Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna brýlí

Od: pepa88 odpovědí: 5 změna:

Ahoj, mám brýle na počítač, monitor mám od oči cca 80cm, během posledních pár dnů vidím ale obraz rozmazaně a aby byl obraz ostrý, musím se přiblížit k monitoru cca o 20cm blíže. Potřebuji slabší nebo silnější brýle abych měl obraz ostrý zase z 80cm. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Odpočinkem, omezením nevhodné stravy, co zatěžuje játra, a pak potravinami bohatými na Zn - zinek a A vitamín se dá zrak překvapivě zlepšit.

pepa88
hodnocení

Díky ale na to jsem se neptal. Chci vědět jestli potřebuji silnější brýle nebo slabší brýle.

id
To se načekáte na odpověď než se tu zázrakem staví optik.
liska5

Nechte si přeměřit oči u optika a on vám řekne, zda přidat nebo ubrat dioptrie.

Nic na co by se nedalo jednoduše odpovědět na dotazu nevidím. Nevím proč ty hloupé komentáře...
U krátkozrakosti je takové zavedené pořekladlo že máš na čtení krátké ruce. Čím víc si musíš dát text od těla abys ho byl schopný přečíst, tím silnější máš dioptrie. Takže pokud jsou tvé brýle plusové a ty se musíš k monitoru naklánět blíž tak potřebuješ slabší brýle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]