Nejste přihlášen/a.
Zdravím! Jak se zbavit krtka už neřeším. Zmizel z celé obce, dokonce i z polí. Možná po letošní zimě chudák vymrzl. To bych si zrovna ale nepřála.Chci se zeptat, zmizel i u vás? Co se stalo? karina
marenko, vrabce máme . Asi ty polní. Ti co žijí ve městě, ti mizí už řadu let. Už někde říkali i příčinu, ale teď si nevzpomenu. Ale ten krtek je mě divný. Nejdřív jsem myslela, že ještě spí . Ale je konec května a není nikde ani jeden kopeček. k.
My tady měli téměř 2m sněhu. A když konečně odtál, tak byly v trávě vyšlapané cestičky, takže asi potravu sháněl... Jestli vymrzl, tak takové konečné řešení krtčí otázky mu fakt nepřeji. Klidně bych mu ale dopřála zahradu sousedů :D k.
marenko ty jdes 10 let s křížkem po funuse
Ti zmizeli po mzrušení benzinu SPECIAL 95 .. Zní to divně že?
Vrabčáci / paser domesticus ( nebo jak se to píše - ted jsem zapoměl ) vymizeli už dávno. Samotného mě to překvapilo už kdysi. Taqkový dobře vybarvený sameček je krása pohledět. A Vrabec skalní je nadhera.
Ale abych se vrátil k benzínu .. oni přestali tankovat a nemohli létat ...
Bože co to melu? Podle jedné německé studie, výfukové plyny ze starých aut vupouštělo i něco, co jim svědčilo a přechodem na kvalitní spalování vrabci vymizeli. Ted´se začínají OPET vracet. Poprvé jsme to viděl v německu, když jsme si jak blázen u krásne katedrály místo pamatky fotil skupinku pěti vrabců domácích. Pak jsme je již zaregistroval už i u nás ve městě. Začínají se pomalu vracet. JOJO, jak nás kdysi otravovali? A ted´ je nám smutno ..
Aštarova flotila cvičně ze Země evakuovala vrabce aspoń to tvrdí někteří lidé z jedné skupiny-sekty. Že by ve druhé fázi totéž potkalo krtky? V tom případě zde ty u našeho domu zapoměli.
Příroda se mění. U nás místo vrabčáků máme hrdličky. Místo včel vosy, místo střevlíků klíšťata. Vlaštovek a jiřiček je pomálu, dřív i tady na malém městě bývaly. Když jsem před 5ti lety ve Hřensku viděla ohromného chrousta, tak jsem z toho měla vánoce. Dost se rozšířili krkavci, někdy je to až strašidelný když spustí. Ale máme tady orla! Hromada lidí už mi to potvrdilo, ale já ho viděla jen z ohromné dálky. Mám ráda přírodu. Jenže copak se dneska, stejně jako dřív, můžu vyplácnout na louce do trávy a jen tak koukat do nebe?
Budu plná klíšťat a stejně nic neuvidím.
Mařenko já mám pocit, že se neumíme dívat kolem sebe. V Brně vylezu na balkon a vidím-poštolky, datla, sojky,dlaska, veverky. Pravda doba kdy jsme chytali chrousty do krabičky a nosili do školy je pryč. Vlaštovky a kominíčci na chalupě jsou každým rokem ale také se mi jeví, že je jich čím dál tím méně.
Neutopili se krtci? Musí mít ve výdušných šachtách spousty vody a vodou zalité úplně všechno a všude. A potrava asi taky bude utopená. Celá populace krtků musí být neskutečně zdevastovaná těmi dešti.Vrabci nejsou, jako dříve, na střechách domů a neskáčou po zemi. Ale jsou kolonie v keřích. Okrasné keře v parcích a kolem cest pro chodce. Není jich, samozřejmě, mnoho, ale jsou a jsou moc krásní. A taky nejsou tak voprsklí jako dřív. Jsou opatrnější.
Vždycky, když jsem ještě byla doma, na zahradě a v parku jsem potkávala spoustu ptáků. Ale teď mám pocit, že je jich více než tenkrát. Možná, že je to tím, že tenkrát jsem neměla ani čas, ani zájem je sledovat.
A ještě nedávno jsem v lese jen slyšela vrkat, broukat takového velkého holuba. Po čase jsem ho zahlédla a dnes chodí na stravu po louce pod oknem a hnízdí nad chodníky. Jsou šedí, velicí, s malou hlavičkou a mají bílý límeček. Žijí v párech, dovedou letět nesmírně rychle a poměrně hlučně. Sviští. Jsou krásní, jak se kolébají při chůzi.
A brhlíky znám jen teď, v Ostravě. Jak je to přiblblé, ale pravdivé heslo? Svět se mění a my s ním.
babkazov, také mě to napadlo, zda se neutopili, ale prý jsou výborní plavci. Ještě někdy na konci listopadu si dělali krtince a teď nic... nikde. To co pipisujete nejsou holubi, ale hrdličky. Těch máme hodně, jsou fakt miloučké,chodí si u nás po hřebenu střechy a bydlí na smrku. Lavičku jsme ovšem museli odtáhnout jinam , bylo to už nebezpečné, je jim jedno kam to upustí .kar.
Máme chatu na české Sibiři a na zahradě po zimě bylo spousta krtin, takže u nás nezmizeli. Ty cestičky, které po odtátí sněhu nacházíte, nejsou od krtka, ale od myší. Jinak co se týká vymizení vrabců, např.z Prahy, já jsem zase slyšela nebo někde četla, že to souvisí s neustálým sekáním trávnatých pozemků, protože vrabci jsou převážně zrnožraví, vymizel taky chocholouš. Zato máme v Praze přemnožené straky, sojky a pod. Na Chodově ale zase hnízní holub hřivnáč, létají rorýsové. Prostě i ti ptáčci se přizpůsobují.
A.
Ne ne, hrdlička je malá a kroužek na krčku. Myslela jsem holuba, holuba hřivnáče. Je to krásný pták. vimevic.cz/...
doplněno 30.05.10 00:10:doplněno 30.05.10 09:56:To, že umí krtci plavat, jim, v zatopeném, zborceném a rozbláceném podzemí, vůbec nepomůže
Hlásím, že u nás na Vysočině krtci také nezmizeli, S jedním jsme bojovali na zahradě, ale už je asi u sousedů, tak dobrý...Ale na louce bylo po jaru krtinců hodně...Vrabci také ubyli, hejna jako dříve, už nejsou. Ale u nás je nadměrně slimáků, klíšťat a také dravců... Vysočina je krásná, ale letos to počasí je už unavující...Už by to to sluníčko chtělo, jako sůl!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.