Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak řešit ve vlaku ukašlaného bez roušky

Od: ladislaw odpovědí: 16 změna:
Přisedl si ve vlakovém kupé jeden pán který má velký kašel a často kýchá.Navíc nemá žádnou ochranu úst ani nosu.Upozornil jsem na to průvodčího aby s ním jeho nezodpovědné chování řešil.Nemám kvůli nějakému pitomcovi záměr jít do karantény nebo samoizolace.Je třeba informovat o tom hygienu,aby začala trasovat pasažéry sedící v jeho blízkém dosahu?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nox®
hodnocení

4x
Já myslel, že trolling kolem covidu už vyčpěl. Příště si sedněte jinam a nedělejte ze sebe pitomce.
A co kdyz ma mistenku

smode2
hodnocení

1x

V případě že máte s tímto problém je řešení jednoduché: jít o 3 vagóny dále :)

ladislaw
hodnocení

To jsem též přešel do jiného kupé a vyměnil si respirator na tř.ffp3
smode2

a dobře jste udělal*palec*

Když jsi šel jinam, tak kde je potom problém?

To jsem též přešel do jiného kupé a vyměnil si respirator na tř.ffp3 Proč jen ffp3? proč ne rovnou OPCH 90 ve spojení s dýchacím přístrojem
ladislaw
hodnocení

Je jen nefér,že nezodpovědný covid může roznést vědomě a ostatní mají 5 dní nařízenou samoizolaci a nesmí chodit do práce a má kvůli někomu zkažený celý týden,protože ukašlaný o ničem neví že je nemocný.Někdo něco provede a odnese to nevinný člověk též.Hned jsem po výstupu šel preventivně na PCR test do kiosku a žádná fronta už tam nebyla.
Proč jste šel hned na test PCR? Co vím, tak se na test nechodí hned po setkání s nakaženým, ale tak za 3 dny. Kolegyně manžel, když měl Covid, tak to tak udělala. Žádný hned. Má to inkubační dobu.

A jste si tím tak jistý že je neodpovědný? Co když je plně očkovaný a kašel má třeba díky astma nebo alergii a vůbec ne díky covidu?!

break
hodnocení

1x

Proč si stěhuješ na poradně a ne hned ve vlaku?

Kašel nemusí souviset s onemocněním

pb®
hodnocení

1x
Vy se dnes ještě bojíte covidu? Já se spíš bojím, že mi spadne jaderná hlavice na hlavu. Zmíněná osoba vůbec nemusela mít covid. Třeba mně se občas spustí taková alergická rýma, že smrkám do pleny a vodové nudle soustavně tečou třeba hodinu. V dopravě s respirátorem na obličeji mám téměř jistotu, že mě tohle postihne, včetně kýchání. A není to nějaké tiché pšík, třesou se při tom okenní tabulky a kýchnout jsem schopná 10x za sebou.

Prave ta lehkomyslnost zpusobuje, ze je stake v nemocnicich temer 2 tis.pripadu a ne kazdy ma plnou imunitu, napr ja se na velmi oslabenou imunitu lecim. A jestli to nevite, tak ne tu hodne onkologich pacientu, kteri ji maji oslabenou
nox®
aja1946: Dříve lidé v nemocnici nebyli? Ať už z lehkomyslnosti...
"Prave ta lehkomyslnost zpusobuje, ze je stake v nemocnicich" - Přesně-lehkomyslnost jako extrémně rychlá jízda a její oprotiklad extrémně a bezdůvoodně pomalá jízdy, nedodržování povinností chodců na přechodech..., lehkomyslnost a porušování BO při pracech (libovolných)jízdy všech cyklistů úpo chodnících... Jinak pokud byste Ajo uvažovala normálně, pak byste měla tušit že leghomyslnost ohledně covidu stála víc lidí život než komplikace spojené s covidem-žel toto se nikde ovšem nepíše .
pb®
V nemocnici budou vždycky ležet nějací covid pozitivní. Ovšem dost podstatná otázka, na kterou nikdo zatím nedal odpověď, jestli je do té nemocnice dostal opravdu covid, nebo byli primárně hospitalizovaní pro něco jiného, ale v nemocnici pozitivně testovaní a hned zařazení do té vhodné kolonky. Člověk s oslabenou imunitou se musí bát všeho, nejenom covidu. Třeba nám nedávno ve školce řádila rotavirová infekce. Dítě mi zvracelo 4 dny, já tedy jen jeden, ale chřipkový stav jsem měla dva dny a teplotu skoro 38. Kam se na to hrabe celý covid, to jsem neměla ani zvýšenou a oproti rotaviru mi nic nebylo. A vsadím se, že z jiných virových či bakteriálních infekcí tak "podělaná" nejste.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rouška

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]