Nejste přihlášen/a.
K čemu ta anketa vlastně je? Aby se tazatel zviditelnil? Jiný význam mít nemůže. Jsem z Moravy a žádné snahy o osamostanění nebo připojení ke Slovensku (to vidím poprvé v životě takovou blbost) tady nejsou a to na Moravě žiji.
Jenom taková drobná technická - Velká Morava je zkrácený název pro Velkomoravskou říši a ta hranice, kterou máte na mysli, je označení Moravy po roce 1918, kdy byly správní celky Země Česká a Země Moravská. Toto rozdělení komunisti myslím po roce 1949 zrušili.
Pokračování současného stavu
Dobrý den, mate dojem, ze je na světe té nejistoty a průšvihu málo? Zdravím!
Pokračování současného stavu
Morava je krásný kus naší země a chyběla by mi, pokud by se měla připojit ke Slovensku. Ale nevidím k tomu důvod. Myslím, že mezi Čechy a Moraváky není žádná zášť - proč? Tak ať to je, jak to je. Vadilo mi třeba i to, když se odtrhli Slováci. Přišli na to pozdě, že to nemělo být. Je jich tady teď pracovně jako much. Mají se tady líp, než doma, přestože se oddělili. A mohli jsme být dál klidně jeden stát.
Někdy se prostě udělá chyba. Ale Moravu, prosím, neberte, máme ji rádi. Jaga.
babajaga: Za to odtržení Slovenska může především Vladimír Mečiar který za to nejvíce bojoval a protože byl v této době u moci tak vyburcoval Slováky a vybojoval si to. Nebýt jeho tak možná by k tomu nedošlo. Je ale dobře, že to nakonec takto dopadlo, protože ten pomatenec byl schopen kvůli tomu vyvolat i ozbrojený konflikt a to by se nám asi nelíbilo kdyby se Československo rozpadávalo podobně jako Jugoslávě.
break: Možná je to pro nás Čechy i dobře a mnozi Slováci toho lituji. Ve světě je trend, že se jednotlivé národy snaží osamostatnit (Katalánsko, Palestina, Taiwan, Tybet, Čečensko atp.) a tak možná buďme tádi, že osamostatnění Slovenska už máme dávno za sebou. Spojuji se pouze ty země které byly násilně a nedobrovolně rozdělené jako např. Německo a věřím, že se snad někdy jednou spoji i obě Koreje.
Slováci jsou většinou rádi a jdou si svojí cestou. Vůbec se k nám ani po válce nemělo připojovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.