No, tak jsem se dozvedel, ze Cesi,Slovaci Polaci a Madari mame vlastne nejakou alianci. Muze mi nekdo vysvetlit, proc tato aliance vlastne aktualne existuje, maji nejake dohody/pravidla/spolecny cil.
V4 bola založená kvoli spoločnej spolupráci a spoločnému postupu pri presadzovaní záujmu ako väčšieho celku. No EU sa to veľmi nepáčilo,lebo bol to dosť veľlý hlas a tak ju vnútorne rozložila, aby nekecala tým veľkým do rozhodovania.
Visegrád neboli V4 je spíše zkratka mediální, něco jako BRICS. Dohoda původně vznikla pro usnadnění společného vstupu zmíněných zemí do EU. Jakmile země zjistily, co je EU vlastně zač, slouží spíše na obranu před šílenými nápady z Bruselu. Ale není to žádný skutečný pakt, jednota V4 upadla zvláště poté, co se na Slovensku a později v ČR prosadily eurohujerské strany, které začaly upozaďovat Polsko a Maďarsko.
V4 je dnes už zbytečná a podle mne by se měla zrušit. Vidle do toho hází fašistické Maďarsko a Pšonci, se kterými se demokratická část V4 už na moc věcech neschodne...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.