oblasti se nezajímám...

sametka
hodnocení

0x

Poslední řádek- hlasuju.

joudic*
hodnocení

0x
ke slovensku by se chtel pripojit leda rusak, ale asi trochu jinak... spis stale cekam az se slovensko teda konecne odpoji, ale nejak se jim to nedari
vlastovicka

Já bych to napsal trochu jinak a to, že Rusák by si chtěl připojit k sobě Slovensko, ale to on by rád si k sobě připojil i Česko a značnou část Evropy nebo možná celou a také i kus ostatního světa. Doufejme, že se mu to snad nepovede.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]